20 dingen die ik graag doe

Een hele poos terug zag ik bij verschillende bloggers een stokje opduiken dat oorspronkelijk uit het boek The Artist’s Way kwam. Daarbij lijst je 20 dingen op die je graag doet. En wanneer je deze voor het laatst gedaan hebt. Zoals dat wel vaker eens gaat kom ik wat achter als het op stokjes en trends aankomt in blogland. Maar kijk, vandaag is het dan toch zover ?

Ik zag heel wat varianten op deze post opduiken tijdens 40 dagen bloggen. Onder andere bij Fieke van Fiekefatjerietjes, Nina van Miss Bliss en Talitha van Talitha heeft een blog. En was telkens wel gefascineerd door de dingen die zij graag doen. Zo een lijstje samenstellen met 20 dingen die ik graag doe vond ik op zich niet eens zo moeilijk. Ik maakte er zelfs tijdens die 40 dagen snel eentje in Evernote.

Waarom mijn post dan niet meteen online kwam? Het was toen wat te druk. En het was ook best wel confronterend om te zien wanneer ik bepaalde dingen voor het laatst gedaan had. Want dan bleek toch dat ik er niet altijd evenveel tijd voor uittrek. Wat eigenlijk wel jammer is. Want net door voldoende tijd te besteden aan die kleine gelukjes krijg je meer energie. Het was wel een klein beetje een wake-up call. En zorgde ervoor dat ik een aantal van die twintig dingen opnieuw wat vaker begon te doen.

20 dingen die ik graag doe
 1. Een boek lezen (eergisteren)
 2. Joggen (twee weken geleden, een keelontsteking en oogontsteking gooiden roet in het eten)
 3. Fitness dance lessen volgen (vorige week)
 4. Een warm bad nemen met een boek (vorige week donderdag)
 5. Op stap gaan met Tuur (afgelopen zondag)
 6. Bloggen / schrijven (vandaag)
 7. Minstens 8 uur ononderbroken slapen (een paar jaar geleden)
 8. Date night met het lief (vorige maand)
 9. Wellness bezoeken (kan ik me niet meer herinneren, dus veel te lang geleden)
 10. Namiddag luieren op een terras in de zon (moet van vorige zomer dateren in Diest)
 11. Afspreken met vriendinnen (vorige week vrijdag over de middag)
 12. Snuisteren in boekenwinkels (midden mei)
 13. Op vakantie gaan (onze laatste vakantie dateert van 2017)
 14. ’s ochtends vroeg in alle stilte die eerste kop koffie drinken en de wereld zien ontwaken (enkele maanden geleden)
 15. Op zondag samen uitgebreid ontbijten (afgelopen zondag)
 16. Creatieve workshop volgen (een paar jaar geleden)
 17. Iets bijleren (krokusvakantie toen ik de YNAB cursus volgde)
 18. Bloemen in huis hebben (kerstmis 2018)
 19. Mijn fysieke agenda invullen, lijstjes maken en daar dingen van kunnen schrappen (vorige week)
 20. Een nieuw gezond recept uitproberen en zien dat het lukt (paar weken geleden)
Dingen die ik deze week wil doen

Om terug wat meer tijd te besteden aan die kleine dingen die me energie geven selecteer ik er twee voor deze week. En heel bewust kies ik voor twee heel verschillende dingen. Het ene is ook al veel langer geleden dan het andere. Maar beide maken ze me gelukkig!

 1. Joggen
 2. Zorgen voor bloemen in huis

En als het even kan, probeer ik donderdag ook om nog eens uit te slapen. En ga ik op zoek naar een creatieve cursus die ik kan volgen, al dan niet online!

Welke dingen doen jullie graag? Wat geeft jullie energie? En welke van die dingen heb je al veel te lang niet meer gedaan?

16 Comments

 1. Kelly 30/05/2019 at 08:06

  Hele leuke post omdat die bij iedereen die hem publiceert, een variatie aan antwoorden geeft.
  Ik moet zelf eens nadenken over het lijstje, maar er zijn zeker een aantal raakpunten met dat van jij!

  1. Evi 05/06/2019 at 08:11

   Oh ik ben heel benieuwd naar jouw lijstje!

 2. fieke 31/05/2019 at 11:08

  Heel herkenbaar lijstje! Leuk dat je ‘m alsnog hebt gepubliceerd, het is dan een beetje een aanmoediging om die leuke dingen wat vaker te doen…

 3. Flavie 05/06/2019 at 09:56

  Leuk lijstje! Ik vul hem ook ooit eens in… 🙂
  Wat mij momenteel heel blij maakt… is wandelen!

 4. zwartraafje 05/06/2019 at 21:02

  Ik vind het echt leuk om al die verschillende lijstjes te lezen. Zoveel variatie maar evengoed enkele zaken die regelmatig terugkomen. Lijstjes afvinken vind ik heerlijk maar langs de andere kant geven ze me ook wel eens stress. Dus probeer ik de laatste tijd enkel de dringendste zaken op mijn lijst te noteren en vervolgens vul ik die verder aan als een Tadaa-lijst van alle extra klusjes die ik gedaan heb gekregen. Ik probeer ook af en toe bloemen mee naar huis te nemen. Vroeger deed ik dat niet en hoopte ik dat ik er zou krijgen maar vermits dat niet zo vaak voorvalt kies ik nu af en toe zelf iets uit. Het hoeft geen groot boeket te zijn om er van te kunnen genieten. Gisteren heb ik bijvoorbeeld enkele pioenrozen gekocht en die zorgden meteen voor wat extra kleur in huis.

  1. Evi 13/06/2019 at 18:10

   Het hoeft inderdaad niet een groot boeket te zijn he. Gewoon enkele al is al meer dan voldoende om voor wat kleur en gezelligheid te zorgen :-)En zo een tadaalijstje, daar moet ik misschien ook eens werk van maken!

 5. Hilde 12/06/2019 at 19:45

  Prachtige foto van dat klaprozenveld! En weer een interessant lijstje. Graag komen lezen ook

  1. Evi 13/06/2019 at 18:13

   Heel blij om te lezen dat je hier graag kwam lezen 🙂 En die foto, die vond ik zelf ook heel mooi. Alleen heb ik hem niet zelf genomen hoor, is een stockbeeld dat je gratis kon downloaden en gebruiken 🙂

 6. Delphine 13/06/2019 at 18:47

  Leuk zeg! Heel wat overeenkomsten. Ik begin zo ook na te denken over een lijstje voor mezelf. Die gooi ik dan ook online, als ik nog eens aan bloggen toe kom ?

  1. Evi 19/06/2019 at 08:52

   Zeker doen, want ben heel benieuwd naar jouw lijstje!

 7. Annelies 18/06/2019 at 20:02

  Mooie top 20. We hebben heel wat gemeenschappelijk. Al maak je mij niet niet blij met joggen :D. Ik wil me dringend nog eens aan een workshop of online cursus wagen, maar daar is altijd te weinig tijd voor precies.

 8. Goofball 26/06/2019 at 15:28

  aaah ik moet dit ook nog altijd eens doen. Confronterend eh, maar wel nuttig om eens op te lijsten.

  ‘k wens je deze zomer toch een vakantie toe of op zijn minst al snel wat bloemen in huis 🙂

 9. 20 dingen die ik graag doe – Failing To Be Superwoman 04/07/2019 at 11:48

  […] navolging van half blogland (o.a. Evi, Talitha en Kelly) en omdat het mij de laatste tijd vaak aan inspiratie en tijd ontbreekt, maak ik […]

 10. Facts About Me #19 | Zwartraafje 11/09/2019 at 07:51

  […] het geleden is sinds je ze nog eens mocht meemaken. Ik las ondermeer de lijstjes van Kelly, Haaike, Evi, Talitha en Sofie en bedacht me steeds dat ik daar zelf ook eens voor moest gaan zitten. Deze […]

Leave a Reply