Currently
Persoonlijk

Currently #2

Regelmatig zie ik bij andere bloggers As we speak berichten verschijnen. Daarin geven ze mee waar ze met bezig zijn en welke dingen hen bezig houden. Kortom, een korte inkijk in hun leven aan de hand van dingen die op zich niet voldoende zijn om een volledige blogpost met te vullen. Maar die ze wel graag met hun lezers delen. Zelf lees ik die berichten heel graag. En omdat iedereen wel graag eens binnen gluurt bij een ander, blaas ik ook deze rubriek dit jaar nieuw leven in onder de titel Currently!

Currently

Currently – Een blik achter de schermen #2

De laatste editie van Currently – de rubriek waar ik jou mee achter de schermen neem – dateert al van begin januari. Hoog tijd dus voor een nieuwe update. Want sindsdien is er best wel veel veranderd en gebeurd. Zo ben ik onder meer stevig ziek geweest. En heb ik opnieuw een aantal dingen over mezelf geleerd.

Bezig met

Uitzieken! Want de afgelopen weken en maanden hebben verschillende ziektekiemen lelijk huisgehouden. Het startte allemaal in december met een stevige verkoudheid, waarvan nadien bleek dat het toch wel iets meer was dan een eenvoudige verkoudheid. Begin februari volgde daarop een boostershot waar ik doodziek van was. Om dan uiteindelijk een paar weken later effectief corona te krijgen. En net toen ik dacht dat ik er eindelijk terug door was kreeg ik een luchtwegeninfectie van jewelste.

Kortom, de afgelopen drie maanden is mijn lichaam bijna non-stop bezig geweest met te vechten tegen ziektekiemen. En dat voel ik serieus. Niet alleen ben ik veel sneller moe, mijn uithouding en krachtvermogen zijn nog niet op het punt waar ze eind vorig jaar waren. Ik weet dat dat wel terugkomt. Maar tegelijkertijd hoop ik ook wel dat ik de rest van het jaar zonder ziek zijn doorkom.

Geluisterd naar

Een aantal podcasts nu ik terug wat vaker naar kantoor ga. Uitgebreide reviews volgen nog, maar vooral de podcast van Plan S vond ik enorm boeiend. Daarnaast herontdekte ik ook een aantal albums op Spotify – waaronder Queen live at Wembley – en startte ik in een luisterboek. Want lezen, dat gaat hier de laatste weken jammer genoeg echt niet goed meer.

Currently

Gekeken naar

Al dat ziek zijn zorgde ervoor dat ik best wel wat series op Netflix verslond. Zo keek ik gretig naar het tweede seizoen van Sweet Magnolia’s en was ik ook helemaal in de ban van In from the cold en Knightfall. Daarnaast ontdekten het lief en ik Masterchef Australia op tv en probeer ik ook daar zowat elke aflevering van mee te pikken.

Genoten van

De verschillende uitstapjes die ik met Tuur tijdens de krokusvakantie deed (onder meer een zoektocht in Gent en een theaterwandeling in Boom). Maar ook van de lentezon die al een paar keer kwam piepen de afgelopen weken. En het werken in onze tuin. Al is er nog heel veel werk aan de winkel in onze tuin. Maar goed, beetje bij beetje komt hij wel in orde.

Ook nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar ik genoot en geniet nog steeds van het feit dat de bovenverdieping zo goed als afgewerkt is. Midden maart kwam een schilder twee weken langs om alle kamers en onze gang onder handen te nemen. En het resultaat mag er zijn 🙂 .

Aan het oefenen

Om opnieuw grenzen te stellen. Op allerlei vlakken. Want de afgelopen maanden had ik het gevoel dat ik geleefd werd in plaats van dat ik de touwtjes in handen had. Samen met de psychologe en mijn coach zijn we gaan nadenken hoe dat kwam. En wat ik er precies aan kan doen. Wat onder meer betekent terug grenzen leren stellen.

Daarnaast doe ik ook terug mee met de fotografiechallenge van Anne van Saturnein. En leer ik ook daar iedere keer heel veel bij over foto’s nemen. En ben ik via coaching aan het leren om mijn blog anders in elkaar te steken en aan te pakken. Stuk voor stuk boeiende dingen!

Hoe het hier currently dan gaat

De eerste drie / vier maanden van 2022 waren geen lachtertje als ik er nu zo op terugblik. Er was een immense vermoeidheid door ziekte. Maar ook mentaal worstelde ik met heel veel dingen. En liep ik vast in oude patronen. Dat de maatregelen plots losgelaten werden en iedereen knaldrang had, maakte het mij enorm lastig. Want als introverte HSP vond ik bepaalde aspecten van corona wel fijn.

Gaandeweg vond ik wel opnieuw rust. En slaagde ik er dankzij wat hulp in om grenzen te stellen en voor wat meer (mentale) rust te zorgen. Ik ben ook ongelooflijk blij dat ik ben blijven sporten, want dat is hier intussen echt een onmisbare uitlaatklep geworden. Net als werken aan mijn blog en fotograferen.

Kortom, ik hervond mijn prioriteiten en ben klaar om de komende maanden er helemaal voor te gaan! Nu alleen de zon nog te voorschijn zien te toveren 😉 .

Hoe gaat het currently met jou? Waar was jij de laatste tijd met bezig?

3 Comments

 • zwartraafje

  Bah, wat rottig dat het jaar zo slecht is gestart op medisch vlak. Hopelijk houden die vervelende virussen het nu voor bekeken en laten ze je wat met rust zodat alles wat terug in zijn plooien kan vallen en je hopelijk niet langer het gevoel hebt dat je geleven wordt. Het klinkt echter wel herkenbaar. Toen ik gisteren bij één van mijn specialisten was vroeg ze me bij het binnenkomen hoe het met me ging. Ik antwoorde automatisch ‘Kalmpjes aan’ wat tegenwoordig mijn standaard antwoord is wanneer ik die vraag krijg maar het bleef even stil terwijl ze me bleek aankijken en vervolgens zei ze me dat ‘Kalmpjes aan’ positiever klonk dan dat het leek. Waarna ze me zei dat ze het bewonderenswaardig vindt dat ik een positieve instelling heb maar dat het belangrijk is dat ik bij hen wel echt eerlijk zeg hoe ik me voel en niet enkel op fysiek vlak. Dus om je vraag te beantwoorden … het gaat tegenwoordig niet zo goed, al een tijd niet eigenlijk en ik lijk er steeds moedelozer van te worden nu het er naar uit begint te zien dat ze er ook niet echt iets aan kunnen doen. Ik blijf echter hopen dat er op de een of andere manier wel nog verandering in komt en ik niet langer het gevoel heb dat jij omschrijft. Dat van het zelf niet langer de handen aan het stuur te hebben maar op automatische piloot te leven.

 • Anne

  Ik ben blij dat ik na alle narigheid weer wat kan bijdragen in een goed gevoel.
  Mijn corona-besmetting hakte er ook serieus in, het begint nu pas echt beter te gaan. Wat een ellende hè, zo vaak kort na elkaar ziek zijn.
  Eigenlijk zijn we veel te snel teruggekeerd naar alle restricties opgeven. Mondmaskers zijn niet fijn, akkoord, maar die 2 jaar ben ik minder dan ooit ziek geweest!

  • Evi

   Inderdaad! Ik ben op die twee jaar tijd een pak minder ziek geweest dan de afgelopen maanden. Ik ben er met akkoord dat bepaalde restricties opgegeven mochten worden, maar van alles naar niets, dat was er inderdaad te veel aan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *