verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in augustus

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in augustus

Sinds juni ben ik een flink aantal boeken aan het lezen! Het lezen gaat me zelfs zo goed af dat ik er in augustus al in slaagde om mijn Goodreads reading challenge tot een goed einde te brengen!

The hypnotist’s love story

Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Op haar tumultueuze relatiegeschiedenis na, heeft ze een fijn leven. Al zou ze inmiddels weleens iemand willen tegenkomen die bij haar blijft. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop: hij is knap, vrijgezel, heeft een baan én hij vindt haar ook leuk. Maar dan komt het gevreesde moment: hij moet haar iets vertellen. Ellen is voorbereid op het ergste, maar wordt verrast. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt. Dat vindt ze eigenlijk wel interessant. Ze heeft een relatie met iemand die het waard is om gestalkt te worden. Ook is ze gefascineerd door de motieven van deze vrouw. Ze zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten. (samenvatting: boek.be)

Ik wou nog eens een heerlijk luchtige chicklit lezen. En schafte me dit e-book aan. Want een Liane Moriarty stelt nooit teleur 🙂 En inderdaad, ook dit keer was het weer heerlijk genieten en ontspannen. Een aanrader voor als je op zoek bent naar lectuur waar je niet al te veel moet bij nadenken!

#nietaankindengezinverklappen

Hanne Luyten heeft drie kinderen. Drie zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren. En bij drie stopt het ook. Het nest is vol, haar hart en de semiverplichte monovolume ook. (Dit in schril contrast met de bankrekening en de ijskast.) Hanne neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter in te zijn dan andere. Moet je nog aan opvoeden beginnen? Spoiler alert: het slaagpercentage lijkt omgekeerd evenredig te zijn met het aantal kinders dat je krijgt. Of toch zo bij de auteur van dit boek. Hanne beschrijft haar flaters doodeerlijk. De meeste toch. De rest wil ze echt liever #nietaankindengezinverklappen (samenvatting: boek.be)

Ik spotte dit boek een hele poos terug bij Nina van MissBliss en zette het op mijn te lezen lijst. Toen het eindelijk beschikbaar was in de bib nam ik het dan ook vliegensvlug mee. En wat een heerlijk boek om te lezen! Ik zat meermaals luidop te lachen met alle avonturen die Hanne beleeft met haar kinderen. En bedacht me vaak ook dat ze best wel heel herkenbaar zijn. Een ideaal boek voor ouders die niet meedoen aan picture perfect.

Smartphotos

Ken je dat: een smartphone vol foto’s die bewogen zijn, of scheef? Of nog erger: saaie plaatjes waar je zonder gevoel aan voorbij scrolt? Dat kan anders. Leer hoe je je dagelijkse smartphone kiekjes kunt veranderen in kwalitatieve foto’s. Elke bladzijde geeft nieuwe inspiratie om je foto’s mooier en interessanter te maken en met een ander oog naar je omgeving te kijken. De smartphone camera heb je al op zak, nu alleen nog de tools om eruit te halen wat erin zit. (samenvatting: boek.be)

Ik wil heel graag wat betere foto’s leren maken met mijn smartphone. En nadat ik de twee boeken van Vicky Bogaert hierover al had gelezen, nam ik dit boek mee uit de bib. Het trekt qua inhoud hard op het eerste boek van Vicky, maar ik leerde hier en daar toch wel nog wat bij. En schreef me intussen in voor de online stoomcursus. Heel benieuwd dus of mijn foto’s er binnenkort als pareltjes gaan uitzien 😉 Ik gebruikte dit boek trouwens voor puntje 11 van de Verbeelding Book Challenge.

The 5am club

Legendary leadership and elite performance expert Robin Sharma introduced The 5am Club concept over twenty years ago, based on a revolutionary morning routine that has helped his clients maximize their productivity, activate their best health and bulletproof their serenity in this age of overwhelming complexity. Now, in this life-changing book, handcrafted by the author over a rigorous four-year period, you will discover the early-rising habit that has helped so many accomplish epic results while upgrading their happiness, helpfulness and feelings of aliveness. (samenvatting: goodreads.com)

Veronique van Bijengezoem raadde me dit boek aan nadat ik mijn eerste 5u avontuur er op had zitten. Het is een fictieboek maar je krijgt ook heel wat theorie en tips & tricks mee over opstaan om 5 uur. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het net door die combinatie niet altijd even eenvoudig was om te lezen. Maar ik stak er wel heel wat van op. En ga binnenkort dus nog eens proberen werk te maken van opstaan om 5 uur. Dit boek gebruikte ik trouwens voor puntje 14.

The kidnapped Prime Minister

Just as the end of the First World War is drawing to an end, the prime minister is kidnapped and it is down to Hercule Poirot to locate him and avert an international crisis before a crucial conference convenes. (samenvatting: goodreads.com)

Nu mijn Goodreads reading challenge er zo goed als op zat vond ik dat het ook tijd werd om wat meer aandacht te besteden aan de Verbeelding Book Challenge. En dus zocht ik een fijn boek om te lezen voor puntje 2. Het was al eventjes geleden dat ik nog eens een Hercule Poirot verhaal gelezen had en deze leek me dan ook perfect te zijn. En ja hoor, ook dit keer stelde Hercule Poirot niet teleur. Het verhaal leest als een trein en bevat alle standaardingrediënten van een heerlijk ontspannende whodunnit!

Le petit prince

De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn de kleine prins ontmoet. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten die hij bezoekt met hun merkwaardige bewoners en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur. (samenvatting: boek.be)

Het moet jaren geleden geweest zijn dat ik nog eens een boek in het Frans las. Maar deze leek me in ieder geval wel perfect te zijn voor puntje 27. En dus waagde ik me nog eens aan een Frans boek 🙂 Het leest best wel vlot en is een fantastisch verhaal. Al denk ik wel dat het ook wel hielp dat ik de grote lijnen al kende natuurlijk. Desalniettemin een geweldig fijn boek om te lezen.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 16/30

Goodreads: 25/25

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn ook altijd erg welkom!

8 Comments

 • Annelies

  Amai, jij hebt veel gelezen! Ik las le petit Prince ook ooit in het Frans, voor het vak Frans zelfs. Ik kan me er wel maar weinig concreet van herinneren merk ik ?

 • Villasappho

  Qua telefoonfoto’s scheelt het vaak al bergen als je je flits uitzet en autostand van de witbalans aanpast naar wat het licht is. Dus een regenachtige dag op bewolkt en veel zon op het zonnetje. Daarnaast is een basis van simpele fotografietips ook een goede opsteker. Oefening baard kunst werkt overigens ook. Je hebt lekker gelezen zeg, geen boeken voor mij hierbij trouwens.

 • Katrien

  Ik stond voor m’n vorige job dagelijks om 5.20u op. Ik genoot daar stiekem wel van. Ik hou enorm van de rust en de kalmte die zo’n vroege ochtend uitstraalt. Maar dat is niet altijd het uitgangspunt van die vroege vogelboekjes en dat vind ik wel zonde. Ze willen je nog vroeger laten starten om in alle kalmte een routine op te bouwen maar nog vroeger opstaan zie ik dan weer niet zitten ?.

  • Evi

   Ik ben ook grote fan van die rust en kalmte. Maar ik merk ook dat ik het erg lastig heb om zo vroeg op te staan en dan meteen te gaan sporten of te beginnen werken. En dat is inderdaad vaak wat die boeken je willen laten doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *