Kookboek review

Kookboekweek #13: Een dagelijkse portie power

Mijn diëtiste steekt al een poosje een loftrompet af over de gerechten van Claudia Van Avermaet. Zelf had ik er nog nooit eentje van klaargemaakt. Maar daar bracht ik onlangs verandering in. Door haar boek ‘Een dagelijkse portie power’ te selecteren voor een nieuwe kookboekweek.

Kookboekweek: Een dagelijkse portie power

Ik wist wel al langer dan vandaag natuurlijk dat Claudia Van Avermaet kookboeken op de markt bracht. Maar ik had er nog nooit eentje gekocht of zelfs mee naar huis genomen uit de bib. Tot mijn diëtiste er dus vol lof over sprak. En me er op wees dat er best wel wat gelijkenissen zijn tussen mij en Claudia. Dus misschien kon ik er wel wat inspiratie uit halen?

power

En dus ging ik met ‘Een dagelijkse portie power’ aan de slag. Het boek start met zes stappen om voor een dagelijkse portie power te zorgen. Vervolgens krijg je enkele koelkastfavorieten mee. En daarna komen alle gerechten die ingedeeld zijn volgens het klassieke patroon: ontbijt, lunch, dinner, desserts, snacks & drinks. Maar liefst 130 gerechten in totaal! En daarvan maakte ik er 8 klaar voor deze kookboekweek 🙂

Love breakfast
power

Een gerecht dat Love Breakfast als naam krijgt, daar kan je toch niet aan weerstaan? En dus maakte ik dit tijdens het weekend klaar. De granola zelf is eenvoudig te bereiden, al plakte hij hier wel wat meer aan elkaar dan gedacht. De combinatie van zomers fruit met warme granola en koude yoghurt vond ik hemels! Dus dit ontbijt komt hier zeker en vast nog op het menu te staan.

Gezonde pannenkoeken
power

In de week heb ik meestal niet zo heel veel tijd om rustig te ontbijten. Want ofwel eet ik op het werk. Ofwel zorg ik er voor dat ook Tuur voldoende ontbeten heeft. Maar in het weekend heb ik wat meer tijd. En dus maakte ik op een zondagochtend deze pannenkoeken klaar. Want geef toe, ontbijten met pannenkoeken, wie houdt daar nu niet van?

Deze gezonde versie is op een, twee, drie klaar. En smaakt bovendien hemels lekker! Door er appel met kaneel aan toe te voegen geurt je hele huis bovendien superlekker 🙂

Frambozenontbijtkoek
power

Een variant op een andere ontbijtkoek met blauwe bessen die ik hier sinds Fitbody regelmatig klaarmaak. En ook deze smaakt immens lekker! De oven doet hier trouwens het meeste werk, wat ik altijd wel ideaal vind. Ik at hem ‘s ochtends met wat extra fruit erbij. De rest van de ontbijtkoek at ik doorheen de week als gezond tussendoortje.

Mangosalade

Absoluut een van mijn favoriete lunchgerechten. Sinds ik het voor de eerste keer klaarmaakte staat het hier regelmatig op het menu. Want het is o zo eenvoudig. En o zo lekker! Zelf had ik er trouwens nooit aan gedacht om mozzarella, spinazie en mango te combineren. Maar ik kan het jullie alleen maar aanraden. De boerenham liet ik weg, maar dat doet absoluut geen afbreuk aan het gerecht.

Zeebaarspapillot

Vis staat hier af en toe op het menu. Maar een papillot, dat was al lang geleden. En dus bracht ik daar verandering in door deze klaar te maken. Opnieuw een gerecht waar de oven het meeste werk doet. En ook deze keer eentje dat heerlijk smaakt! Al heb ik wel geleerd dat als er staat dat je de boontjes moet koken voor je ze in de oven doet, je dat best ook effectief doet.

Zuiderse tian

Een combinatie van courgette, aubergine, champignons en mozzarella, klinkt goed niet? En dat is het ook! Deze porties vielen vaak wel wat groot uit. En dus maakte ik het klaar voor twee dagen.

Fast macaroni

Macaroni met kaas (en hesp voor de vleeseters hier thuis), dat gaat er altijd in. Heerlijke comfortfood. Maar ook best wel calorierijk. Tenzij je de variant van Claudia klaarmaakt. Die supersnel klaar is. En erg lekker smaakt! Ik ben er alvast fan van. En ben er zeker van dat het gerecht hier deze winter nog vaak op het menu gaat verschijnen.

Tomatentaart

Ik eet ongelooflijk graag tomaten. En ben dan ook verzot op tomatentaart. Dus toen ik dit recept tegenkwam in ‘Een dagelijkse portie power’ moest en zou ik het klaarmaken. En dat heb ik me niet beklaagd. Het enige wat ik een beetje lastig vond was om het deeg goed uit te rollen. Maar verder is ook dit een erg snel en eenvoudig gerecht, dat heerlijk smaakt.

Een dagelijkse portie power: eindoordeel

Het was de eerste keer dat ik recepten van Claudia klaarmaakte. En sindsdien ben ik er fan van geworden. Ze staat voor een eetfilosofie waar ik me helemaal kan in vinden. Onbewerkte voeding, weinig en vooral ook de juiste koolhydraten, goede vetten en vooral eten dat je energie geeft. De meeste gerechten zijn ook supersnel klaar. En heel eenvoudig om klaar te maken. Een absolute aanrader dus als je op zoek bent naar gezond en lekker eten!

Een dagelijkse portie power verscheen bij Lannoo en kost 25,99 euro. Ik kreeg van de uitgeverij dit review exemplaar opgestuurd, maar dat had geen enkele invloed op mijn eerlijke mening.

11 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *