doelstellingen
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

19 voor 2019 (+ update 1)

Ergens begin dit jaar zag ik bij Kathleen van De Verbeelding 9 voor 2019 verschijnen. En toen ik ook bij Kelly van Tales from the Crib en Romina van Big City Life 19 voor 2019 zag verschijnen maakte ik mijn eigen lijstje met 19 haalbare doelstellingen voor 2019.

19 doelstellingen voor 2019

Alleen publiceerde ik begin dit jaar mijn lijstje met doelstellingen niet. Waarom? Omdat ik mezelf ergens geen druk wou opleggen. Maar ik schreef wel netjes al mijn doelstellingen op in Evernote. En ergens leek het me wel fijn te zijn om die 19 doelstellingen toch eens met jullie te delen. Dus jullie krijgen nu meteen de 19 doelstellingen en een update van de voorbije twee maanden.

Elke maand 1 date night

Tja, veel uitleg is hier niet nodig denk ik 🙂 In alle dagelijkse drukte durven we elkaar wel eens voorbij te hollen. Dus om zo nu en dan eens tijd te maken voor ons als koppel willen we terug werk maken van date night.

Januari werd goed gestart, mijn ouders kwamen babysitten en ik en het lief gingen uit eten hier in Asse. Geen grootste plannen, maar wel wat dik verdiende en vooral deugddoende us-time. In februari kwam het er niet van. Maar begin maart gingen we met ons twee nog eens uit eten.

Elke week 2 keer gaan joggen

Als ik wil dat mijn conditie verbetert en ik mijn sportieve doelen wil waarmaken dan ga ik toch wel op een iet of wat regelmatige basis moeten gaan joggen.

De voorbije twee maanden waren er weken dat het me geweldig goed lukte. Maar evengoed ook weken dat ik grandioos daarin faalde. Al ging ik wel minstens 1 keer per week joggen. En sinds eind januari elke week fitness dansen (buiten die keer dat het nationale staking was en ik om 5u15 op het werk stond. Waardoor ik 20u30 totaal niet haalde).

Vakantie met het gezin

Vorig jaar gingen we niet op vakantie met Tuur want we waren een huis aan het bouwen. En dat merkten we. Ik moet toegeven dat ik het wel mistte, om zo even alles achter ons te kunnen laten. En te genieten van vakantie. Dus dit jaar wil ik daar wel terug werk van maken.

Kinderloos weekendje met het lief 

Ook dat viel vorig jaar door bouwperikelen in het water. En dat terwijl het iets is wat ons wel telkens keihard deugd doet. Dus ook hier wil ik dit jaar absoluut terug werk van maken. Stiekem denk ik er zelfs over na om misschien eens een SPRSME tripje in te plannen. Tips & ervaringen zijn altijd welkom!

25 boeken lezen

Omdat ik nog steeds erg hard van lezen hou en ik net als de voorbije jaren deelneem aan de Verbeelding Book Challenge en de Goodreads Reading Challenge.

Intussen heb ik reeds 6 boeken gelezen dus dat zie ik hier wel goed komen 🙂

2 shopdagen met mama inplannen

Kleren kopen, als ik eerlijk ben dan doe ik dat niet zo graag. Maar zo eens twee keer per jaar een dagje gaan rondlopen in een winkelstad met mijn mama daar kan ik dan wel weer hard van genieten. Dus ergens dit voorjaar en ergens dit najaar wil ik daar nog eens werk van maken.

doelstellingen
Elke twee maand een weekenddag voor mezelf (en daarvoor/daarna ook een voor het lief)

Het voorbije jaar heb ik geleerd dat zo nu en dan wat me-time uitermate belangrijk is. Ik heb namelijk nogal de neiging om mezelf hard weg te cijferen. Wat soms wel eens tot minder fijne situaties kan leiden. En dus heb ik besloten om elke twee maand een dag enkel en alleen voor mezelf te reserveren. Uiteraard heeft het ook het lief hier recht op.

In januari en februari kwam het hier niet van. Maar aan het einde van deze maand ga ik een schrijfcursus volgen die de geweldige Nina van MissBliss in de Kwekerij organiseert.

Deelnemen aan de Boston Keuken Challenge

Omdat ik graag zelf terug wat meer in de keuken wil staan 🙂 Door ook regelmatig eens van kookboekweek te doen hoop ik hier toch wel vordering in te maken. En een aantal puntjes te kunnen afvinken.

Werk maken van onze tuin & de oprit

Ons huis is dan wel gebouwd en goed bewoonbaar, onze tuin en oprit liggen er nog niet bij zoals we het willen. Dus het plan is om hier dit voorjaar werk van te maken.

We zijn budgettair aan het bekijken wat mogelijk is. En wat overeenstemt met onze wensen. Maar het allerbelangrijkste zal toch vooral zijn gras zaaien en zorgen voor een afsluiting. Zodat er van zodra het goed weer is er hier eentje buiten kan gaan spelen.

Inspiratie opdoen voor onze bureau

In ons huis hebben we een heuse bureau! En die wil ik heel graag verder inrichten. Wat ik er precies van wil maken, daar ben ik nog niet uit. Maar ik ben er zeker van dat Pinterest voor voldoende inspiratie zal zorgen.

Werkgerelateerd aantal cursussen volgen & stappen zetten 

Het afgelopen jaar leerde ik veel over mezelf. Niet altijd op de meest positieve manier. Maar goed een harde les is ook een les. En de wijsheid die ik opdeed wil ik dit jaar absoluut in de praktijk omzetten.

Ik nam al een aantal beslissingen en zette alvast een aantal stappen in de richting om het anders aan te pakken. Van cursussen volgen maakte ik nog geen werk, maar daar heb ik nog genoeg tijd voor me dunkt 🙂

Tijd vrijmaken voor zelfontwikkeling

Deze hangt eigenlijk wat samen met die me-time. En met het bovenstaande puntje. Want er zijn niet enkel werkgerelateerd een aantal cursussen die ik wil volgen. Ook persoonlijk zijn er best wel een aantal dingen die ik onder de knie wil krijgen.

Zoals YNAB bijvoorbeeld. Ik schreef me vorig jaar al in voor de cursus die Kelly op poten zette. Volgde ook effectief enkele lessen maar kreeg het maar niet onder de knie. Deze vakantie verdiepte ik me opnieuw in de cursus en zette ik toch al enkele stappen in de goeie richting.

doelstellingen
Deelnemen aan een sportief evenement

Dat sporten van me, dat gaat met ups en downs. Maar zo een loopevenement, daar haal ik wel grandioos veel energie uit. En dus nam ik dat ook op in mijn sportieve doelen. Aan welk loopevenement ik ga deelnemen, daar ben ik nog niet uit. Maar ik heb nog tijd he 🙂

Helft van de week mijn bril dragen

Ik heb de laatste maanden enorm veel last van mijn lenzen. En alhoewel ik een leuke bril heb, draag ik die eigenlijk bitter weinig. Dus wil ik daar dit jaar verandering in brengen.

Tijdens februari slaagde ik daar alvast geweldig goed in. Al was het maar omdat het moest van de oogarts. Want de laatste ontsteking was zo erg dat ik een maand geen lenzen mocht dragen. Binnenkort moet ik op controle en krijg ik te horen wat het finale verdict gaat zijn. Fingers crossed dus dat ik af en toe toch nog eens lenzen ga mogen dragen.

Bloggers/friends meetings elk kwartaal

Omdat ik daar zoveel energie en inspiratie uit haal!

Een eerste ontmoeting voor dit jaar ligt alvast vast. Maar als jullie graag eens willen afspreken om een kop koffie te gaan drinken of leuke nieuwe hotspots te ontdekken dan hoor ik dat heel graag!

doelstellingen
Elke maand 1 date met Tuur

Zo nu en dan eens wat extra quality time doorbrengen met Tuur zonder dat het huishouden of andere dagelijkse beslommeringen er tussen komen.

Januari en februari waren geen topmaanden op dit vlak. Maar de krokusvakantie hebben we met ons twee goed ingezet door samen te gaan uit eten. Geen grootse dingen hoor, gewoon over de middag naar de Lunch Garden. Maar ik genoot van zijn gezichtje toen hij alles daar zag en waarnam.

Resterende verhuisrommel opruimen en garage inrichten

De garage inrichten kan misschien vreemd klinken, maar wij hebben een garage die we eigenlijk niet als garage gebruiken. Het is eerder een groot uitgevallen berging. En meteen ook de plek waar we de resterende verhuisrommel stockeren. Waardoor we de ruimte niet optimaal benutten. En het er niet altijd even netjes uitziet.

Maaltijdbox uitproberen 

Gezond koken is hier soms een uitdaging. En zeker ook als het aankomt op inspiratie vinden voor snelle maar gezonde maaltijden. Her en der zag ik al eens reviews opduiken van foodboxen. Dus ik wil er dit jaar heel graag eens eentje uitproberen. En zien of het iets voor ons is.

Make-up workshop volgen  of kleurenanalyse doen

Ik ben een geweldige kluns als het aankomt op make-up aanbrengen. Wat meteen ook de reden is dat ik dat niet in huis heb. En het dus ook nooit draag. Al vind ik een natuurlijke make-up look wel iets knap hebben. Verscheidene vriendinnen hebben me al verzekerd dat het een kwestie is van oefenen. En dus wil ik daar wel eens werk van maken. Dat of één van die andere doelstellingen van me waarmaken: een kleurenanalyse laten doen. Want ook daar ben ik geweldig benieuwd naar 🙂

Hebben jullie doelstellingen voor dit jaar gemaakt? Zin om samen eens af te spreken? Of tips voor één van de andere doelen? Dan hoor ik dat allemaal heel graag in de comments!

20 Comments

 • Irene

  Toffe doelen! Die datenight vind ik een leuk idee. En een maaltijdbox zou ik ook weleens willen proberen. Onze tuin staat hier ook op de lijst met dingen die dit jaar af moeten zijn. Of ja, dat willen we graag. Onze gang en de elektriciteit volledig vernieuwd ook (we hebben al een groot deel gedaan hoor). Voor de rest niet zoveel bijzondere plannen. Ik zou wel graag onze schermpjesloze avonden weer inbouwen maar dat komt er de laatste tijd ook niet meer van.

  • Evi

   Zo een schermpjesloze avond lijkt me ook wel wat te zijn! Moet ik eens proberen 🙂 En die tuin en maaltijdbox daar hou ik je van de op de hoogte 😉

 • Irene

  Toffe doelen! Die datenight vind ik een leuk idee. En een maaltijdbox zou ik ook weleens willen proberen. Onze tuin staat hier ook op de lijst met dingen die dit jaar af moeten zijn. Of ja, dat willen we graag. Onze gang en de elektriciteit volledig vernieuwd ook (we hebben al een groot deel gedaan hoor). Voor de rest niet zoveel bijzondere plannen. Ik zou wel graag onze schermpjesloze avonden weer inbouwen maar dat komt er de laatste tijd ook niet meer van.

 • Chez Julie

  Wij bestellen af en toe een box van Hello Fresh en zijn daar best tevreden over: je moet niet op zoek naar inspiratie voor gezonde gerechten en ontdekt geregeld nieuwe combinaties. Alleen vind ik dat je er toch flink wat bereidingstijd voor moet rekenen: niet ideaal voor superdrukke weekavonden dus… Enne, voor een blogdate ben ik altijd te vinden! 😉

  • Evi

   Ah dju en ik maar denken dat Hello Fresh net snelle maaltijden zijn. Ik zal duidelijk nog wat research moeten doen 🙂 En die blogdate, daar maken we werk van! 🙂

 • Silke Vynckier

  Een van mijn goede voornemens voor 2019 is ook om meer uit mijn huis te komen. Ik ben zo’n introverte huismus, en het kost mij energie om sociale contacten te onderhouden, maar eenzaam zijn is ook niet leuk natuurlijk. Dus ik doe 1 keer per maand een vriendinnendate (en dat is al 4 keer gelukt en tis nog maar maart!) en elke andere maand een date met de hubbie!

  • Evi

   Strak plan! Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat ik toch ook een pak introverter ben dan ik aanvankelijk dacht. Dus ik moet daar ook wel heel hard op letten om op tijd en stond buiten te komen. En dan helpen zo een doelstellingen wel 🙂

 • Katrien Wittemans

  Ik hoor chocomelk! 🙂 Dus eens de verhuisdrukte hier achter de rug is, moet ik mij toch eens smijten om wat bloggermeets te fiksen! 🙂 De doelen die ik mezelf stelde, staan al ergens op m’n blog. Maar ik vrees dat de meesten redelijk aan ‘t kelderen zijn omdat de verhuis toch iets langer aansleept dan gepland! Oeps.

  • Evi

   Vorig jaar zou ik dat ook niet gedaan hebben hoor, zo een doelstellingen. Toen draaide alles vooral rond het bouwen van ons huis, verhuizen en wennen aan een nieuw ritme. Maar dat betert 🙂 En die bloggermeet, laat maar weten wanneer je kan, ik kijk er al naar uit 😉

 • Nina

  Ooh dat zijn leuke dingen! En ik kijk ook al uit naar de schrijfworkshop eind deze maand. Meer buitenkomen staat ook hoog op mijn lijstje. En blogmeetings zijn altijd leuk! Op 15 juni doen we terug een instameet/BlogCocktail in Roeselare trouwens.

  Wij hebben een kastanje afsluiting, en zijn daar heel tevreden van. Ik heb ook al gehoord dat grasmatten een aanrader zijn, maar zelf geen ervaring mee,

  Ik probeer Bert te overtuigen van Ynab en hoop er ook terug, en deze keer goed, mee te beginnen.

 • Sofinesse

  Ik ga op 20 april een make up workshop doen van Cent Pur Cent (in Gent, maar er zijn er ook op andere plaatsen). Ik ben helemaal fan geworden, ik was nochtans ook een grote kluns.

 • Delphine

  Leuke doelen! Datenight doen wij ook. Soms ook last-minute als we merken dat we elkaar te weinig écht gesproken hebben de afgelopen weken. Zeker als oma en opa voorstellen om de kindjes te laten logeren ?
  Ik doe in april een Cent Pur Cent workshop in onze apotheek. Ben benieuwd, want erg veel doe ik niet met make-up.
  O ja, laten we eens eindelijk die playdate vastleggen ?

  • Evi

   Meestal plannen we onze date nights maar soms gebeurt het ook onverwacht, als Tuur bijvoorbeeld onverwacht bij oma & opa gaat logeren 🙂 Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met die Cent Pur Cent workshop! En die playdate, absoluut, ik mail je 🙂

 • Flavie

  Enkele doelen staan hier ook op het programma… de tuin (zijn we volop in bezig), een weekendje weg (volgend weekend is het just-us!), op vakantie gaan (vorig jaar ook niet gelukt met de verhuis, willen we dit jaar wel doen).
  Zo’n make-up-workshop lijkt mij ook wel leuk om te doen.

  • Evi

   Wel ondertussen ben ik ingeschreven voor eentje in de buurt dus ik hou je zeker en vast op de hoogte van mijn bevindingen daarover 🙂 Geniet van dat weekendje weg!

 • fieke

  Leuke lijst!
  Begin dit jaar dacht ik ook: doelen zorgen voor te veel druk, maar in mijn hoofd heb ik wel een lijstje gemaakt. Misschien moet ik ze ook eens neerschrijven en delen op mijn blog!
  Enkele doelen zijn gelijklopend hier, o.a. meer tijd voor mezelf en zelfzorg, en een foodbox wil ik ook wel eens proberen (die van Marley Spoon zien er helemaal mijn ding uit).
  Voor de kleuranalyse heb ik een goeie tip: Heleen van Geluk zonder Maat. Maar daar ga ik nog eens over bloggen.
  En misschien kan ik je helpen met het inrichten van je bureau? Dat is namelijk mijn job :-).

  • Evi

   Ik kijk al uit naar jouw blogpost over Heleen en Geluk zonder maat. En die bureau, daar ga ik inderdaad misschien eens voor bij je aankloppen 😉

 • Leen

  Da’s een hele boterham! Succes alvast 🙂 Doelen stellen helpen mij wel om ook effectief iets te doen; misschien niet zoveel als gehoopt maar dan heb je met deze lijst af en toe die stamp onder je gat.
  Ik ben zeer content van de foodboxen van Ekomenu, maar ik denk dat het afhangt van waar je naar op zoek bent. Ekomenu richt zich op gezinnen van 2 of 4 mensen. En je kan volgens je eetvoorkeuren kiezen welke box je neemt (en ook zelf maaltijden kiezen; daarin zijn ze erg flexibel). En alles is biologisch, dat was voor mij een belangrijke voorwaarde en is ook de enige maaltijdbox (of was dat toch op het moment dat ik op zoek ging) die dat aanbiedt.
  Je lijst doet me er ook aan denken dat ik date nights zou moeten invoeren….

  • Evi

   De meeste dingen zijn wel haalbaar hoor, daar heb ik heel bewust voor gekozen 🙂 En thx voor de tip, de foodboxen kende ik nog niet maar ga er eens naar kijken. Want de standaard dingen zijn toch niet helemaal mijn ding heb ik de indruk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *