Hardlopen

My Running Essentials

Nu ik terug op regelmatige basis aan het joggen ben en mijn loopkledij letterlijk tot op de draad versleten was schafte ik me wat nieuwe aan. Meteen ook het ideale moment om mijn running essentials met jullie te delen. Want naast mijn loopkledij zijn er ook een paar gadgets waar ik absoluut niet zonder kan. Inspiratie voor deze post haalde ik bij collega-blogsters Josefien en Katrien.

Loopshirts

In de herfst en winter kan het flink koud zijn. Zelf hou ik er wel van om in niet zo warme temperaturen te gaan joggen. Toegegeven, het kost me wel wat extra moeite om mijn loopschoenen dan aan te doen, maar de beloning nadien is des te groter. Om ervoor te zorgen dat ik geen kou heb werk ik met laagjes. De voorbije dagen / weken deed ik bijvoorbeeld twee hele fijne shirts (dit en dit) uit de collectie die Evy Gruyaert voor Zeb ontwierp aan. Met daarover dan een trui. Bij een loopshirt vind ik het heel belangrijk dat ze tijdens het joggen niet omhoog kruipen. Want daar krijg ik echt de kriebels van. Gelukkig doen geen van beide dit 🙂

Dalen de temperaturen echt sterk of staat er een gemene wind? Dan trek ik een windstopper aan. Ik heb er twee van Craft. En ben daar nog steeds supertevreden van. Ze houden de kou op mijn borstkas tegen, waardoor ik daar goed warm blijf hebben. Goedkoop waren ze niet, maar voor mij de investering absoluut waard!

Loopshirts

Broeken

Hetgeen waar ik het zelf lang moeilijk met had: loopbroeken. Vaak zijn het van die erg aansluitende modellen waar je niets in kan verbergen. En net dat feit zorgde ervoor dat het me een paar jaar kostte voor ik zo een broek aantrok. Intussen trek ik me van eventuele blikken niets meer aan en loop ik enkel nog met zo een broek. Want die zitten toch wel comfortabeler dan een wijde joggingbroek. Ik heb al een tijdje een Dri-Fit exemplaar van Nike (en kon het daardoor niet meer online vinden) en sinds kort ook eentje uit de Zeb. Beide zitten erg comfortabel en hebben handige zakjes op de achterkant waar ik sleutels en Ipod in kwijt raak.

Loopbroeken

Trui

Tijdens de herfst- en wintermaanden jog ik regelmatig met een trui. Weliswaar geen dik fleece exemplaar 🙂 Wel een trui die warmte binnenhoudt maar niet op een verstikkende manier. Jaren geleden kocht ik er eentje van Gore en die gebruik ik nog steeds. Omdat die wel al eens naar het zweet durft te ruiken en ik er nu vaker een nodig heb schafte ik me ook dit leuke groene exemplaar aan. Dit keer eentje met een kap want ja, we leven nog steeds in regenachtig België 😉

Looptruien

Regenjas

Iets waar ik niet meer zonder kan! Als het echt water giet trek ik dit Storm-Fit jasje van Nike over mijn shirts aan. Ik kocht het ooit in de solden (waardoor ik het niet meer online kan terugvinden) en ben er nog steeds ongelooflijk tevreden van. Het beschikt over gigantisch veel zakken, wat superhandig is! En het werkt niet verstikkend zoals andere regenjasjes soms wel eens durven doen. Enige nadeel: het heeft geen kap. Dus mijn haren worden steevast kletsnat.

Regenjas

Gadgets

Naast mijn loopkledij en schoenen zijn er ook een paar gadgets die ik elke keer meenemen. Met stip op nummer een: mijn gsm. Het is me al meermaals overkomen dat ik een nieuw baantje insla, de weg kwijtraak en mijn lief kan bellen. Daarnaast track ik mijn jogsessies ook met een app. Want ik blijf verzot op lijstjes en statistieken 🙂

Ook mijn hartslagmeter en bijhorende horloge zijn trouwe kompanen. Ik kreeg ze drie jaar geleden cadeau voor mijn verjaardag en ben er nog steeds heel tevreden van. Het enige wat ik soms een nadeel vind is de hartslagmeter zelf. Die durft wel al eens te spannen onder mijn sportbeha.

Uiteraard gaan ook mijn Ipod en hoofdtelefoon iedere keer mee op stap. Momenteel omdat ik de lessen naar 10 kilometer volg. Maar anders ook hoor. Want lopen zonder muziek dat gaat me niet af. Enkel als ik ‘s ochtends voor dag en dauw ga joggen is dat zonder muziek, want dat lijkt me iets veiliger te zijn. En als ik in het donker ga joggen is ook mijn fluohesje trouw van de partij!

Gadgets

Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie onmisbare sportitems? 

16 Comments

 • Marliese

  Hartslagmeting aan de pols is voor mij toch wel de uitvinding van de laatste jaren. Ik loop al jaren met dezelfde spullen. Het wordt ook wel eens tijd dat ik nieuwe dingen aanschaf :-). Op mijn winterjas mis ik ook een kap. Mijn zomerjasje heeft er wel één. Ik herinner me nog dat ik die winterjas aanschafte in de winkel. Ik twijfelde tussen een paars exemplaar met kap en een fluogeel zonder kap. Mijn man hakte de knoop door en zei pak die fluogele maar, dan ben je meer zichtbaar en ik meer op mijn gemak. De man van de loopwinkel vroeg toen waarom ik twijfelde. “Ah”, zei ik, “die fluogele wint op alle vlakken, maar heeft wel geen kap.” “Een kap gebruik je als loper toch nauwelijks”, zei hij. Maar daar was hij toch fout in hoor. Ik vind het zalig dat ik op m’n lente-/zomervestje wel een kap heb en ik mis die elke keer weer op m’n andere wintervest. Verder wel nog altijd blij van die aankoop.

 • Josie

  Hartslagmeting aan de pols kan ik ook aanraden! Ik heb de Polar M200, heel content van. Op mijn blog staat een review, kan je altijd eens opzoeken.
  Ik herken je gevoel van de spannende loopbroeken, ik had dat 10 jaar geleden ook toen ik begon te lopen… Inmiddels voel ik me supergoed in zo’n lekker spannende looplegging, ik draag ze soms zelfs tijdens een thuiswerkdag omdat ze zo comfy zitten. En ze zijn ook te koop in hippe designs en prints! Athleisure is zeer trendy nowadays 🙂
  Ik kan ook niet lopen zonder muziek! Gsm neem ik nooit mee maar tijdens een loopje op vakantie in Frankrijk ben ik wel bijna eens verloren gelopen… Ik begrijp dus wel dat je je telefoon meeneemt!
  In de winter vind ik een run light ook een topitem, die van Decathlon zijn super.
  Nog veel loopplezier!

  • Evi

   Die Polar M200 staat hier op het verlanglijstje 🙂 Maar zolang mijn huidige nog goed werkt vind ik het beetje moeilijk om een nieuwe te kopen. Zo een run light ga ik me binnenkort aanschaffen, want het lijkt me toch wel wat veiliger te zijn.

 • Chez Julie

  Een goede windstopper en regenjas: dat moet ik me nog eens aanschaffen. Een hartslagmeter gebruik ik tot nader order niet, ik blijf vertrouwen op de ‘roodheid van mijn hoofd’-techniek om te weten of ik moet vertragen 🙂 Maar toch, zo’n Polar… het kriebelt wel om zo eentje in huis te halen eigenlijk.

  • Evi

   Ik kreeg die van mij cadeau voor mijn verjaardag en stiekem hoop ik dat ik op die manier eens een Polar cadeau ga krijgen 😉 Zo een windstopper en regenjas daar zou ik niet meer zonder kunnen. Die waren absoluut de investering waard!

 • Flavie

  Goed uitgerust zo te zien!
  Sportkledij heb ik genoeg om te gaan lopen, maar loopschoenen zouden echt een must zijn… maar dat zijn zorgen voor volgend jaar 😉

 • Leen

  Ik liep vroeger met een gewone hoodie… Kan ik me nu niet meer voorstellen want die sportkledij is dan wel duurder, het ademt en droogt beter, het is gewoon een stuk comfortabeler kortom. Ik heb ook een ragenjasje van Nike maar dan fluogeel en mét kap en feitelijk niet bestand tegen lange runs in de regen, want vorige keer regende het flink en was ik na een half uur doorweekt (weliswaar enkel op mijn rug). En zo’n hekel dat ik heb aan met kap lopen maar ja inderdaad anders word je haar gewoon zeiknat. Een echte trui heb ik niet, als het vriest loop ik met een fleece, als het niet vriest heb ik zo’n windstopper. En vroeger liep ik ook met muziek, maar sinds ik weer ben beginnen lopen deze herfst, niet meer; ik wil kunnen horen wat er rond mij gebeurt en aangezien ik nu vooral in velden en bos loop, draagt geen muziek wel bij tot extra veel rust in mijn hoofd.

  • Evi

   Je merkt inderdaad toch wel het verschil he tussen sportkledij en gewone kledij. Sinds ik er heb ben ik er ook wel voor gewonnen en vind ik het de investering toch wel waard.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *