doelstellingen
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

Update 2: 19 voor 2019

Ergens begin dit jaar zag ik bij Kathleen van De Verbeelding 9 voor 2019 verschijnen. En toen ik ook bij Kelly van Tales from the Crib en Romina van Big City Life 19 voor 2019 zag verschijnen maakte ik mijn eigen lijstje met 19 haalbare doelstellingen voor 2019.

In maart verscheen na lang twijfelen mijn eigen 19 voor 2019 lijstje. En ik gaf meteen al een update mee. Intussen zijn we een paar maanden verder. En is het tijd om eens te kijken hoe het staat met mijn 19 doelstellingen voor dit jaar!

Elke maand 1 date night

Het kwam er hier de afgelopen maanden niet altijd van om elke maand een date night in te lassen. Maar dat werd dan wel weer ruimschoots goedgemaakt in juli. Want toen waren we een weekje kinderloos. En deden we net niet elke avond van date night ๐Ÿ™‚ Maar goed, het plan is om de komende maanden hier wel op regelmatige basis werk van te maken.

Elke week 2 keer gaan joggen

Ook dat verliep hier met ups en downs. Sinds juni ben ik wel een nieuw Start 2 Run schema aan het volgen. En heeft de loopmicrobe me opnieuw goed te pakken. Zo goed zelfs dat ik mijn loopschoenen zelfs mee had op vakantie! Ik hoop alvast dat ik dit ritme ook kan blijven volhouden nu het schooljaar terug gestart is. En het ‘s avonds opnieuw vroeger donker gaat zijn.

Vakantie met het gezin: check!

Begin juli had ik eerst een weekje staycation met Tuur. En speelden we toerist in eigen land, iets waar we allebei enorm van genoten hebben. De week daarop vertoefden we in het Landalpark Aerwinkel. En lieten we alle bouw- en afwerkingszorgen even achter ons. Deze mag ik dus helemaal doorstrepen!

Kinderloos weekendje met het lief 

Een kinderloos weekend, daar is het hier nog niet van gekomen. Ik heb het er wel al over gehad met het lief. Maar die wil liever eerst verder werken aan het huis. Wat ik absoluut versta hoor. En doordat ik veranderde van werk heb ik ook wel wat minder dagen vakantie. Maar goed, ze spenderen aan een kinderloos weekend is meer dan ok. En dus ben ik stiekem toch nog aan het dromen van een weekendje weg ergens dit najaar.

25 boeken lezen: check!

Dankzij uitstekende leesmaanden in juni, juli en augustus kon ik dit puntje volledig afvinken eind augustus. Alle bijkomende boeken die ik de komende maanden nog ga lezen zijn een mooie bonus ๐Ÿ™‚

2 shopdagen met mama inplannen

Dit voorjaar slaagde ik er door drukke agenda’s niet in om een dagje met mijn mama te gaan shoppen. En ook onze agenda’s voor het najaar beginnen al aardig goed vol te raken. Dus ik twijfel wat of deze gaat lukken. Maar we doen ons best. En voor zij die het zich afvragen: ik ga soms snel even alleen winkelen. En bestel tegenwoordig ook heel wat kleren online.

doelstellingen
Elke twee maand een weekenddag voor mezelf (en daarvoor/daarna ook een voor het lief): goed op weg!

In maart volgde ik een erg boeiende schrijfworkshop in De Kwekerij van Nina van Miss Bliss. In april ging ik Gent verkennen met Josefien. En in mei organiseerde Sofie van Fiekefatjerietjes nog eens een Meststoffen MeetUp. Dat kan dus best wel al tellen he, qua weekenddagen voor mezelf ๐Ÿ™‚ En ook voor dit najaar ziet het er goed uit.

Door daarnaast ook een paar keer met Tuur een zondag bij mijn ouders door te brengen of op playdate te gaan had ook het lief zo nu en dan een weekenddag voor zichzelf.

Deelnemen aan de Boston Keuken Challenge

De voorbije maanden deed ik opnieuw terug van kookboekweek en hoop ik dus om via die weg ook van deze challenge wat puntjes te kunnen afvinken.

Werk maken van onze tuin & de oprit: goed op weg

Aan het begin van de vakantie werd hier werk van gemaakt. En werd een deel van de afsluiting geplaatst. Maar toen kwam het bouwverlof en de vakantie van mijn papa er aan. En dus lagen de werkzaamheden eventjes stil. Al worden ze binnenkort terug aangevat. En gaan we hopelijk voor het najaar over een afsluiting, gezaaid gras en oprit beschikken!

Inspiratie opdoen voor onze bureau

Dat Pinterestbord moet ik dringend aanmaken. Want van inspiratie opdoen kwam hier nog niet veel in huis.

Werkgerelateerd aantal cursussen volgen & stappen zetten 

Een van de belangrijkste stappen die ik dit voorjaar zette was veranderen van werk. Al heeft dat er ook wel voor gezorgd dat ik nog niet veel kon investeren in het volgen van werkgerelateerde cursussen. Maar als alles goed gaat komt ook daar binnenkort verandering in!

Tijd vrijmaken voor zelfontwikkeling: goed op weg

YNAB heb ik intussen goed onder de knie. En ik maakte ook best wel al wat vorderingen in de Baas over je eigen tijd cursus. Daarnaast ben ik ook gestart met een cursus fotografie. En staan er hier nog een aantal boeiende workshops op het programma!

doelstellingen
Deelnemen aan een sportief evenement

Deelnemen aan een sportief evenement is er nog niet van gekomen, dus ik moet dringend eens kijken welke kleinere afstanden er dit najaar in de buurt op het programma staan.

Helft van de week mijn bril dragen

Na de controle dit voorjaar kreeg ik te horen dat ik mijn bril zeker nog tot deze zomer moest dragen. En toen kreeg ik er ergens deze lente nog een geweldige oogontsteking bovenop (die ik zelf ook wel wat erger maakte door mijn allergieproducten te gebruiken). Dus mijn bril, die werd hier vaak gedragen. En dat zal ook in de toekomst zo zijn. Want zachte lenzen, die zijn hier na een controle aan het begin van de vakantie uit den boze. En investeren in harde en zachte lenzen (want blijkbaar mag je met harde niet sporten), dat gaat me precies toch wat te ver.

Bloggers/friends meetings elk kwartaal: goed op weg

Dit puntje is helemaal in orde! Ik sprak al af met Josefien en ook tijdens de Meststoffen MeetUp zag ik enkele oude bekenden. En ook dit najaar liggen er al een aantal blogdates vast. Alleen maar hartjes & liefde daarvoor ๐Ÿ™‚

doelstellingen
Elke maand 1 date met Tuur: goed op weg

Tussen de krokus- en zomervakantie kwam het er niet vaak genoeg van. Maar tijdens de zomervakantie maakte ik dat ruimschoots goed. Door bijvoorbeeld een hele week lang elke dag op uitstap te gaan met Tuur ๐Ÿ™‚

Al ga ik wel proberen om daar nu met de start van het nieuwe schooljaar op wat regelmatigere basis werk van te maken. En niet meer te wachten tot er opnieuw een vakantie voor de deur staat.

Resterende verhuisrommel opruimen en garage inrichten

Het plan was om dit tijdens de zomermaanden aan te pakken. Maar toen kwam er materiaal voor de tuin en afsluiting. En werd de garage een extra bergruimte. Dus hopelijk kan hier werk van gemaakt worden eenmaal al dat materiaal weg is!

Maaltijdbox uitproberen: check!

Nog een puntje dat ik binnenkort helemaal kan doorstrepen. Want ik testte een koolhydraatarme maaltijdbox. Veel kan ik er nog niet over verklappen, want de review volgt nog. Maar ik kan jullie wel al zeggen dat het erg lekker was ๐Ÿ˜‰

Make-up workshop volgen  of kleurenanalyse doen: check!

Op een warme zomeravond in juni volgde ik een Cent pur cent workshop in Wemmel. En zag ik met eigen ogen wat een klein beetje make-up kan doen met mij. Ik was dus absoluut overtuigd van de voordelen ervan. Maar om het dan nadien elke ochtend zelf aan te brengen, daar is nog wat werk aan.

Eindresultaat?

Er zijn nog wat puntjes waar er werk aan is. Maar alles bij elkaar genomen heb ik toch wel al een mooie vooruitgang geboekt. Nu dus proberen om de komende weken en maanden wat werk te maken van die openstaande puntjes ๐Ÿ™‚

Hoe zit het met jullie doelstellingen?

18 Comments

 • fieke

  Goed op weg hoor!
  Na je vorige blogpost heb ik ook een doelenlijstje gemaakt, maar ik heb het (nog) niet op mijn blog gepubliceerd. Daar is het nu ook al te laat voor vind ik. Er is nog werk voor verbetering, maar voor รฉรฉn van de puntjes – ons interieur huiselijker en gezelliger maken – heb ik wel al wat stappen ondernomen :-).
  Geniet van de blogdates de komende weken, en hopelijk van een weekendje weg zonder Tuur!

  • Evi

   Thx! En niet vergeten he: het is jouw blog dus you do you ๐Ÿ˜‰ En ik ben heel benieuwd naar dat interieur want ik kan daar best wel wat tips voor gebruiken ๐Ÿ˜‰

 • nicole orriens

  Ik vind het altijd weer leuk als mensen hardlopen ontdekken. Als ‘avonds lastig voor je wordt, zou ‘s ochtends dan een optie zijn? Dat werkt voor mij het beste: ik ga meestal om 7.15 hardlopen. Dat vermindert de kans dat ik door smoesjes later op de dag niet ga…

  • Evi

   Dat zou hier inderdaad de kans op smoesjes sterk verminderen ๐Ÿ™‚ Maar het probleem is wat dat ik ofwel Tuur naar school breng en dus niet meteen veel tijd heb ‘s ochtends. Of heel vroeg naar het werk vertrek om Tuur ‘s avonds te kunnen gaan halen. En om vijf uur opstaan zodat ik effectief eerst een uurtje zou kunnen gaan lopen zie ik niet altijd even goed zitten om eerlijk te zijn … Dus voorlopig probeer ik om het ‘s avonds in te plannen. En meteen als ik thuiskom loopschoenen aan te doen en te vertrekken.

 • Hilde

  Mijn voornaamste en tot hiertoe enige doelstelling is momenteel: erover waken dat mijn energie in balans blijft. Daar horen challenges of andere uitdagingen alleszins niet bij. Ik heb er eenvoudigweg de tijd niet meer voor met een voltijdse job en een huishouden dat ik als alleenstaande ouder volledig zelf run…

  • Evi

   Het is inderdaad niet eenvoudig he om naast een voltijdse job en huishouden nog andere dingen te ondernemen. En alles valt of staat inderdaad met die energiebalans. Dus groot gelijk dat je daar voldoende aandacht aan besteedt.

 • yab

  Hoe kom je erbij dat je met harde lenzen niet kan gaan sporten? Ik draag al harde lenzen sinds mijn veertiende en dat heeft mij nooit gehinderd bij het sporten. Ik ga zelfs squashen en snorkelen met die dingen. Enige waar je voor moet opletten, is dat je ze niet kwijtspeelt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *