interactieve stadswandeling voor kinderen
Op (uit)stap

Interactieve stadswandeling voor kinderen in Gent: ‘Waar is de bril van Draakje Fosfor?’

Tijdens de vakantie trek ik er heel graag op uit met Tuur. En aangezien Tuur grote fan is van interactieve (stads)wandelingen, besloten we om in de krokusvakantie de nieuwe themawandeling die de stad Gent voor kleine speurneuzen lanceerde te doen: “Waar is de bril van Draakje Fosfor?”. De zon was die dag van de partij. En dus genoten wij enorm van deze interactieve stadswandeling voor kinderen!

interactieve stadswandeling voor kinderen

Themawandelingen: ideale manier om jonge kinderen aan het wandelen te krijgen

Tijdens de verschillende lockdowns de afgelopen twee jaar maakte Tuur kennis met het begrip wandelzoektochten. Een ideale manier om hem mee op stap te krijgen. Want door hem tijdens de wandeling opdrachten te laten uitvoeren, werd wandelen plots een pak minder saai. En vond hij het ook minder erg om best wel wat kilometers af te leggen. Na een paar keer had hij het helemaal door. En intussen is hij zelfs fan van interactieve wandelingen.

Dus toen ik zag dat er een nieuwe speurtocht voor kinderen beschikbaar was in de Gentse binnenstad, aarzelde ik geen ogenblik. En besloot ik om die themawandeling samen met Tuur en mijn mama te doen.

interactieve stadswandeling voor kinderen

‘Waar is de bril van Draakje Fosfor’?

Stad Gent ontwikkelde speciaal voor kinderen van 5 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht: ‘Waar is de bril van Draakje Fosfor?’ Gedurende 3 kilometer gaan jonge speurneuzen in de Gentse binnenstad op stap. En helpen ze Draakje Fosfor, de stoere beschermengel van Gent, om zijn bril terug te vinden. Want die is hij jammer genoeg kwijtgeraakt tijdens een van zijn tochtjes.

Tijdens deze interactieve stadswandeling voert je kroost verschillende opdrachten in de Gentse binnenstad uit. En ontdek jij heel wat leuke weetjes over Gent! De wandeling en opdrachten voer je trouwens uit aan de hand van een app. Ik zorgde ervoor dat Tuur zijn eigen gsm mee had (een oud exemplaar van ons 😉 ). Maar dat de app ook op mijn smartphone geïnstalleerd was. Zodat ik mee kon volgen indien nodig.

Waarom ook jij deze interactieve stadswandeling voor kinderen moet doen!

De opdrachten zijn vrij eenvoudig en gaan van ramen tellen tot gekke dansjes doen en cijfers aflezen op borden. Uiteraard dien je onderweg ook selfies te nemen 😉 . Tuur is zes en kan intussen al vrij goed lezen en schrijven. En dus kon hij 90% van de opdrachten zelf uitvoeren. Maar ook voor jongere kinderen is deze ontdekkingstocht een aanrader. Want het aantal af te leggen kilometers is vrij beperkt. En met een beetje hulp van een volwassene kunnen ook zij de opdrachten tot een goed einde brengen.

Zorg er trouwens ook zeker voor dat je voor 18u terug bent. Want dan kan je kroost de bril van Draakje Fosfor opzetten in het infokantoor van Visit Gent. En mogen ze nog een klein cadeautje kiezen! Die bril vond Tuur trouwens de max. Want hij zag plots alles in het roos 😉 .

Voor Tuur was deze interactieve stadswandeling dus alvast een schot in de roos! Maar ook ik en mijn mama genoten ervan. We wandelen niet alleen langs heel wat bezienswaardigheden in Gent. Maar ontdekten ook steegjes waar we nog nooit geweest waren!

Praktische informatie

Deze themawandeling is ongeveer 3km lang. Maar je bent er toch al gauw twee uur zoet mee. Zeker als je alle opdrachten goed uitvoert en een aantal bezienswaardigheden onderweg bezoekt.

Voorzie zeker een opgeladen batterij in je smartphone. Of neem een powerbank mee. Doordat Tuur zijn eigen gsm gebruikte was mijn batterij op het einde van de dag niet leeg. En ook die van Tuur viel nog goed mee. Maar better safe than sorry 😉 . Vergeet ook niet om op voorhand de app te downloaden.

De speurtocht start en eindigt aan het infokantoor van Visit Gent. Dat bevindt zich in de Oude Vismijn op het Sint-Veerleplein. Wij parkeerden onze wagen op de Vrijdagmarkt en gingen daar ook eerst lunchen bij Babelutte. Na de wandeling smulden we van een lekker stukje taart en vegan chocomousse (hoera!) bij Boon.

Meer informatie en het exacte parcours van deze stadswandeling voor kinderen vind je op deze website.

Draakje Fosfor - interactieve stadswandeling voor kinderen

Op zoek naar nog andere leuke wandelingen met kinderen? Dan zijn het Trollenpad in Aalst en de Wolfsputten in Dilbeek misschien wel iets voor jullie.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *