Verbeelding Book Challenge
Boeken & leestips

Uitgelezen in september 2021

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan een aantal reading challenges. Omdat lezen hier voor ontspanning zorgt en me tot rust brengt. Ik stelde voor mezelf een leesdoel van 40 boeken op, waarvan 10 klassiekers en 5 non-fictie boeken. En uiteraard neem ik ook dit jaar terug deel aan de Verbeelding Book Challenge. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las en beluisterde.

boeken

Leesupdate: deze boeken las ik in september 2021

Ik schreef het hier al, augustus was een van mijn beste leesmaanden ooit. En dus verbaasde het mij eigenlijk niet dat ik in september in een serieuze leesdip terecht kwam. Niet alleen vond ik niet meteen een boek dat ik graag wou lezen. Daarnaast speelde ook de rush en drukte die bij de opstart van school en hobby’s kwam kijken hier een serieuze rol in. Mijn hoofd zat ‘s avonds vaak nog te vol om echt geconcentreerd te kunnen lezen. En dat heb ik dus geweten want ik las ‘slechts’ twee boeken uit.

Winterhart

Twee jonge weduwen, in heden en verleden, vechten tegen bedrog en verraad – een prachtig oud landhuis verbindt hun levens met elkaar. Heden. Caitlyn denkt dat haar huwelijk met Patrick succesvol is. Hij is bijvoorbeeld een van de weinige -mensen die niet smoorverliefd is op haar beeldschone vriendin Sara. Hij neemt weliswaar alle beslissingen, maar ze zijn gelukkig samen. Toch? Als een verschrikkelijk ongeluk haar bestaan op zijn kop zet, is Caitlyn gedwongen om alles wat ze ooit over haar huwelijk dacht en wat ze over Patrick weet te herzien. Ze neemt haar toevlucht tot een oud landhuis en begint langzaam de waarheid te achterhalen. 1947. Engeland krijgt te maken met een van de strengste winters sinds mensenheugenis. De bewoners van Kings Harcourt Manor raken afgesloten van de buitenwereld. Voor Thomasina ‘Tommy’ Carter, weduwe sinds het begin van de oorlog, is het bijzonder zwaar: de last van het ondersteunen van de familie rust op haar schouders. Ze vindt troost bij haar kinderen en bij het interessante gezelschap van Fred, een vriend van haar broer. Maar Barbara is er ook nog, een mysterieuze figuur uit haar verleden.

De voorbije twee jaren had ik al eens een boek van Lulu Taylor gelezen. En die twee boeken vielen toen wel in de smaak. Geen moeilijke verhaallijnen of al te onverwachte plotwendingen. Maar wel fijne chicklit om bij te ontspannen. En aangezien ik exact dat nodig had, besloot ik om Winterhart te ontlenen in de bib en te lezen.

En ook dit keer stelde Lulu Taylor niet teleur. Winterhart ligt volledig in lijn met haar andere boeken: twee verhaallijnen die uiteindelijk op het einde samen komen. Geen al te diep uitgewerkte personages, maar wel heerlijk eenvoudige verhaallijnen en plotwendingen die je al van enige afstand ziet aankomen. Waardoor je met veel plezier dit boek kan lezen als je hoofd net als dat van mij eigenlijk wat te vol zit om goed te zijn.

De riten van het water

Inspecteur en profiler Unai López de Ayala – beter bekend als Kraken – krijgt het vreselijke nieuws dat zijn ex-vriendin, Ana Belén Liaño, vermoord is aangetroffen. Ze was zwanger, en is op een 2600 jaar oude, rituele manier gedood. Kraken moet een moordenaar zien te stoppen die de Riten van het Water imiteert op historische plekken in Baskenland en Cantabrië – en waarvan alle slachtoffers zwanger blijken te zijn. Commissaris Alba Díaz de Salvatierra is zwanger, maar haar stilzwijgen brengt haar in gevaar. Als Kraken de vader is, zoals wel wordt beweerd, zal ook Alba zich binnenkort bevinden op de lijst van vrouwen die bedreigd worden door de Riten van het Water …

Nadat ik in augustus De stilte van de witte stad las, was ik heel benieuwd naar het vervolg hierop. En dus begon ik met hoge verwachtingen aan De riten van het water. Je volgt opnieuw de avonturen van inspecteur Unai. Die worstelt enerzijds met zijn herstel en probeert anderzijds een nieuwe reeks moorden op te lossen.

Wat ik heel fijn vond aan dit boek is dat de auteur dieper ingaat op het verleden van inspecteur Unai en de moorden daar aan koppelt. Waardoor je hem als personage ook veel beter leert kennen. Hier en daar vond ik sommige plotwendingen net een tikkeltje te ver gezocht. En ook het bijhorende liefdesverhaal bleef wat te cheesy naar mijn zin. Maar buiten die twee aspecten heb ik het boek heel graag gelezen.

Eva García Sáenz de Urturi weet hoe ze spanning moet opbouwen. En lost ook dit keer op gepaste tijde nieuwe informatie. Zodat je als lezer geboeid blijft tot op de laatste pagina. Ook dit keer een aanrader als je graag thrillers leest. En ja, ik kijk al uit naar deel drie van deze reeks ;-).

Tussenstand

Goodreads: 44/40

Classics: 5/10

Verbeelding Book Challenge: 6/30

* Samenvattingen: standaardboekhandel.be

Welke boeken lazen jullie onlangs?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *