fitness sportkledij
Fitness

Fitness: deze sportkledij draag je best

Toen ik net na de zomer van 2021 begon met sporten in de fitness had ik er eigenlijk geen flauw benul van welke sportkledij je daar nu best draagt. Intussen weet ik wel al veel beter waar ik dien op te letten als ik nieuwe sportkledij voor in de fitness koop. En heb ik zelfs enkele favoriete merken. Ik geef ze jou hieronder graag mee.

fitness sportkledij

Sporten in de fitness: deze sportkledij draag ik het liefst

Die allereerste keren ben ik gaan sporten in de fitness met de sportkledij die ik hier thuis nog had liggen. En dat waren hoofdzakelijk mijn loopkleren. Niet altijd ideaal! Nadat ik een paar doelen had behaald, beloonde ik mezelf meteen met nieuwe sportkledij. Die wel afgestemd was op de fitness. Al moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat ik ze intussen ook draag tijdens het hardlopen buiten. Of tijdens de fitbokslessen.

Legging die geschikt is om te squaten

Een van de allereerste dingen die ik me aanschafte was een legging waar ik met kan squaten. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat de naad achteraan niet gaat scheuren als je een squat uitvoert. Voor mij is het daarnaast ook belangrijk dat de legging mooi aansluit. Maar ook weer niet zo strak dat je de naden van mijn onderbroek er keihard in ziet staan.

Na online wat te hebben rondgekeken kwam ik uit op de broeken van Stronger. Toegegeven, deze zijn niet de goedkoopste op de markt. Maar wat mij betreft wel hun geld waard. Want ze gaan niet alleen ongelooflijk lang mee. Ze zitten ook erg goed. Zijn squatproof. En hebben bovendien een hoge taille (of toch diegene die ik kies). Iets waar ik zelf heel erg van hou. Want die verdoezelen dat buikje dat ik maar niet weg krijg als geen ander 😉 .

Een kleine tip als je een outfit van Stronger wil kopen: zoek op sociale media naar kortingscodes. Ze werken vaak samen met influencers. Waardoor je regelmatig tot 20% korting kan scoren.

T-shirt waarin je goed kan bewegen

Naast een legging waar ik me goed in voel, is het minstens even belangrijk om een T-shirt te hebben waar ik vrij in kan bewegen. Hier heeft het even geduurd voor ik een merk vond waar ik me goed in voel. Maar per toeval kwam ik bij bol.com uit op fitness t-shirts van Only Play.

Deze zitten niet te strak en vallen vooral onderaan mooi ruim. Iets wat ik zelf heel belangrijk vind. En dus schafte ik me er meteen een aantal aan. Daarnaast zijn deze sport-shirts vochtregulerend en bestaan ze uit sneldrogend materiaal. Wat zeer handig als je net als ik vrij snel en veel zweet tijdens het sporten.

Stevige sportbeha die ondersteuning biedt

Zelf draag ik sportbeha’s van het merk Anita. Die zitten lekker stevig en bieden me waar nodig de juiste ondersteuning. Heel veel hangt hier af van welke sport je precies doet. Aangezien ik vaak twee sporten doe in de fitness – krachttraining en hardlopen – liet ik me in een speciaalzaak adviseren. En kocht ik op basis daarvan een aantal sportbeha’s van Anita.

Ook schoenen en sokken behoren tot sportkledij die je nodig hebt in de fitness

Net zoals je niet gaat fitnessen in je jeansbroek, draag je ook best niet je gewone dagelijkse sneakers om te gaan sporten. Net als bij hardloopschoenen bestaan er ook hier opnieuw heel veel verschillende modellen. En hangt veel af van het soort oefeningen die je in de fitness gaat doen.

Zelf doe ik daar hoofdzakelijk aan krachttraining. En dus heb ik een schoen nodig die me de nodige stabiliteit biedt, maar die ook flexibel is. Na wat zoeken kwam ik uit op een paar Reeboks waar ik erg tevreden van ben. Als ik na mijn krachtsessie ook nog ga hardlopen op de loopband, dan wissel ik in de kleedkamer snel even van schoenen. En trek ik mijn hardloopschoenen aan. Tot slot draag ik ook niet mijn gewone sokken in de fitness. Maar een paar sportsokken.

Een sporttrui

Aangezien ik me thuis omkleed en zelden een jas meeneem naar de fitness is een trui onmisbaar. Zelfs in de zomermaanden heb ik er altijd eentje mee. Vooral voor na mijn work-out. Want ik douche me liever thuis dan in de douches van de fitness.

Maar dat betekent ook dat ik in de wagen naar huis aan het afkoelen ben. Om me dan warm te houden en ervoor te zorgen dat ik niet verkouden raak doe ik dan een trui aan. In de winter is dat een warme hoodie. In de zomer een iets frisser model.

fitness sportkledij

Tips voor sportkledij in de fitness

Naast mijn persoonlijke favoriete merken, geef ik je ook graag nog even enkele algemene tips mee omtrent een sportkledij voor in de fitness:

 • Ga sporten in speciale sportkledij. Je dagdagelijkse kleding is hier niet voor geschikt. Niet alleen zal deze niet lekker zitten. Het materiaal is ook niet afgestemd op veel zweten.
 • Kies voor sportkledij die niet te strak maar ook niet te los zit. De bedoeling is namelijk dat je aan je lichaam gaat werken. En dan is het wel handig als je sportkledij draagt waar je je makkelijk in kan bewegen.
 • Koop sportkledij die je zelf mooi vindt. En waar jij jezelf goed in voelt! Zelf vind ik crop tops er geweldig uit zien. Maar ik draag die niet. Want ik voel me daar nog niet comfortabel genoeg voor. Idem dito voor een korte broek. Al zouden beide op warme dagen zeer handig zijn 😉 .
 • Vermijd sieraden. Buiten mijn sporthorloge draag ik in de fitness geen enkel sieraad. Niet alleen kan het in de weg zitten. Je kan er ook met blijven vasthaken, wat dan weer gevaarlijke situaties kan opleveren.
 • Ga nooit sporten in een ongewassen outfit. Want die gaat niet fris ruiken. Zelf gooi ik mijn sportkledij meteen na elke sportbeurt in de wasmachine. Want niets zo vervelend als zweetgeuren die je niet meer uit je sportkledij krijgt. Dit betekent natuurlijk ook: zorg dus dat je over minstens 2 sportoutfits beschikt 😉 .
 • Tot slot make-up: tja ik draag dat sowieso al niet heel erg vaak. Dus mij ga je vaak onopgemaakt in de fitness zien. Maar als jij wel graag make-up wil dragen in de fitness, kies dan voor make-up die waterproof is. Zodat die na een stevige work-out waarbij je lekker gezweet hebt niet helemaal uitgelopen is.
Welke sportkledij draag je nu het beste om te gaan fitnessen? Kies sowieso voor kledij waar je jezelf comfortabel en goed invoelt. Want dat is het allerbelangrijkste. Maar daarnaast geef ik je in deze blogpost ook nog enkele andere tips mee en mijn favoriete merken.

Welke zijn jouw favoriete merken qua sportkledij?

6 Comments

  • Evi

   Zeker doen! Ik doe mezelf dat vaak cadeau als beloning. Helpt niet alleen om het vol te houden, nadien geniet ik er dan ook dubbel zo hard van.

 • fieke

  Geen fitness hier, maar ik ben wel ook grote fan van de leggings van Stronger. Die doe ik aan voor yoga, en dat is echt als een ‘second skin’. De leuke patroontjes zijn een plus vind ik :-). Ik koop ze trouwens ook nooit aan volle prijs; ik ben aangemeld op hun nieuwsbrief en regelmatig is er een sale. Mijn eerste broek kocht ik aan -50% en mijn tweede ook aan iets van -30%. Dat maakt het toch iets betaalbaarder, maar de kwaliteit is ook wel top natuurlijk :-).

  • Evi

   Ja he, die patroontjes vind ik ook wel superleuk. En idd, ik hou de sales ook in het oog, want het is topkwaliteit maar de prijs is niet min (jammer genoeg).

 • Mie kids

  Ik draag sportbroeken van Decathlon om te lopen. Ook verschillende loop t-shirts hier, dus er zit altijd wel ééntje in de was. Ook fan van loopbroeken van Stronger (van het uitzicht dan), net als Sofie, maar nog geen gekocht.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *