glutenvrije koemelkvrije pastagerechten
Gluten- en zuivelvrij eten

Drie lekkere glutenvrije en koemelkvrije pastagerechten

De meeste onder jullie weten het vast al wel: sinds een jaar of twee eet ik geen gluten of zuivel meer. En dat is soms een uitdaging, zeker als je pasta wil eten. Want in de meeste pastagerechten worden er gluten en zuivel gebruikt. Maar intussen vond ik drie glutenvrije en koemelkvrije pastagerechten die ik zelf overheerlijk vind. En die ik hieronder graag met jullie deel!

glutenvrije koemelkvrije pastagerechten

Glutenvrije en koemelkvrije pastagerechten om vingers en duimen bij af te likken

Pasta, ik ben er verzot op! Alleen … toen ik geen gluten en zuivel meer mocht eten, werd pasta eten plots een hele uitdaging. Want om eerlijk te zijn vond ik de glutenvrije pasta niet altijd even lekker smaken. En als het aankwam op bijhorende sauzen maken, dan is er meer dan eens een gerecht de mist ingegaan. Want zuivel kan je niet zomaar vervangen door plantaardige room of melk

Maar goed, sinds een paar maanden heb ik een aantal pastagerechten ontdekt die ik zelf ongelooflijk lekker vind. Bovendien zijn ze erg makkelijk om klaar te maken. En uiteraard zijn het pastagerechten die volledig glutenvrij en koemelkvrij zijn.

Glutenvrije en koemelkvrije boekweitpasta met scampi’s

Dankzij een tip van Josefien ontdekte ik boekweitpasta. En daar ben ik nog steeds ongelooflijk dankbaar voor. Want boekweitpasta is glutenvrij en lekker 🙂 . Persoonlijk vind ik dat hij smakelijker is dan standaard glutenvrije pasta. Bovendien heeft hij een zeer gelijkaardige structuur. En is hij enorm licht verteerbaar.

Meestal maak ik boekweitpasta klaar samen met scampi’s en een basistomatensaus. Oorspronkelijk baseerde ik me op dit gerecht. Maar intussen varieerde ik al een paar keer met kruiden, afhankelijk van wat ik in huis heb.

Glutenvrije en koemelkvrije Ravioli agli spinaci

Ik was zo blij als een klein kind toen ik zag dat je in de Albert Heijn glutenvrije en koemelkvrije pastagerechten kan kopen! Ok, het aanbod is beperkt tot ravioli en gnocchi. Maar toch, het maakt een wereld van verschil voor mij. Want zelf ravioli gaan maken, dat zie ik langs geen kanten zitten.

En dus sla ik regelmatig een aantal pakketten glutenvrije en koemelkvrije ravioli agli spinaci in. Want ze zijn telkens vrij lang houdbaar. Ik koop er dan meteen ook vaak de napolitana pastasaus bij. Samen met wat verse basilicum. En dan heb ik in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel staan.

Gebakken kruidenkaas pasta

Instagram en TikTok staan vol met pastagerechten met gebakken kruidenkaas. Maar als je geen koemelk mag eten is dat niet zo evident. Tot een poosje terug Boursin een vegan variant van hun kruidenkaas op de markt bracht. En dus besloot ik om meteen dit gerecht te proberen!

Intussen heb ik het al een paar keer klaargemaakt en ben ik er verzot op. Ik gebruik hiervoor wel boekweitpasta. En vul die aan met courgettepasta. Aangezien ik maar een beperkte hoeveelheid koolhydraten mag eten. En ik anders soms nog wat honger heb. Vaak doe ik ook een klein beetje kookvocht bij de gebakken kruidenkaas als ik hem meng. Zodat het geheel wat romiger wordt. Het geheel is trouwens telkens om vingers en duimen bij af te likken!

Welk pastagerecht maak jij vaak klaar? Tips voor extra glutenvrije en koemelkvrije pastagerechten zijn uiteraard altijd welkom in de comments 🙂

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *