instagramaccount
Fotografie

Zeven op zondag #8

Nu de Perfect? Blogchallenge erop zit haal ik met heel veel plezier deze rubriek – waarbij ik foto’s van de afgelopen week die mijn Instagramaccount net niet haalden post – van onder het stof.

Aspe_opt

Chocolade_opt

Gehaktballen PN_opt

Pralines_opt

Tuur_opt

Zitbal_opt

 1. Het was me hier de week wel: troubles op de bouw nog voor alles goed en wel van start is gegaan, een torenhoge waterfactuur door een lek dat we niet gemerkt hadden, Tuur die gevallen was, … de nood aan erg luchtige lectuur om mijn gedachten te verzetten was hoog 🙂
 2. Geluk zit soms in een klein hoekje: ik was rats vergeten dat dit exemplaar nog in mijn handtas zat. Toen ik het maandag ontdekte was ik dan ook superblij!
 3. Het was al even geleden maar maandagavond smulden we hier nog eens van dit gerecht uit Puur Pascale. Ik blijf het ongelooflijk lekker vinden!
 4. Ik heb het de laatste tijd enorm moeilijk om me soms goed te kunnen concentreren en ben bij het minste geluid afgeleid. Het lief was mijn geklaag daarover beetje beu en adviseerde me in de aankoop van een headset met active noise cancelling. Het is nog even zoeken hoe het precies werkt, maar ik ben er wel heel blij mee!
 5. Collega’s die pralines uitdelen, altijd een topper!
 6. Tuur speelde het in het begin van de week klaar om te vallen en lelijk op zijn hoofd terecht te komen. Gevolg: een draadje was vereist. De dag erna liep hij terug vrolijk rond alsof er niets gebeurd was, maar ik en het lief hebben toch een paar nachten wakker gelegen.
 7. Op het werk hebben we ergonomische zitballen gekocht. Toen ik vrijdag alleen in ons bureau zat leek het me dan ook het ideale moment te zijn om er een uit te proberen (kwestie van mezelf niet volledig belachelijk te maken mocht ik er van totteren 😉 ). Zo een bal helpt me wel om rechter te zitten maar doordat ik er erg op wiebel ben ik er nog niet meteen van overtuigd.

Hoe was jullie week? 

Benieuwd naar de vorige Zeven op zondag?

14 Comments

 • Samaja

  Nog nooit geprobeerd, zo’n zitbal. Lijkt me wel leuk, maar ook vermoeiend om er niet af te vallen. Mijn laatste week vakantie was niet zo geweldig, ik kreeg last van vermoeidheid/een virus en had geen fut. Jammer!

  • Evi

   Oh neen, hopelijk ben je intussen wat beter? Zo een zitbal is inderdaad wel leuk voor even maar als ik die vaker ga gebruiken ga ik toch echt wel een manier moeten vinden om er eleganter van te komen 😉

 • Sofie

  In de rugschool hebben we geleerd dat het net goed is dat je daar wat op beweegt om je bekken stabieler te maken maar dat het niet voor een hele dag is.
  Ik ben wel benieuwd naar die hoofdtelefoon, ik overweeg ook zo één omdat er hier vaak een hond staat te blaffen.
  Mijn week was vrij rustig omdat er nog veel mensen op verlof zijn én ik heb last van een stijve nek.

  • Evi

   Ah is dat? Dat het niet voor een hele dag mocht wist ik inderdaad ook, richtlijn die wij meekregen was 2u per dag. Mijn bevindingen van de hoofdtelefoon laat ik je weten! Hopelijk is je stijve nek intussen al wat beter?

 • fieke

  Auw, niet leuk van Tuur. Ik zou ook ongerust zijn… Hopelijk is alles nu weer oké?
  Boeken van Aspe las ik vroeger heel graag, maar nu is het echt al lang geleden.
  Geen ervaring met zitballen, maar wel met ergonomische kantoorstoelen. Als ik je daar ooit mee kan helpen moet je maar roepen 🙂

  • Evi

   Ja hoor, morgen mag het draadje eruit, maar wij waren toch wel even flink geschrokken. Bij mij was Aspe ook al eventjes geleden maar vond het wel fijn om er nog eens eentje te lezen. Ooh top! Ik ga je mailtje sturen daarover, want zo een zitbal was toch maar zo zo bij mij.

 • Hilde

  Telkens een fijne rubriek vind ik Evi. Ik schrok van de foto van Tuur. Een goed herstel toegewenst! Dat gerechtje vind ik ook lekker, al vul ik de tomaatjes dan op met het gehakt. Zo’n zitbal schijnt wel ‘ergonomisch verantwoord’ al kan ik me voorstellen dat het eerst even oefenen is voor je het gewoon bent. En euhm..luchtige lectuur met Aspe…? Dat mag je me toch eens uitleggen (dat zijn toch thrillers, niet?).

  • Evi

   Thx, intussen loopt hij alweer vrolijk rond hoor, denk dat wij meer geschrokken waren dan hij. Aspe zijn inderdaad thrillers, maar niet van dien aard dat je er echt van gaat bibberen en beven hoor 😉

 • Liese

  Ik zoek al een tijdje zo’n betaalbaar knie stoeltje, denk dat ik daarmee ook rechter zou zitten. Zo’n bal,lijkt me zelfs niet zo ideaal eigenlijk??

  • Evi

   Goh je zit wel wat rechter hoor op zo een bal, maar ik vond het toch niet zo ideaal als een stoel. Bovendien mag je zo een bal maar een beperkt aantal uur op een dag gebruiken dus een stoel heb je sowieso nog nodig.

 • zwartraafje

  Ik ben al lang benieuwd naar die Active Noise Cancelling Headphones. Eigenlijk kan ik me moeilijk voorstellen dat die het geluid echt buitensluiten wanneer er iemand naast je in de zetel naar tv aan het kijken is. Mocht het echt lukken dan zou het wel geweldig zijn tijdens het lezen en misschien ook wel tijdens mijn Tai Chi Oefeningen.

  • Evi

   Het hangt wat af van hoe luid je jouw muziek zet en hoe luid de televisie in kwestie staat maar ik moet toegeven dat zo een hoofdtelefoon toch wel flink het geluid dempt. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast want ze zijn een pak duurder dan een gewone hoofdtelefoon.

  • Evi

   Ja hoor, nadat hij een ijsje had gekregen liep hij terug vrolijk rond. Wij sliepen wel een paar nachten wat minder goed maar nu is het draadje eruit en is alles goed aan het genezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *