avonturenpad getevallei
Op (uit)stap

Avonturenpad in Getevallei (Drieslinter) | ideale wandeling voor actieve kinderen

Wandelen, we blijven dat hier graag doen. En dus maakte ik in mijn bullet journal een lijstje met leuke wandelingen voor kinderen. Want ja, Tuur kan best wel wat stappen. Maar als er op het parcours wat te doen is, dan krijgen we hem iets makkelijker mee. Tijdens mijn zoektocht kwam ik zo uit op het Avonturenpad in de Getevallei. Een ideale wandeling voor kinderen met veel energie!

Avonturenpad in de Getevallei

Het Avonturenpad in de Getevallei: hier mag je je aan verwachten

Drieslinter, de plek waar de wandeling start, was voor mij eigenlijk tot voor kort een stukje onbekend Vlaanderen. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord. Maar het kwam wel regelmatig naar boven toen ik zocht naar avontuurlijke wandelingen voor kinderen. Uiteindelijk bleek het ook niet zo heel ver van ons te liggen: een uurtje rijden. En dus trokken we er op een zonnige zondagnamiddag heen.

Wandelen in de Getevallei in Vlaams-Brabant

De wandeling start in Drieslinter en dat ligt in de Getevallei in Vlaams-Brabant. De Grote Getevallei strekt zich trouwens uit tussen Linter en Zoutleeuw. Wat het meteen een van de grootste open valleien in Vlaanderen maakt. En dus ook de ideale plek om te wandelen of fietsen tussen graslanden, hagen, poelen en bossen. Bovendien kan je – als je geluk hebt – in deze vallei de zeldzame kamsalamander zien.

Wij kozen er bewust voor om enkel het Avonturenpad te doen. En dat was geen slechte beslissing. Want alhoewel het aantal kilometers beperkt is (net geen 4km) spendeerden we er een dikke twee uur. Dat komt door de vele natuurlijke speeltuigen die zich op het parcours bevinden.

De wandeling start meteen in het groen en dat blijft ook zo voor het overgrote deel van het parcours. Je wandelt vaak langs de Gete en ontdekt daardoor heel wat verschillende soorten fauna en flora. Maar de kamsalamander, die hebben we niet gespot.

Avonturenpad in de Getevallei: tal van speeltuinen en de Golden Geet brug

Meteen bij de start van de wandeling bevindt er zich al een speeltuin. Dus ja, onze wandeling startte met wat vertraging 🙂 . In deze eerste speeltuin kunnen kinderen klauteren als een Eikelmuis. En zien ze op de kaart ook wat de rest van het Avonturenpad voor hen te bieden heeft.

Vervolgens steek je de Gete over via de Golden Geet hangbrug. Iets wat vooral Tuur spectaculair vond want de hangbrug bewoog 🙂 . Tijdens de wandeling zelf kom je heel wat infoborden tegen met leuke weetjes op over de natuur en zijn bewoners daar. En uiteraard kom je heel wat andere speeltuinen tegen. Wat deze wandeling meteen ideaal maakt voor kinderen met heel veel energie 😉 .

Avonturenpad in de Getevallei: extra tips

Korte en lange wandeling

Zoals hierboven aangegeven, kozen wij voor de korte wandeling, oftewel het Avonturenpad. Hiervoor volg je de knooppunten 1 – 140 – 19 – 101 – 138 – 10 – 1. Geen fan van knooppunten volgen? Dan kan je ook deze kaart gebruiken.

Wandel je graag wat verder? Dan kan ook dat perfect! Want aan het startpunt in Drieslinter kan je ook kiezen voor een wandeling van om en bij de 10 kilometer. Ware het niet geweest dat Tuur zo veel tijd wou doorbrengen op de speeltuinen, dan hadden we deze wandeling ook wel graag gedaan. Want de natuur daar is prachtig!

Picknicken op het avonturenpad in de Getevallei

Wij brachten er een namiddag door en dus hadden we thuis al een lunch verorberd. Maar op het parcours bevinden zich een paar picknicktafels. En dus kan je er – zeker als je voor de grote wandeling kiest – ook een daguitstap van maken.

Leuk om weten is ook dat er een grillplaats op het parcours is. Dus als je graag eens iets anders eet als middagmaal dan een paar boterhammen, dan kan je ook dingen grillen als lunch.

Kamperen onderweg

En wil het echt helemaal avontuurlijk maken? Dan kan je ook je tent opslaan en gratis overnachten op de bivakplaats die zich op het parcours bevindt. Wel even opletten want er mogen maar een beperkt aantal tentjes per nacht staan.

Last van slapeloosheid? Dan kan je ‘s nachts uiteraard daar de sterrenhemel bewonderen. Of je kan proberen om de verschillen tussen de twee afbeeldingen die zich in de bivakplaats bevinden te ontdekken. En aangezien het er heel wat zijn, ga je hier best een poosje met zoet zijn 😉 .

Innerlijke mens versterken

Het was best wel warm die dag. En dus was een drankje nadien op een terras heel erg welkom. De wandeling eindigt waar ze begon: op het Stationsplein in Drieslinter. En daar is inderdaad ook een restaurant/café aanwezig waar je nadien de innerlijke mens kan versterken.

Laat je trouwens niet misleiden door de naam Stationsplein. Het is niet zozeer een plein dan wel eerder een smalle straat waar nog steeds auto’s mogen rijden. En er is ook geen station (meer). Al doen de gebouwen die er staan wel vermoeden dat er ooit een station geweest is.

Avonturenpad in de Getevallei: praktische info

  • Adres: Stationsplein, 3350 Drieslinter
  • Er is op een paar meter van de start een kleine parking voorzien
  • De wandeling zelf start een paar meter verder dan de parking. Meteen bij de start is er een speeltuin voor kinderen voorzien.
  • Je kan kiezen voor een lange wandeling (+/- 10km) of een verkorte versie (+/- 4km)
  • Op het parcours bevinden zich tal van speeltuinen voor kinderen, een hangbrug, een paar picknickbanken en kampeerplaats
  • Moeilijk(er) toegankelijk met buggy
  • Wandelschoenen (laarzen bij regenweer) zijn geen overbodige must

Op zoek naar extra wandelplezier met kinderen? Check dan deze wandelingen ook eens: Wolfsputten in Dilbeek, Trollenpad in Aalst, stadswandeling in Gent. Wandelen met een kleuter? Ja hoor, ook dat kan perfect. Ik verzamelde er enkele tips voor.

Ging jij al wandelen in de Getevallei? Tips voor andere wandelingen met kinderen zijn ook altijd welkom!

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *