9 doelen voor 2021
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

9 doelen voor 2021 – eindstand

Het afgelopen jaar – in 2021 – stelde ik voor mezelf een aantal doelen op, na heel lang twijfelen weliswaar. Om mezelf niet al te veel druk op te leggen besloot ik om ze te beperken tot 9 doelen voor 2021. Nu het jaar achter de rug is, is het tijd om te kijken waar ik met elk doel landde.

9 doelen voor 2021

40 boeken lezen ✔️

Ergens deze zomer haalde ik dit doel al vlotjes! En dat is grotendeels te danken aan corona. In tijden van onrust was er weinig dat me zo goed kon ontspannen als een goed boek. En daarnaast vluchtte ik soms ook wel eens in boeken, als er weer een zoveelste overlegcomité gepland stond. Kortom, corona deed wonderen voor mijn leesdoel. In totaal las ik 52 boeken, waarvan 4 klassiekers en 5 non-fictie boeken.


Fotografieskills verder aanscherpen ✔️

Elke dag een foto trekken daar slaagde ik niet in. Maar dankzij de fotochallenge van Anne van Saturnein nam ik wel geweldig veel foto’s. En schaafde ik mijn technische kennis en creatieve kant verder bij. Dus ook hier: missie geslaagd!


2 seizoenen van BlogCast opnemen

De plannen en onderwerpen voor een tweede seizoen waren en zijn er absoluut. Maar door allerlei omstandigheden kwam het er maar niet van. Iets wat ik zelf heel jammer vind. Maar doorheen het jaar leerde ik ook dat ik zuinig moet omspringen met energie. En dat keuzes maken daar een onderdeel van is. Bovendien is uitstel geen afstel, dus wie weet komt het ooit nog wel 😉 .

9 doelen voor 2021

Mijn blog laten groeien ✔️

Aan het begin van het jaar had ik mijn statistieken er eens bijgenomen en voor mezelf een aantal doelen voor mijn blog opgesteld. Ik heb ze dan wel niet allemaal gehaald (zo publiceerde ik bijvoorbeeld net geen 80 berichten), maar ik ben best wel trots op wat ik het afgelopen jaar met mijn blog bereikt heb. Ik weet nu ook beter welke richting ik er met wil uitgaan. En heb geleerd dat als je er tijd insteekt, een blog zeker en vast nog de moeite waard is. Dus ook hier, to be continued!


Maandelijkse uitstap met Tuur ✔️

In augustus kwam ik uit op een score van 6 op 8. September en oktober waren erg drukke maanden met tal van activiteiten voor de chiro en voetbal. En dus kwam een uitstap er niet meteen van. Maar in november en december maakten we dat meer dan goed door extra veel uitstappen in te plannen. Dus uiteindelijk kwam ook dit doel helemaal goed 🙂 .

Ik genoot trouwens enorm van die quality time momenten met Tuur en ben absoluut van plan om ze ook dit jaar verder te zetten.


Maandelijkse date night ✔️

En ook dit doel kan ik netjes afvinken! In september en oktober deden we vaak beroep op een babysit om eens een avond onder ons twee op stap te gaan. Maar toen in november en december de cijfers er terug wat slechter voorstonden, deden we opnieuw van date night thuis. Waarbij we er bewust voor kozen om niet altijd een filmavond te organiseren. Het zorgde hier voor bewuste quality time voor ons als koppel. En deed ons ook wel creatief uit de hoek komen. Iets waar we beide van genoten. Dus ja, ook dit doel gaat mee naar 2022.

Meer sporten ✔️

Sinds september ben ik netjes drie keer per week aan het fitnessen. Met hier en daar een uitzondering, toen ik met een stevige verkoudheid thuis zat. Het sporten was het afgelopen jaar niet altijd even consistent, maar ik kan wel zeggen dat het afgelopen jaar een van de jaren is geweest waarin ik het meest gesport heb. En nu ik de vele voordelen van fitness en regelmatig bewegen ontdekt heb, baal ik eigenlijk zelfs als ik eens niet kan gaan. Dus ook hier zit het meer dan snor 😉 .


4 keer iets bakken

Net als de podcast ging ook dit doel volledig de mist in. Ik bakte namelijk welgeteld twee keer iets. Enerzijds ontbrak het me vaak aan goeie recepten (want en gluten en zuivelvrij bakken is geen sinecure), anderzijds besteedde ik mijn tijd ook liever aan andere dingen zoals fotograferen en sporten. Ik heb dus geleerd dat ik wel graag kook en bak, maar niet als ik mezelf daar een doel voor opleg.


2 cursussen volgen ✔️

Zelfontwikkeling, ik blijf dat enorm belangrijk vinden. En dus volgde ik het afgelopen jaar 5 uiteenlopende cursussen. De ene al wat langer en moeilijker dan de andere. Maar ik genoot er iedere keer opnieuw van. En dus ben ik absoluut van plan om ook dit jaar – in 2022 – hier verder in te investeren. Nu alleen nog kiezen welke cursussen ik wil volgen, want ja het zijn er veel ;-).


9 doelen voor 2021: eindresultaat

Op twee doelen na, heb ik mijn vooropgestelde 9 doelen voor 2021 kunnen realiseren. Iets waar ik bij het schrijven van deze post best wel trots op ben. Het was niet altijd makkelijk maar ik trok er wel een aantal belangrijke lessen uit.

Zo heb ik bijvoorbeeld doelen nodig om een focus te hebben en gericht aan iets te werken. Maar ook dat negen wat veel was met zijn momenten. Zeker als je nog steeds in een heel erg onvoorspelbare periode zit. En dat het nog beter werkt als ze allemaal wat zouden kaderen in een groter geheel. Maar vooral ook dat het geen schande is om keuzes te maken, bij te sturen en soms zelfs doelen helemaal los te laten.

En vooral om die geleerde lessen ben ik heel blij. Want die neem ik sowieso mee naar 2022, zowel op privé als op professioneel vlak.

Slaagde jij er in om al jouw doelen voor dit jaar te realiseren?

21 Comments

 • fieke

  Dat is een hele mooie eindstand, proficiat!
  Jammer dat de podcastopnames niet gelukt zijn, maar je kan natuurlijk niet alles doen hé.
  En wauw, 80 blogberichten, mooi!
  Bij mij waren er geen doelen in 2021, en ik heb er voor 2022 ook geen gemaakt om mezelf niet onnodig veel extra druk op te leggen. Om een focus te bepalen kunnen doelen wel goed zijn, maar ik ga nog een (half)jaartje passen denk ik…

  • Evi

   Thx 🙂 En dat kan geen kwaad he, dat je geen doelen vastlegt. Ik weet gewoon uit mezelf dat ik ze nodig heb voor wat focus. Maar ga wijselijk dit jaar er ook wat minder vastleggen dan vorig jaar 😉

   • fieke

    Ik was ervan overtuigd dat ik er geen zou stellen, maar misschien verander ik nog wel van gedacht. Want die focus is ook wel belangrijk. Maar goed, niemand die zegt dat je in april of mei of zo geen doelen mag stellen hé?

    • Evi

     Uiteraard mag jij dat dan nog 🙂 Net zoals dat je bijvoorbeeld net zoals ik ook nu doelen mag stellen en ze dan midden in het jaar mag wijzigen of de vuilnisbak mag inkieperen 😉

 • Mie kids

  Goed bezig zeg! Jammer van de podcast, ik vond hem wel leuk. Maar ik begrijp het zeker. Ik ga ook eens goed nadenken over mijn doelen dit jaar. Meer bloggen hoort er alvast bij 🙂

  • Evi

   Ooit komt hij wel terug hoor, maar de energie ontbrak er vorig jaar echt wel wat voor. En hoera dat meer bloggen alvast bij jouw doelen hoort. Heel benieuwd nu naar de andere 😉

 • Annelies

  Mijn doelen voor 2021 lukten redelijk goed, al waren er zeker ook dingen die anders zijn gelopen dan een jaar geleden gedacht.
  Aandacht hebben voor datenights met je partner vind ik wel een goeie, moest je ideetjes willen delen, dan lijkt me dat zeker interessant.

  • Evi

   Hier liepen bepaalde dingen ook anders hoor, maar dat is normaal he gezien de tijd waarin we leven. En ideetjes wil ik zeker wel eens delen! Zal er eens een blogpost aan wijden 😉

 • Samaja

  Goed gedaan! Zelf had ik me niet echt veel doelen opgelegd, maar hier en daar een opleiding volgen en veel lezen, dat wil ik ook wel doen. Chapeau voor je sportieve prestaties trouwens! En heel fijn dat je bloggen nog altijd de moeite waard vindt :-).

 • Kelly

  Well done! Ik heb mezelf geen doelen opgelegd en ben het ook voor 2022 niet van plan. Less is more. Er zijn wel een aantal dingen die ik wil doen zoals een opleiding volgen etc.., maar een concreet doel noem ik ze liever niet. Ik blijf hier alleszins graag verder lezen!

 • Chez Julie

  Straf gedaan, applaus! Ik hou me meestal ver van concrete doelen (ben meer fan van gaandeweg bijsturen), maar ik begrijp dat ze voor de nodige focus zorgen. Wat je doelen voor 2022 ook zijn, ik kom hier met plezier lezen!

 • Katrien

  Toch een hele mooie eindstand! Maar het belangrijkste blijft toch dat je er ook veel plezier aan beleefd hebt. 😉 Met mijn doelen van vorig jaar viel het nog wel goed mee. Maar ik merk dat ik sinds dit jaar wel een betere aanpak heb, met dank aan Stephanie. 😄

  • Evi

   Ben heel blij hoor met de eindstand. En inderaad allerbelangrijkste is dat je er plezier aan beleeft. Ben intussen wel benieuwd naar die betere aanpak, misschien stof voor een blogpost? 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *