verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in mei

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in mei

Net als in april was ik in mei op leesvlak een tijdje zoet met een stevige klepper. Waardoor ik naast dat boek slechts nog 1 ander boek las.

Winter of the world

1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. De jonge Carla von Ulrich probeert zich op haar eigen manier te verzetten tegen het opkomende nazisme. De Amerikaanse broers Woody en Chuck Dewar vechten elk voor een betere wereld – de een vanuit het politieke wespennest van Washington, de ander vanuit een bloedovergoten oerwoud in de Stille Oceaan. De Engelse Lloyd Williams merkt tijdens de Spaanse Burgeroorlog dat hij niet alleen tegen het fascisme, maar ook tegen het communisme zal moeten vechten. Daisy Peshkov probeert koste wat kost een beter plekje op de Amerikaanse sociale ladder te vinden. En haar Russische neef Volodya verovert een positie bij de geheime dienst die een aanzet zal geven voor een heel andere oorlog.

In april las ik het eerste deel van deze trilogie. En ik was er zo door geboeid dat ik meteen daarna aan deel twee begon. Iets wat me zelden overkomt. En al helemaal als het zo een stevige boeken zijn. Maar het verhaal had me in zijn greep 🙂 En ik moet toegeven, deel twee vond ik zelfs nog beter dan het eerste deel. Misschien omdat de tijdsgeest me wat meer boeide? In ieder geval is ook dit boek een absolute aanrader. Het leest als een trein en ook dit keer zijn de karakters vrij goed uitgewerkt. Ik vinkte er wel geen puntje van de Verbeelding Book Challenge met af.

The Silkworm

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen. En het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd. Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandigheden van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. Strike en Robin bevinden zich in een race tegen de klok om een moordenaar te vinden die een wel heel uniek profiel blijkt te hebben (samenvatting: boek.be)

Een paar jaar terug las ik het eerste boek in deze reeks. En ik moet toegeven dat het me niet omver blies. Maar in mijn zoektocht naar een boek voor puntje 28 van de Verbeelding Book Challenge wou ik het vervolg erop wel eens een kans geven. Al werd ik er ook dit keer niet door van mijn sokken geblazen. Misschien omdat ik het net na een geweldige klepper las? In ieder geval, het leest wel vlotter dan deel 1. En ik herkende er wel iets meer van J.K. Rowling haar schrijfstijl uit de Harry Potter boeken in.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 8/30

Goodreads: 11/25

Welke boeken lazen jullie recent? Tips voor de openstaande puntjes zijn uiteraard ook altijd welkom!

4 Comments

  • zwartraafje

    Ik las de voorbije maand vijf boeken maar wel vrij gevarieerd. Een dik fantasyboek van meer dan 900blz en meteen daarna een prentenboek met slechts 20 bladzijden. Kwestie van een beetje evenwicht te vinden. 🙂 Verder las ik ook een romantische thriller, een fantasy jeugdboek en een detective die zich in de toekomst afspeelt. Deze maand las ik tot nu toe enkel fantasy. Een superhelden boek maar dan vanuit het perspectief van de sidekick en een Young Adult boek.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *