Bose QuietComfort 35
Planning, organisatie & zelfontwikkeling

Review Bose QuietComfort 35 (noise cancelling hoofdtelefoon)

Ik ben erg snel afgeleid door lawaai en omgevingsgeluiden. Niet ideaal dus als je in een open ruimte of luidruchtige omgeving werkt. Gelukkig bestaat er zo iets als een noise cancelling hoofdtelefoon. Zowel privé als voor het werk heb ik er een. En het leek me wel fijn te zijn om mijn privé-exemplaar – de Bose QuietComfort 35 – aan een review te onderwerpen.

Bose QuietComfort 35

Wat is een noise cancelling hoofdtelefoon? 

Een noise cancelling hoofdtelefoon is een headset die aan actieve ruisonderdrukking doet. Dat betekent eigenlijk zoveel als dat hij achtergrondgeluiden dempt. Zodat jij enkel nog je eigen muziek hoort. En bijvoorbeeld niet de muziek die op de achtergrond op de radio speelt. Of je collega die een (verhit) telefoongesprek voert. Ideaal dus als je in een open ruimte of een omgeving met veel achtergrondlawaai werkt en net als ik snel afgeleid bent.

Bose QuietComfort 35 – review

Zelf gebruik ik al een paar jaar de Bose QuietComfort 35 als ik me thuis wil focussen en Tuur en het lief maken te veel achtergrondlawaai. Ik kocht hem op aanraden van het lief trouwens. En daar heb ik nog steeds geen spijt van.

Om te beginnen werd hij geleverd in een stevige doos. Daarin zaten uiteraard de hoofdtelefoon zelf. Maar ook een USB-oplaadkabel, een audiokabel en een vliegtuigadapter. Persoonlijk vind ik vooral de stevige doos een enorm voordeel. Want mijn hoofdtelefoon, die gaat ook in mijn rugzak. En dan dient hij toch wel goed beschermd te zijn.

Noise cancelling van de Bose QuietComfort 35

Ik kocht deze hoofdtelefoon vooral om achtergrondlawaai te onderdrukken. En dat doet hij uitstekend. Van zodra ik hem opzet en de noise cancelling activeer hoor ik amper nog achtergrondgeluiden. Zelfs niet wanneer het lief op zijn X-box speelt of tv aan het kijken is. En ook Tuur moet al redelijk hard roepen voor ik hem door mijn hoofdtelefoon en de actieve ruisonderdrukking hoor. Dus op dat vlak scoort hij zeer goed!

Het niveau van noise cancelling zelf kan ik trouwens regelen in de Bose Connect app. Daar kan je kiezen tussen hoge ruisonderdrukking, lage ruisonderdrukking of helemaal geen. Kies je die laatste optie, dan kan je hem dus ook gebruiken als een gewone hoofdtelefoon.

Bose QuietComfort 35 – batterij

Ik gebruik hem dus best wel vaak, mijn Bose hoofdtelefoon. Bose zelf belooft een accutijd van om en bij de 20 uur. Nu moet ik toegeven dat ik het nog nooit getimed heb, maar de batterij van mijn Bose-hoofdtelefoon gaat effectief redelijk lang mee. Hem opladen doe ik aan de hand van de meegeleverde USB-kabel. En ook dat gaat relatief snel. Al is er hier wel één nadeel: de USB-kabel is vrij kort.

Draagcomfort

De Bose hoofdtelefoon voelt heel licht aan en heeft zachte kussen die bij mij volledig over mijn oor komen. Het is dus een over-ear exemplaar. Ook de hoofdband voelt erg zacht aan, waardoor ik er geen hoofdpijn door krijg. Zelfs niet als ik hem heel lang draag. Persoonlijk vind ik hem er ook erg stijlvol uitzien.

Bose QuietComfort 35

Extra functies

Naast het beluisteren van muziek of podcasts, al dan niet met actieve ruisonderdrukking, gebruik ik mijn Bose QuietComfort 35 ook om telefoongesprekken te voeren. Want jawel, ook dat is een functie die deze hoofdtelefoon biedt. Erg handig vind ik zelf, zeker als ik even aan het werken ben en geen zin heb om mijn hoofdtelefoon uit te zetten en te bellen met mijn gsm.

Om dat te kunnen verbond ik mijn Bose via bluetooth zowel met mijn laptop als mijn gsm. En dat betekent dat ik dus handsfree kan luisteren en bellen. Uiteraard dien ik nog steeds in de buurt van het verbonden apparaat te zijn, maar ik hoef er niet extreem dicht bij te staan. En dat maakt deze hoofdtelefoon meteen ook heel handig om te gebruiken tijdens het poetsen of strijken 😉 . Waarbij ik dan ondertussen naar een podcast luister!

Nadelen van de Bose QuietComfort 35

Heel veel nadelen zijn er niet, maar er zijn er toch enkele die ik jou graag meegeef. Om te beginnen het prijskaartje. Een goeie noise cancelling hoofdtelefoon, daar tel je al gauw een paar honderd euro voor neer. Dus ja, deze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon was best een dure aankoop. Doordat het een heel erg degelijk model is doe je er nadien ook wel een paar jaar mee.

Daarnaast vind ik het soms wel jammer dat ik hem niet makkelijk kan gebruiken zonder ruisonderdrukking. Standaard staat deze bij mij op hoog. En ja, ik kan dat makkelijk aanpassen in de app. Maar ik vergeet dat soms. Van zodra ik mijn hoofdtelefoon dan draadloos met mijn computer verbind staat de ruisonderdrukking op. Dus ofwel moet ik hem dan verbinden met de audiokabel ofwel moet ik de app even openen. In de opvolgers heeft Bose dit probleem aangepakt en kan je het makkelijk oplossen door op een knop aan de zijkant van je hoofdtelefoon te drukken.

Eindconclusie

Ik ben absoluut tevreden van mijn aankoop. Mijn noise cancelling hoofdtelefoon doet wat hij moet doen: ruis onderdrukken en achtergrondlawaai wegfilteren. Zodat ik mij ten volle kan concentreren op de taak die ik moet uitvoeren. Ik kan deze ruisonderdrukkende hoofdtelefoon dan ook alleen maar aanraden!

Zijn jullie snel afgeleid door omgevingsgeluiden? Hoe lossen jullie dat op?

10 Comments

 • Lize

  Oh, jammer dat ik niet eerder wist dat zoiets bestond 😉 Ik heb echt enorm veel last van omgevingsgeluiden en met de ‘gewone’ iPodoortjes vind ik vaak dat er nog veel te veel geluid doorkomt. Bedankt voor deze blogpost!

  • Evi

   Graag gedaan 🙂 Ik heb ook heel lang Ipodoortjes en gewone hoofdtelefoons gebruikt maar nu ik er eentje met noise cancelling heb wil ik niets anders meer. Het verschil is echt hemelsbreed! En wie weet komen er binnenkort met Sinterklaas en Kerst wel wat kortingsacties …

 • miranda de bruine

  Hoi Evi
  Wat een goeie oplossing! Ik zelf heb er niet zo n last van ..Het lijkt me wel wat minder om hele dag met een koptelefoon op te lopen.. Maar goed, zoals ze wel zeggen..alles went
  Gr Miranda

  • Evi

   Het is inderdaad een hele goeie oplossing, voor mij althans. Al loop ik niet de hele dag met een hoofdtelefoon rond hoor 🙂 Er zijn nog meer dan genoeg taakjes die ik doe met achtergrondgeluiden. Want anders zou het ook wel beetje heel asociaal worden 😉

 • Sofie

  Ik heb ook getwijfeld om zo één te kopen. Bedankt voor de review! Ik wou hem vooral gebruiken als geluidsdemper zonder dat ik naar iets luister van muziek maar blijkbaar werkt dat zo niet?
  Daarnaast zou ik hem gebruiken voor op de trein, want ik vind het moeilijk als er naast mij gebabbeld wordt om me te concentreren op een boek.

  • Evi

   Goh ze onderdrukken ook wel wat als je niet naar muziek luistert (de Bose meer dan de Plantronics) maar het beste resultaat krijg je idd als je zelf ook iets van muziek opzet. Die hoeft niet luid te staan hoor, zelfs als je die vrij stil zet heb je al een goed resultaat vind ik. Maar het blijft ook wel wat persoonlijk he.

  • Evi

   Goh op zich filtert hij wel al geluid weg zonder muziek ook hoor, zeker die Bose. Maar het beste effect heb je wel pas als je zelf ook naar muziek luistert. Die hoeft trouwens niet eens zo luid te staan dan.

 • Leen

  Ik heb ook een koptelefoon maar helaas zonder noise cancelling; het prijskaartje houdt me tegen. Als ik muziek luister dan hoor ik niet al te veel achtergrondlawaai meer, dus dat is voor mij dan wel voldoende. Ik werk eigenlijk het liefst in stilte als ik mijn hoofd nodig heb; muziek leidt me soms te snel af.

  • Evi

   Ik heb er ook lang over getwijfeld maar ben nu wel heel tevreden dat ik overstag ben gegaan. Beetje afhankelijk van het soort muziek kan die me al dan niet helpen om me echt wel beter te concentreren 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *