5 beelden, 5 dingen
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #3

Ik zag het al vaker voorbij komen bij Kelly van Tales from the Crib en Kristien van Ditjes en Datjes: een aantal foto’s die hun week of maand beschrijven, en wat uitleg erbij. Zelf lees ik die berichten altijd ongelooflijk graag. En beleef ik er ook heel wat plezier aan om ze zelf te schrijven. Maar door omstandigheden lag de rubriek 5 beelden, 5 dingen hier eventjes stil. Tot ik onlangs hem zag verschijnen bij Boston, Baby! en Mie Kids en me realiseerde dat ik er zelf terug dringend werk van moest maken.

5 beelden, 5 dingen #3

September en oktober waren hier vreselijk drukke maanden. School die terug begon, net als de hobby’s. Maar ook op het werk was het immens druk. En ik had ergens wat last ook van de najaarsblues denk ik. Want het ontbrak me vaak aan zin om naar buiten te gaan en te experimenteren met mijn fototoestel. Terwijl ik daar wel tonnen energie van krijg. Dus ik weet meteen wat me te doen staat de komende weken en maanden 😉 .

En door mijn foto’s ook hier te delen en deze rubriek van onder het stof te halen, hoop ik mezelf meteen een virtuele schop onder mijn kont te geven. Dus bij deze, nog eens een editie van 5 beelden, 5 dingen van de afgelopen twee maanden!

5 beelden, 5 dingen
5 beelden, 5 dingen
5 beelden, 5 dingen

5 beelden, 5 dingen – oktober 2021

 1. Aangezien Tuur in het eerste leerjaar zit, mag hij vanaf nu ook naar de chiro gaan. En dus trekt hij sinds eind september elke zondagnamiddag gezwind richting de KKOS. Iets wat wij alleen maar toejuichen. Want niet alleen leert hij er heel veel, het is ook een moment waarop hij gewoon mag spelen, zonder dat er al te veel druk of prestatiedrang op ligt. Wat dit jaar bij de voetbal jammer genoeg wel anders is. En ja, toegegeven, het is soms ook handig dat wij op zondag een paar uur kinderloos zijn 😉 .
 2. Voor de fotografiechallenge van Anne van Saturnein wou ik heel graag proberen om de maan te fotograferen. Dat ik hiervoor een paar keer serieus gevloekt heb omdat ze maar niet verscheen voor ik al lag te knorren, dat vergeten we eventjes 🙂 . Want ik ben ongelooflijk blij met het resultaat. Is het de beste foto? Neen. Maar het is wel de allereerste keer dat ik in de M-stand fotografeerde. En dus ben ik wel fier op het resultaat.
 3. Eind deze zomer probeerden wij voor het eerst een babysit van de Gezinsbond uit. En dat beviel zowel ons als Tuur zo goed dat we sindsdien een vaste babysit hebben. Waardoor we er in september in slaagden om voor het eerst sinds jaren nog eens naar de bioscoop te gaan met ons twee. Ik voelde me die avond wel een beetje zoals een kind dat voor het eerst in een snoepwinkel beland. Dat we al zo lang niet meer op stap waren geweest, zal hier zeker wel voor iets tussen gezeten hebben. Maar goed, absoluut voor herhaling vatbaar dus ;-).
 4. Mijn hoop op mooie schoolfoto’s dit jaar was al wat gaan vliegen toen er twee melktanden uitvielen bij Tuur. Maar dat flintertje hoop dat er nog was, werd de week voor de schoolfotograaf kwam volledig de wind in geblazen toen Tuur viel op school. En met een semi-Hitler snorretje naar huis kwam. Achja, meer motivatie voor mij denk ik dan maar om zelf terug wat meer foto’s te gaan nemen.
 5. Boekenpakketten, ik blijf daar grote fan van. Dus toen ik zag dat de Dear Book Nerd Book Club een boekenpakket lanceerde was ik er als de kippen bij om me er eentje te bestellen. En dat heb ik me niet beklaagd. Want wat een heerlijk pakket. Ik ben heel benieuwd naar het boek want het lijkt me echt wel iets voor mij te zijn. En ook de goodies vielen hier keihard in de smaak 🙂 .

Waren september en oktober ook bij jou zo een drukke maanden?

22 Comments

 • fieke

  Het is een zoektocht hé, die buitenschoolse activiteiten die niet al te veel druk opleggen? Wij overwegen de jeugdbeweging ook volgend jaar, tenminste als Juliette dat fijn vindt.
  De maanfoto is prachtig!
  Een tijdje geleden bestelde ik mijn eerste boekenbox bij Acta Fabula Est. Zeer benieuwd naar! De Dear Book Nerd Book Club zoek ik even op. De naam is alvast veelbelovend. Dankjewel voor de tip!

  • Evi

   Oh dankjewel voor het compliment 🙂 Eerder dit jaar bestelde ik idd ook al eens een box bij Acta Fabula Est. Ik weet wel niet of die van de Dear Book Nerd Club iets vast is of iets tijdelijk was, zou dat eens moeten opzoeken in mijn mails. Trek maar ff aan mijn mouw mocht je graag hebben dat ik dat doe 😉 . X

 • Mieke

  Het blijft een heerlijke reeks. Wat een mooie foto van de maan! Echt jaloers ben ik daarop, ik wil dat ook kunnen ;-). Wat een verwennerij zo’n boekenpakket. Wist niet dat dat bestond. Oké, nu weet ik wat ik voor Kerst graag wil.

  • Evi

   Veel oefenen (en vloeken) 😉 En die cursus vaN An volgen 😉 En ja he, zo een boekenpakketten zijn echt de max! Ik beloon mezelf af en toe daarmee 😉

 • Hilde

  Qua drukte viel het hier nog redelijk mee. Ik voeg er aan toe, dat ik nog niet ‘full force’ terug aan het werk ben (om gekende reden 😉).
  Wel leuk dat die kinderoppas zo een meevaller is voor jullie en voor Tuur! Kwali-tijd met elkaar doorbrengen is immers zo cruciaal. Blijven doen Evi, ook dat fotograferen overigens. Ik zei het al op IG: prachtig gewwon die maan foto!! Die challenge was echt leuk.

  • Evi

   Die challenge was idd superleuk he 🙂 Ik ben ook zo blij dat ik deze week mijn fototoestel opnieuw meer bovenhaalde. Dus ik ga dat zeker blijven doen! En ja he, wij zijn ook zo blij dat Tuur de babysit leuk vindt 😉

  • Evi

   Ja, hij komt dat wel vaker tegen jammer genoeg 🙁 En die foto’s blijven maken ga ik doen hoor! Vind dat zelf geweldig fijn & krijg daar ook zoveel energie van!

 • Kris10

  Auwsch, die schaafwonde ziet er pijnlijk uit. Maar als dat je meer doet fotograferen houden wij er alvast iets positiefs aan over. September en oktober waren gezellig druk maar november en december worden dat pas echt met Sint, Kerst en andere jarigen. Gelukkig nog veel verlof over dat ik op weekdagen kan inzetten om wat rust te nemen. Of andere dingen te doen 🙂

 • zwartraafje

  Au, dat ziet er een pijnlijke valpartij uit. Hopelijk heeft hij er niet te lang last van gehad. Zo fijn om te zien wat er in jouw boekenbox zat. Zelf had ik een niet alleen een ander boek maar ook een andere soap bar. Die van jou klinkt anders wel heerlijk. Ik heb vroeger een tijdje patchoulie als geurtje gedragen maar dat rook zo straf dat je er echt maar een heel kleine beetje van moest opdoen of je had de hele bus voor jou alleen. 🙂

  • Evi

   Het viel uiteindelijk mee hoor, Tuur heeft er niet zo lang last van gehad. En ja he, die boekenbox is echt zo fijn! Maar idd de patchoulie is niet iets om zeer rijkelijk te gebruiken 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *