verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in november

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in november 2020

November was de maand waarin ik regelmatig in mijn cocoontje kroop met een goed boek. En vooral ook de maand waarin ik non-fictie boeken begon te lezen. Want ik ontdekte per toeval wel een aantal hele fijne exemplaren 🙂 .

Untamed

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in ‘Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn. Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn (boek.be).

Het boek waar ik in augustus / september al in begon. Maar waar ik heel traag in vorderde. Omdat het een absolute eye-opener was. En met zijn momenten heel hard binnenkwam. Het is volgens mij ook zowat een van de weinige boeken waar ik zoveel in heb aangeduid. Kortom, een absolute aanrader dus als je meer wil te weten komen over de impact van onze omgeving op onze gedachten, gedrag en acties en hoe we onszelf daardoor soms heel onbewust in een kooi stoppen.

Kloostermoord

In de barre winter van 1537 is Engeland verdeeld: de aanhangers van Henry VIII, die de Anglicaanse Kerk heeft ingesteld, staan tegenover de katholieken die trouw blijven aan de paus. In naam van de koning bindt Cromwell, de meedogenloze architect van de reformatie, de strijd aan met het oude geloof. Wanneer een van zijn gezanten in het klooster van Scarnsea om het leven wordt gebracht, wordt de briljante advocaat Matthew Shardlake op pad gestuurd om de moord te onderzoeken. Shardlake en zijn jonge klerk Mark ontdekken al snel dat de moord niet op zichzelf staat en dat geen enkel middel wordt geschuwd om de misdaden binnen de kloostermuren te houden (boek.be).

Ik spotte dit boek op Instagram bij Annelies van In Another Era en was geïntrigeerd. Alleen vond ik het niet op mijn Kobo, maar hoera voor de bib die het eerste boek in de serie wel in het Nederlands in de rekken had staan. Als je fan bent van historische fictie, met wat spanning erin, dan is dit een absolute aanrader. Het verhaal is heel erg vlot geschreven. De personages zijn best wel goed uitgewerkt. En een extra pluspunt: de plot is niet vanaf pagina 10 duidelijk 🙂 .

Ergens Onderweg

Vorig jaar stak Evi met een beperkt gezelschap de Atlantische Oceaan over in een zeilboot. Wekenlang leefde ze op een kleine oppervlakte geïsoleerd van de wereld. Deze unieke ervaring – Evi is helemaal geen zeiler – was voor haar de aanzet om haar soms eigenwijze kijk op het leven op papier te zetten. Met haar persoonlijke maar zeer herkenbare reflecties, pittig gekruid met humor, staat ze stil bij de essentiële dingen van het leven: liefde en teleurstelling, passie en ambitie, gezondheid en kinderen, én de goesting om elke dag je bed op te maken (boek.be)

Dit boek had ik al zien voorbijkomen op mijn Kobo e-reader, maar ik had er verder niet echt bij stilgestaan. Want ik zag het wat als het zoveelste boek van een BV. Tot ik een review ervan las bij Nina op Instagram. En ik besloot om het toch een kans te geven. Daar heb ik trouwens absoluut geen spijt van. Integendeel! Het boek leest heel vlot. En kwam hier vaak binnen. Dus ja, ook hier heb ik immens veel aangeduid. Ik vind het alvast een aanrader als je eens wil stilstaan bij je leven en een aantal dingen daarvan onder de loep wil nemen, zonder dat het al te zweverig wordt.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 8/30

Goodreads Reading Challenge: 32/30

Welke boeken las jij de afgelopen tijd?

8 Comments

 • fieke

  Het boek van Glennon Doyle ligt hier al weken op het stapeltje, ik ga er binnenkort maar eens in beginnen – met hoge verwachtingen.
  Bedankt voor de tip van ‘Ergens onderweg’. Ik zag onlangs ook ergens dat die in het gratis aanbod van Kobo Plus zit. Ik denk dat ik mijn abonnement binnenkort weer eens ga activeren :-).

 • Kelly

  Ik vond het begin van Untamed heel goed, maar dat middenstuk kon me echt niet bekoren en was veel te zweverig voor mijn doen. Ze trapt ook veel open deuren in. Het is wel het boek met de meest gehighlighte passages ever bij mij denk ik, maar dat middenstuk heeft het uiteindelijk doen stranden op 3 sterren. Ik ben benieuwd naar ‘Ergens onderweg’ omdat je er zo positief over bent, maar is dit niet weer zo’n bv boek?

  • Evi

   Ik had ook wel een beetje schrik dat Ergens Onderweg het zoveelste BV boek ging zijn. Maar dat is het eigenlijk niet (eerlijk is zelfs eerlijk, ik heb het liever gelezen dan Untamed :-)). Ok, je kan er natuurlijk niet onderuit dat het door een BV geschreven is, maar er zit heel wat diepgang in. Ik vond het alvast absoluut de moeite waard om het te lezen 🙂

 • Ellen

  Ik lees bijna altijd boeken van de bib, maar bij Untamed had ik al zoveel post-itjes gekleefd bij boeiende inzichten en mooie stukjes, dat ik hem ben gaan kopen. Net voor het bib-exemplaar terug binnen moest, dus heb ik op de trap van de bib al mijn post-itjes zitten overhevelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *