20 dingen
Persoonlijk

20 dingen die ik graag doe

Een hele poos terug zag ik bij verschillende bloggers een stokje opduiken dat oorspronkelijk uit het boek The Artist’s Way kwam. Daarbij lijst je 20 dingen op die je graag doet. En wanneer je deze voor het laatst gedaan hebt. Zoals dat wel vaker eens gaat kom ik wat achter als het op stokjes en trends aankomt in blogland. Maar kijk, vandaag is het dan toch zover ?

Ik zag heel wat varianten op deze post opduiken tijdens 40 dagen bloggen. Onder andere bij Fieke van Fiekefatjerietjes, Nina van Miss Bliss en Talitha van Talitha heeft een blog. En was telkens wel gefascineerd door de dingen die zij graag doen. Zo een lijstje samenstellen met 20 dingen die ik graag doe vond ik op zich niet eens zo moeilijk. Ik maakte er zelfs tijdens die 40 dagen snel eentje in Evernote.

Waarom mijn post dan niet meteen online kwam? Het was toen wat te druk. En het was ook best wel confronterend om te zien wanneer ik bepaalde dingen voor het laatst gedaan had. Want dan bleek toch dat ik er niet altijd evenveel tijd voor uittrek. Wat eigenlijk wel jammer is. Want net door voldoende tijd te besteden aan die kleine gelukjes krijg je meer energie. Het was wel een klein beetje een wake-up call. En zorgde ervoor dat ik een aantal van die twintig dingen opnieuw wat vaker begon te doen.

20 dingen die ik graag doe
 1. Een boek lezen (eergisteren)
 2. Joggen (twee weken geleden, een keelontsteking en oogontsteking gooiden roet in het eten)
 3. Fitness dance lessen volgen (vorige week)
 4. Een warm bad nemen met een boek (vorige week donderdag)
 5. Op stap gaan met Tuur (afgelopen zondag)
 6. Bloggen / schrijven (vandaag)
 7. Minstens 8 uur ononderbroken slapen (een paar jaar geleden)
 8. Date night met het lief (vorige maand)
 9. Wellness bezoeken (kan ik me niet meer herinneren, dus veel te lang geleden)
 10. Namiddag luieren op een terras in de zon (moet van vorige zomer dateren in Diest)
 11. Afspreken met vriendinnen (vorige week vrijdag over de middag)
 12. Snuisteren in boekenwinkels (midden mei)
 13. Op vakantie gaan (onze laatste vakantie dateert van 2017)
 14. ’s ochtends vroeg in alle stilte die eerste kop koffie drinken en de wereld zien ontwaken (enkele maanden geleden)
 15. Op zondag samen uitgebreid ontbijten (afgelopen zondag)
 16. Creatieve workshop volgen (een paar jaar geleden)
 17. Iets bijleren (krokusvakantie toen ik de YNAB cursus volgde)
 18. Bloemen in huis hebben (kerstmis 2018)
 19. Mijn fysieke agenda invullen, lijstjes maken en daar dingen van kunnen schrappen (vorige week)
 20. Een nieuw gezond recept uitproberen en zien dat het lukt (paar weken geleden)
Dingen die ik deze week wil doen

Om terug wat meer tijd te besteden aan die kleine dingen die me energie geven selecteer ik er twee voor deze week. En heel bewust kies ik voor twee heel verschillende dingen. Het ene is ook al veel langer geleden dan het andere. Maar beide maken ze me gelukkig!

 1. Joggen
 2. Zorgen voor bloemen in huis

En als het even kan, probeer ik donderdag ook om nog eens uit te slapen. En ga ik op zoek naar een creatieve cursus die ik kan volgen, al dan niet online!

Welke dingen doen jullie graag? Wat geeft jullie energie? En welke van die dingen heb je al veel te lang niet meer gedaan?

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *