theaterwandeling team B.O.S.
Op (uit)stap

Theaterwandeling Team B.O.S. in de Schorre

Het provinciaal recreatiedomein De Schorre, dat kent iedereen vooral van Tomorrowland. Maar ze hebben er ook heel wat leuke activiteiten voor kinderen. En dus trok ik er samen met Tuur en zijn beste vriendje tijdens de krokusvakantie naartoe. Om er samen de nieuwste theaterwandeling Team B.O.S. te doen.

QR-wandelingen: ideaal voor kinderen

Ik schreef het eerder al: als ik Tuur mee aan het wandelen wil krijgen, dan moet ik ervoor zorgen dat er van alles te beleven valt tijdens de wandeling. Gaande van leuke doe-opdrachten zoals tijdens een interactieve stadswandeling. Of het bekijken van leuke filmpjes aan de hand van QR-codes.

Vorig jaar deden we al een paar keer zo een luister- of theaterwandeling. Denk maar aan ‘De Vos in het bos’ wandeling die we vorig jaar in de lente deden. Of de griezelwandeling die we bij de start van 2021 deden. Het concept van wandelen, QR-codes scannen en vervolgens stukjes theater op een afgesloten Youtube-kanaal bekijken kent Tuur intussen als geen ander.

theaterwandeling team B.O.S.

Theaterwandeling Team B.O.S.

En dus hoefde ik hem dan ook niet te overtuigen om mee te gaan naar De Schorre om daar hun nieuwe theaterwandeling uit te proberen.

In Team B.O.S, wat trouwens staat voor Boom Onderzoek Specialisten, nemen professor Molly en haar assistent Dokter Fox kinderen mee op speurtocht. Want dat bomen met elkaar kunnen praten, dat weten we allemaal al heel lang. Maar professor Molly en Dokter Fox willen nu eindelijk wel eens achterhalen wat ze dan precies tegen elkaar vertellen. En daar hebben ze de hulp van jonge speurneuzen bij nodig. Want alleen kunnen ze die enorme klus niet klaren.

Aan de hand van 8 QR-codes ontdekken kinderen het verhaal van Team B.O.S. Bij elke QR-code hoort uiteraard ook een leuke opdracht, gelinkt aan het verhaal. Denk maar aan dingen zoals bomen nabootsen, machines bouwen met materiaal dat je ter plaatste zoekt (zoals takken, blaadjes, …).  Stuk voor stuk haalbare opdrachten. Waarbij vooral creativiteit en fantasie voorop staan. Tuur en zijn vriendje deden de opdrachten helemaal zelf. Zodat ik me volledig kon concentreren op het nemen van foto’s 😉 .

Team B.O.S – praktische informatie

Actrice en scenarioschrijfster Saartje Hendrickx van theatergezelschap Warmoes schreef het verhaal. De wandeling is ongeveer 2km lang maar doordat je video’s bekijkt en opdrachten uitvoert ben je er wel een hele poos met zoet. Voorzie voor onderweg dus ook zeker wat eten en drinken!

Aangezien je QR-codes dient te scannen neem je best ook een opgeladen smartphone mee. In De Schorre start het parcours aan het Inkomplein. Vanaf daar kan je de pijlen volgen die je de weg wijzen. Maar je kan uiteraard ook op voorhand het parcours downloaden en printen. De theaterwandeling is tot 1 juni beschikbaar in zowel De Schorre als Het Zilvermeer. Daarna verdwijnen de QR-codes.

Tot slot nog even een kleine tip: doe je de QR-wandeling in De Schorre, hou er dan rekening mee dat je voorbij een soort speelbos komt. En je wandeling net als bij ons een pak langer kan duren, aangezien je kroost zich zal willen uitleven in dit speelbos 😉 .

theaterwandeling Team B.O.S.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *