Boeken & leestips

Mijn top 5 boeken van 2015

Lezen is iets wat ik als kind al enorm graag deed en sinds ik een tweetal jaar geleden de Goodreads Reading Challenge ontdekte nam mijn leeshonger enkel maar toe 🙂

Dit jaar besloot ik in eerste instantie om 35 boeken te lezen maar rond de zomer moest ik toegeven dat dat aantal net wat te ambitieus was. 25 leek realistischer te zijn en ik kan met trots zeggen dat ik erin slaagde om mijn Reading Challenge tot een goed einde te brengen.

Screen Shot 2015-12-29 at 11.23.39
Mijn jaar in boeken

Nu het jaareinde met rasse schreden nadert volg ik het voorbeeld van enkele andere bloggers en geef ik jullie graag mee welke 5 boeken me dit jaar zijn bij gebleven.

One day
Romantiek, drama en situaties die zo uit het leven gegrepen kunnen zijn met toch een vleugje fantasie, hier val ik als een blok voor 🙂 Ook de opvolger US kon me boeien, al vond ik One Day net dat tikkeltje beter.

All the light we cannot see
Een verhaal over WOII, een blind meisje en een Duitse soldaat. En toch is dit niet het zoveelste verhaal over WOII. Het is een parel van een boek over hoe mensen ondanks alles toch proberen om goed te doen. Eentje om te koesteren.

The book thief
Ook dit boek speelt zich af tegen de achtergrond van WOII en wordt verteld vanuit de ogen van een kind. Oorlog was duidelijk een thema dat me boeide dit jaar want ook De bibliothecaresse van Auschwitz kon me boeien.

The girl on the train
Wat een straf boek!! Psychologische thrillers zijn meestal niet mijn ding, maar dit boek kon ik gewoonweg niet opzij leggen. Het bleef me van begin tot einde boeien (en slapeloze nachten bezorgen 🙂 )!

I am Pilgrim
Een stevige klepper (maar liefst 612 pagina’s!), maar ik heb er enorm van genoten. Spionage, moorden, geheime dienst, meerdere plotwendingen, … allemaal ingrediënten om er een spannend boek van te maken dat ideaal is om te lezen op vakantie.

Ik ben er nog niet helemaal uit hoeveel boeken ik volgend jaar ga lezen en aan welke challenge ik ga meedoen, maar tips zijn altijd meer dan welkom! 

 

Boeken & leestips

Mijn top 5 boeken van 2015

Lezen is iets wat ik als kind al enorm graag deed en sinds ik een tweetal jaar geleden de Goodreads Reading Challenge ontdekte nam mijn leeshonger enkel maar toe 🙂

Dit jaar besloot ik in eerste instantie om 35 boeken te lezen maar rond de zomer moest ik toegeven dat dat aantal net wat te ambitieus was. 25 leek realistischer te zijn en ik kan met trots zeggen dat ik erin slaagde om mijn Reading Challenge tot een goed einde te brengen.

Screen Shot 2015-12-29 at 11.23.39
Mijn jaar in boeken

Nu het jaareinde met rasse schreden nadert volg ik het voorbeeld van enkele andere bloggers en geef ik jullie graag mee welke 5 boeken me dit jaar zijn bij gebleven.

One day
Romantiek, drama en situaties die zo uit het leven gegrepen kunnen zijn met toch een vleugje fantasie, hier val ik als een blok voor 🙂 Ook de opvolger US kon me boeien, al vond ik One Day net dat tikkeltje beter.

All the light we cannot see
Een verhaal over WOII, een blind meisje en een Duitse soldaat. En toch is dit niet het zoveelste verhaal over WOII. Het is een parel van een boek over hoe mensen ondanks alles toch proberen om goed te doen. Eentje om te koesteren.

The book thief
Ook dit boek speelt zich af tegen de achtergrond van WOII en wordt verteld vanuit de ogen van een kind. Oorlog was duidelijk een thema dat me boeide dit jaar want ook De bibliothecaresse van Auschwitz kon me boeien.

The girl on the train
Wat een straf boek!! Psychologische thrillers zijn meestal niet mijn ding, maar dit boek kon ik gewoonweg niet opzij leggen. Het bleef me van begin tot einde boeien (en slapeloze nachten bezorgen 🙂 )!

I am Pilgrim
Een stevige klepper (maar liefst 612 pagina’s!), maar ik heb er enorm van genoten. Spionage, moorden, geheime dienst, meerdere plotwendingen, … allemaal ingrediënten om er een spannend boek van te maken dat ideaal is om te lezen op vakantie.

Ik ben er nog niet helemaal uit hoeveel boeken ik volgend jaar ga lezen en aan welke challenge ik ga meedoen, maar tips zijn altijd meer dan welkom! 

 

No Comments

  • Evi

   Ja he, het heeft hier een tijdje op de stapel met te lezen boeken gelezen maar ik ben erg blij dat ik het dit jaar van die stapel haalde & las!

 • Lore

  Meisje op de trein heeft mij absoluut niet kunnen bekoren; boekendief dan weer net van mijn sokkel geblazen (want ik hou niet van oorlogsverhalen). I am Pelgrim ligt al maanden klaar… lezen lukt voorlopig niet meer.

  • Evi

   Oei, hopelijk gaat het lezen bij jou binnenkort terug wat beter! Lezen staat hier tegenwoordig trouwens ook op een eerder laag pitje, maar ik hoop dat het in 2016 terug beter gaat gaan!

 • Samaja

  Het meisje in de trein, All the light we cannot see en One Day staan op mijn lijstje voor volgend jaar. De andere twee ken ik niet, maar ze lijken me wel de moeite. Bedankt voor de tip!

 • fiekefatjerietjes

  One Day, De Boekendief en Het meisje op de trein las ik in 2015 maar enkel de eerste twee konden me écht van m’n sokken blazen. Als je het licht niet kunt zien en Ik ben pelgrim staan op m’n leeslijst, nadat ik er al zo veel goeie dingen over heb gehoord en gelezen. Zo benieuwd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *