verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in september

Net als de voorbije jaren neem ik ook dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge 2019 – Uitgelezen in september

Juni, juli en augustus waren toppers qua leesmaanden. Maar in september begon het nieuwe schooljaar, samen met de bijhorende ratrace. En dat merkte ik. Want ik bracht plots opnieuw veel meer tijd door in de wagen. Waardoor het lezen hier op een lager pitje kwam te staan. En ik maar twee boeken uitlas.

Sleeping murder

Gwenda, een jonge Australische, valt in Engeland voor een gezellig oud huis. Al snel blijkt het huis een verleden te hebben. De nieuwsgierige Gwenda vindt het wel interessant en spannend om samen met haar man na te speuren wat er vroeger precies is gebeurd. Totdat ze een moord op het spoor komen. Miss Marple adviseert hen om het verleden te laten rusten, maar hiervoor is het al te laat… (samenvatting: boek.be)

Nadat ik in augustus nog eens een Hercule Poirot verhaal las, was ik op zoek naar een nieuwe leuke detective. En dankzij Wikipedia vond ik deze en ontdekte ik meteen dat ik hem kon gebruiken voor puntje 19. Het verhaal zelf bevat alle klassieke elementen van een detectiveverhaal. En is bovendien vlot geschreven. Waardoor het wel aangenaam wegleest.

The secret diary of Anne Boleyn

When the young Queen Elizabeth I is entrusted with Anne Boleyn’s secret diary, she discovers a great deal about the much-maligned mother she never knew. And on learning the truth about her lascivious and despotic father, Henry VIII, she vows never to relinquish control to any man. But this avowal doesn’t prevent Elizabeth from pursuing a torrid love affair with her horsemaster, Robin Dudley — described with near-shocking candor — as too are Anne’s graphic trysts with a very persistent and lustful Henry (samenvatting: goodreads.com)

Dit boek stond al een hele poos op mijn te lezen lijstje. En omdat ik nog eens in zin had in historische fictie over mijn favoriete tijdperk in de geschiedenis deed ik het mezelf cadeau op mijn e-reader. Het verhaal start vanuit het standpunt van Elizabeth I. En wordt vervolgens afgewisseld met dagboekfragmenten van Anne Boleyn. Waardoor het erg vlot leest. Ook de schrijfstijl sprak me enorm aan. En dus heb ik genoten van dit boek!

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 18/30

Goodreads: 30/25

Welke boeken lazen jullie onlangs? Tips voor de openstaande puntjes zijn ook altijd erg welkom!

12 Comments

 • fieke

  In september las ik alleen maar chicklit… Net als bij jou was de septemberrush er weer, en ik heb gemerkt dat ik mijn hoofd minder bij het lezen kon houden.
  Mijn lijstje komt één dezer nog online, want het waren toch wel leuke boeken!

  • Evi

   Ik ben er benieuwd naar want chicklit is altijd wel eens fijn om te lezen 🙂 En duimen maar dat het nu beter gaat met dat lezen van ons (al merk ik hier toch wel een serieus verschil met de zomermaanden 🙁 )

 • Flavie

  Oh, ik lees als een trein voor de moment… ik las 12 boeken in september en ik blijf maar lezen… op mijn blog/instagram zie je de boeken wel passeren voor meer tips 😉

 • Annelies

  Ik heb altijd wat sceptisch tov boeken die vanuit Anne Boleyn en/of Elizabeth zelf schrijven (voelt altijd zo enorm geforceerd). Vandaar dat ik deze nog nooit heb opgepakt. Misschien moet ik dat toch eens doen.

 • Kelly

  Amai, goed bezig! Ik kon me de laatste maanden te weinig concentreren om goed te lezen en dat mis ik wel. Ik las ‘An American Marriage’, maar kwam niet echt in het verhaal en de karakters lagen mij niet. Nochtans krijgt deze overal goede reviews. Momenteel ben ik bezig in ‘Moon Palace’ en er ligt nog wat leesvoer te wachten zowel op papier als op mijn Kindle.

  • Evi

   Ik had dat vorig jaar heel hard dat ik me niet meer kon concentreren en toen mistte ik het lezen enorm. Dus ik versta je erg goed! Moon Palace ga ik eens bekijken 🙂

  • Evi

   Ik kijk heel weinig tv 🙂 En sowieso lees ik elke avond een half uurtje tot een uur voor het slapengaan. Verder heb ik een Kobo en dat helpt ook enorm. Die zit standaard in mijn handtas, waardoor ik altijd en overal kan lezen (bijvoorbeeld in de wachtzaal bij de dokter 🙂 )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *