verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge 2019 – Gelezen in februari

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in februari

Het was hier in februari dan misschien stilletjes op de blog, op leesvlak was het een productieve maand. Ik las zowaar drie boeken uit! En kon er meteen ook drie puntjes van de Verbeelding Book Challenge met doorstrepen.

What Alice forgot

Alice Love is 29, dol op haar man en zwanger van hun eerste kind. Dus … stel je Alice’ schok voor wanneer ze bijkomt op de vloer van haar sportschool, naar het ziekenhuis wordt gereden. En daar ontdekt dat de bruidsweken al lang voorbij zijn. Ze ligt in een scheiding, heeft drie kinderen en ze is 39 jaar. Alice moet de gebeurtenissen van het afgelopen decennium zien te reconstrueren. En tegelijkertijd proberen haar leven weer op de rit te krijgen. Ze probeert erachter te komen waarom haar zus haar niet meer wil spreken. En hoe het komt dat ze een van die superslanke moeders met veel te dure kleren is geworden. Uiteindelijk moet Alice vooral erachter komen of geheugenverlies een zegen is of een vloek. En of het mogelijk is om helemaal opnieuw te beginnen (samenvatting: boek.be)

Ik las al een paar boeken van Liane Moriarty en wist dus vrij goed waar ik me aan kon verwachten. Heerlijk luchtige chicklit, waar je niet al te veel moet bij nadenken. En vooral ook een boek dat in een erg vlotte stijl is geschreven, waardoor het leest als een trein. Bovendien wil je toch zelf ook wel te weten komen wat er nu gebeurd is tussen Alice en haar man. En welke rol die ene vriendin nu precies speelde. Ik kreeg dit boek trouwens cadeau via de Valentin book swap die Kwante in Wonderland organiseerde. En kon er meteen ook puntje 10 met doorstrepen!

De winterkinderen

Met de geboorte van de tweeling Bea en Stan is de kinderwens van Olivia en Dan Felbeck na jaren eindelijk uitgekomen. Dan verliest Dan zijn baan en biedt zijn oudste vriendin Francesca hun huisvesting aan. Haar schatrijke echtgenoot heeft net Renniston Hall gekocht, een gigantisch, eeuwenoud landhuis dat ooit een chique kostschool was. Dan en Olivia mogen gratis in een opgeknapte vleugel wonen tijdens de renovatie. Dan en Olivia zijn blij met het aanbod. Tot Francesca zelf ook in Renniston Hall arriveert – en ze is niet van plan om weg te gaan. Olivia begint zich af te vragen hoe goed ze Dan eigenlijk kent. En of hun perfecte leven niet gebaseerd is op een grote leugen. En ook Renniston Hall heeft geheimen, en begint die langzaam prijs te geven … (samenvatting: boek.be)

Ik spotte dit boek bij Flavie van Flavie’s wereldje. En het leek me ideaal te zijn voor puntje 22. Zelfs lees ik heel graag boeken waarin er gewerkt wordt met flashbacks. Of verschillende verhaallijnen. Dus dit boek lag me erg goed. Je krijgt namelijk afwisselend stukjes te lezen over de periode waarin Renniston Hall een school was. En stukjes over het leven van Dan & Olivia. Of er effectief zo makkelijk gesjoemeld kan worden met vruchtbaarheidsbehandelingen, daar heb ik wat vragen bij. Maar het is op zich wel een verhaal dat fijn wegleest.

Voor ik je loslaat

Corey en Kyra groeien samen op in het afgelegen plaatsje Lost Creek in Alaska en zijn hun hele jeugd onafscheidelijk. Tot Corey verhuist. Het afscheid is moeilijk, maar Corey belooft terug te komen om haar vriendin op te zoeken. Een paar dagen voor het zover is, krijgt Corey het schokkende bericht dat Kyra dood is aangetroffen. Drijvend onder het ijs. Ze is er kapot van en kan niet geloven dat Kyra zelfmoord heeft gepleegd, zoals wordt gesuggereerd. Ze voelt gewoon dat er iets niet klopt. Eenmaal terug in haar geboorteplaats groeit haar wantrouwen. En raakt ze er steeds meer van overtuigd dat Lost Creek geheimen heeft. Geheimen die ze niet begrijpt, maar die haar de koude rillingen bezorgen. In de donkere winter van Alaska gaat ze op zoek naar antwoorden terwijl de sfeer in het dorp steeds grimmiger wordt… (samenvatting: boek.be)

Ik las bij Katrien van Perfect Imperfect een review over dit boek. En was geïntrigeerd. Het was bovendien al lang geleden dat ik nog eens een YA boek las. Voor ik je loslaat is een aanrader wat mij betreft. Het is in een vlotte stijl geschreven. De verhaallijnen zijn goed opgebouwd en bevatten voldoende spannende elementen. Het stukje over de manisch-depressiviteit waar Kyra aan lijdt kon mijns inziens wat meer uitgewerkt worden. Net als de brieven die ze aan Corey schrijft. Maar van in het begin werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld. En wou ik zelf ook wel weten wat er nu precies gebeurd was. Ik vinkte hier puntje 8 met af voor de Verbeelding Book Challenge.

Tussenstand Reading Challenges
  • Verbeelding Book Challenge: 4/30
  • Goodreads: 5/25

Welke boeken lazen jullie de afgelopen tijd?

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *