5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #5

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. En dus besloot ik om hem opnieuw maandelijks te maken. Dus bij deze, 5 beelden en 5 dingen van december 2021.

5 beelden, 5 dingen #5

December 2021 gaat de boeken in als de maand waarin ik voor het eerst in bijna twee jaar nog eens met het vliegtuig er op uit trok. Het was ook de maand waarin ik met een stevige verkoudheid terug kwam van Spanje. En de maand waarin de kerstvakantie plots drie weken duurde in plaats van de gebruikelijke twee. Wat er dan ook voor zorgde dat Tuur en ik heel vaak op stap gingen met ons twee 😉 .

5 beelden
5 beelden
5 beelden
5 beelden
5 beelden
 1. Net na Sinterklaas moest ik voor het werk een weekje naar Madrid. En wat bleek? Ze hebben daar ook lichtfestivals 🙂 De hele stad was trouwens enorm mooi verlicht, iets waar ik toch wel van onder de indruk was. Tuur was dan weer onder de indruk van het feit dat ik naar Spanje mocht. En gelooft nog steeds dat ik daar Sinterklaas gezien en bezocht heb in zijn huis 😉 .
 2. Kerst vieren met onze hele familie – wat neerkomt op meer dan 40 man – zag ik dit jaar omwille van corona niet meteen zitten. Maar omdat ik wel heel graag mijn grootouders nog eens wou zien, ging ik daar met Tuur en mijn mama lunchen. Minder druk dan anders, maar daarom niet minder genoten!
 3. 1,5 weken kerstvakantie voor mijn rekening nemen, dat betekende hier eind december vooral ook vaak op stap gaan. Zo profiteerden we er van om met ons drie naar het Dinolights Lichtfestival te gaan in Planckendael. Het was onze eerste keer en we waren alledrie best wel onder de indruk van de mooi verlichte dino’s.
 4. Uiteraard gingen we ook overdag op stap. Zo brachten we bijvoorbeeld een bezoek aan De Wereld van Kina, waar we met ons twee de zoektocht voor de zes- tot achtjarigen tot een goed einde brachten.
 5. En trokken we ook naar Trainworld. Een museum dat al langer op mijn lijstje met te bezoeken plekken stond. Zelf was ik best wel onder de indruk van het prachtige gebouw en collectie. Maar Tuur die vond De Wereld van Kina net iets leuker, want ja, daar mocht hij wel veel dingen aanraken, doen en proberen 😉 .

Hoe was jouw december? Welke musea zijn nog echte aanraders om te bezoeken met kinderen?

10 Comments

 • Mie kids

  Super leuk dit! Die dino’s lijken me zalig. Het is wel een beetje ver rijden voor ons, jammer. Deze vakantie zaten we vooral buiten, want binnen moet de oudste een mondmasker dragen en dat ik niet altijd even leuk voor hem.

  • Evi

   Tuur maakte daar wonderbaarlijk genoeg minder problemen van dan op school. Dus wij waagden het er op 🙂 Maar ik ga toch ook heel blij zijn als hij dat niet meer moet opzetten.

 • Kris10

  Het museum voor Natuurwetenschappen was een dikke hit. En het Coudenbergpaleis staat al lang op de wishlist maar dat kwam door een tip van jou volgens mij:p Trainworld vonden we ook erg leuk.

  • Evi

   Het was inderdaad wel leuk, maar veel minder ontspannend dan anders hoor. Al zal dat deels wel gekomen zijn doordat ik vermoeider dan anders aan de vakantie begon en dus ook minder geduld had. De foto’s laten bijvoorbeeld de crisissen die zowel ik als Tuur gehad hebben niet zien. En ik koos er hier ook wel bewust voor om niet mee te geven hoeveel discussies er geweest zijn rond corona en kerst en hoe zwaar die op me wogen of om de vermoeidheid die ik voel(de) weer te geven. En misschien heb ik dat wel wat meer laten doorwegen in reacties bij jou. Kortom, het was een moeilijkere periode dan pre-corona, maar wel met mooie momenten er in.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *