Hardlopen

Sportbeha van Hunkemöller: de perfecte sportbeha?

De meeste onder jullie weten al dat ik verzot ben op joggen. En sinds januari volg ik op woensdagavond ook Fitness Dance lessen. Een ideale combinatie voor mij om wat frustraties kwijt te raken. En energie bij te tanken 🙂 Aangezien ik beide sporten goed volhou besloot ik om mezelf te trakteren op een nieuwe sportbeha. En die vond ik bij Hunkemöller!

Leuke loopoutfits had ik nog genoeg. Maar een sportbeha of twee, die kon ik wel gebruiken. Want ik had er door omstandigheden het afgelopen semester slechts 1 in huis. En als je dan op woensdagavond gaat dansen en daarbij twee of drie keer in de week gaat joggen, tja, dan is het niet onlogisch dat die van mij aan vervanging toe was.

Mijn criteria voor een nieuwe sportbeha

Ik was dus op zoek naar een nieuw exemplaar. Op basis van mijn ervaring met mijn vorige sportbeha’s had ik voor mezelf een aantal basiscriteria opgesteld:

 1. Ik wil hem makkelijk kunnen aan- en uitdoen. En vooral dat laatste is geen sinecure. Doordat ik mijn sportbeha’s graag strak draag, is het niet altijd even makkelijk om die uit te doen als ik helemaal bezweet terugkom van het sporten. En om mezelf dan nog in allerlei vreemde bochten te moeten gaan wringen, daar bedank ik toch liever voor 😉
 2. Hij moet strak zitten en voldoende ondersteuning geven. De sportbeha die ik tot nu had zat wel relatief strak. Maar tijdens het joggen kreeg ik de indruk dat niet alle schokken even goed werden opgevangen. Op het vlak van ondersteuning kon het dus zeker en vast beter.
 3. Ik wil er vrouwelijk uitzien of althans dat gevoel krijgen. De vorige die ik had, daar had ik soms wat het gevoel bij dat alles werd platgedrukt. Wat niet meteen erg vrouwelijk is en zelfs niet flatterend.
sportbeha
Hunkemöller sportbeha’s

Sinds de komst van Hunkemöller in The Leaf had ik daar al een paar keer sportoutfits gespot. En dus was ik benieuwd geworden. Want ik kende de keten enkel van hun lingerie-aanbod en nachtmode. Een bezoekje aan hun website later was ik aangenaam verrast. Zo had ik niet alleen mijn beha-maat zelf berekend, maar meteen ook enkele leuke sportbeha’s gespot.

Tijd dus voor een bezoekje aan hun winkel! Waar ik heel wat advies kreeg. En ook vaststelde dat je sportbeha’s toch best even past om zeker te zijn dat je de juiste maat kiest. In mijn geval stelde ik bijvoorbeeld vast dat de maat die ik online berekende niet helemaal overeenkwam met wat dan voor mij persoonlijk comfortabel zat.

Het aanbod sportbeha’s deelt Hunkemöller trouwens in op basis van de impact van je sport. Beoefen je sporten met een lage impact zoals yoga dan kies je best voor een level 1 bh. Doe je net als ik sporten met een high impact, dan is level 3 jouw ding 🙂 Resultaat? Ik verliet de winkel met een pak advies en twee nieuwe sportbh’s.

sportbeha
sportbeha
En hoe zitten die sportbeha’s dan?

Ik was er best wel benieuwd naar. En heb de afgelopen weken dus met beide nieuwe sportbeha’s gejogd. Aanvankelijk was ik een beetje sceptisch, want superduur zijn ze natuurlijk niet.

Maar ik kan met een gerust hart zeggen dat ze me goed bevallen. Ze zitten lekker strak, maar geven me toch voldoende bewegingsvrijheid en heel wat ondersteuning. Na het sporten moet ik me ook niet in allerlei vreemde bochten wringen om ze uit te krijgen 🙂 Intussen hebben ze hier ook wat beurten in de wasmachine er op zitten. En blijven ze ook dan nog steeds mooi hun vorm behouden.

Nadelen heb ik voorlopig nog niet gevonden. En dus kijk ik er al naar uit om ze vanaf eind september ook tijdens mijn Fitness Dance lessen te gaan gebruiken.

Sporten jullie met een sportbeha? Wat zijn dan voor jullie belangrijke criteria bij de keuze ervan?

22 Comments

 • Audrey

  Is die ene bh nou voorgevormd/met beugel? Dat vind ik nooit fijn. Ook ritsjes of schuine bandjes vind ik niet fijn. Ik heb vorig jaar bij Black Friday een sportbh gekocht van ShockAbsorber. Iets duurder dan bij Hunkemoller (wel ook niet bizar duur, zo’n 40/50 euro), maar hij zit echt fantastisch.

 • Annelies

  Ik heb er eentje die ik in de lingeriewinkel heb gekocht, omdat ik bij van die ketens in mijn grotere maat niet altijd de beste ondersteuning vind.
  Vrouwelijk vind ik mijn sportbeha wel niet en dar wil ik bij een volgende aankoop misschien toch iets meer op letten.

  • Evi

   Als je een grotere maat heb zou ik denk ik ook wel eerder naar een lingeriewinkel gaan hoor. Ik heb maar een bescheiden cupmaat, dus op dat vlak heb ik daar dan wel weer geluk mee 😉

 • Anne

  Sedert ik ziek geweest ben, draag ik eigenlijk alleen nog sportbeha’s, daar voel ik me comfortabel in. Tot nog toe voelde ik me het beste in die van LA Gear. Spotgoedkoop (niet mijn eerste vereiste), maar ze passen mij enorm goed, bieden veel steun en ik vind ze nog mooi ook. Maar nu is het model dat ik het liefste draag niet meer te vinden, en hun nieuwe modellen vind ik te hoog dicht.
  Ik ga ook eens kijken bij Hunkemöller, want er zitten er daar wel leuke tussen. Bedankt voor de tip 🙂

 • Samaja

  Ik moet zeker een sportbeha dragen, anders is het gewoon pijnlijk. Ik heb een exemplaar van een sportmerk en ben daar tevreden over. Alles zit mooi strak vast en ik krijg hem relatief gemakkelijk aan en uit. Doordat alles zo stevig vast zit, ziet het er wel niet zo mooi uit, ik lijk wel een soort bumper te hebben in plaats van borsten ;-). Maar tijdens het sporten trek ik me dat niet aan.

 • nicole orriens

  Ik was heel benieuwd naar je ervaringen, want niet alle sportbh’s zijn fijn. Ik moest er recent nog eentje retourneren naar de Hema. Goed om te weten dat dit een goede is. Ik ga ‘m pinnen!

 • Irene

  Toen ik nog wat actiever sportte (ahum) had ik ook twee sportbh’s van de Hunkemöller die ik heel fijn vond zitten, alleen helemaal niet vrouwelijk en ik vond ze eigenlijk ook niet zo gemakkelijk aan te doen, maar kom, ze zaten we goed dus dan neem ik dat er bij. Als ik nu beweeg heb ik genoeg aan van die strakke sportbhtopjesdingen 🙂

 • Emmy

  Ik vind die van Hunkemoller er wel hip uitzien. Zelf draag ik een houdingcorrigerende sportbh omdat ik mijn schouders niet hou zoals het zou moeten 🙂 als dat ooit nog in orde komt, kan ik overschakelen op wat vrouwelijker 🙂

  • Evi

   Hoe functioneert die houdingcorrigerende bh? Want dat lijkt me wel interessant te zijn aangezien ik mijn rug/schouders ook niet meteen hou zoals ik ze zou moeten houden.

   En die van Hunkemöller zijn inderdaad best wel hip he 🙂

 • Leen

  Ik heb twee sport-bh’s van Hünkemöller (de enige winkel waar ik bh’s koop haha), maar van die lelijke zwarte gevallen die intussen minstens 2 jaar oud zijn en dus eigenlijk aan vervanging toe zijn maar euhm ik haat bh’s shoppen. Maar alleszins heel content van, dus!

  • Evi

   Ik ben daar ook niet zo een fan van hoor, van beha’s shoppen. Maar deze keer viel het goed mee. En blij te lezen dat jij er ook tevreden van bent 🙂

 • Katrien

  Ik ben grote fan van die van Prima Donna. Hoe heerlijk zitten die! Niet goedkoop maar de investering waard. Ik ga doorvoer ook altijd naar een gespecialiseerde lingeriewinkel. Beetje bang van de goedkopere merken eigenlijk. Maar misschien moet ik Hunkemöller toch eens een kans geven. Ik wil vooral goeie support en dan mag dat redelijk strak en stevig zitten.

  • Evi

   Ik moet toegeven dat ik ook eerst wat sceptisch stond tegenover Hunkemöller hoor. Maar nu ik er een paar maanden met sport (joggen en dansen) moet ik toegeven dat ze best wel goed zitten. Dus misschien in de solden eens binnenwippen en proberen? 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *