maaltijdbox
Kookboek review

Health in a box: een koolhydraatarme maaltijdbox

Begin dit jaar nam ik me voor om nog eens een maaltijdbox te testen. Want ja, dat lijkt me zo nu en dan wel heel praktisch te zijn. Alleen, zowat elke maaltijdbox die ik vond bood ofwel geen vegetarische gerechten aan. Of zat propvol koolhydraten. Geen topper dus. Tot ik Health in a box tegenkwam: een koolhydraatarme maaltijdbox. Razend benieuwd was ik ernaar!

En dus testte ik hem met veel plezier begin september uit. Meteen ook het ideale moment. Want met de start van het nieuwe schooljaar was ook de dagelijkse ratrace hier opnieuw goed begonnen.

maaltijdbox
Health in a box: een koolhydraatarme & eitwitrijke maaltijdbox

Maar eerst even wat toelichting over Health in a box. Het is dus een koolhydraatarme en eitwitrijke maaltijdbox. Ideaal voor mij, want sinds een paar maanden probeer ik zo weinig mogelijk (slechte) koolhydraten te eten. Bovendien zijn alle gerechten 100% vrij van toegevoegde suikers. En krijg je combinaties voorgeschoteld die je spijsvertering niet belasten.

De maaltijdbox werd uit de grond gestampt door Bo, een erg sympathieke dame die strijdt voor een gezonde levensstijl & gezonde voeding voor iederéén. Daarnaast steunt Health in box ook Pan de Vida, een organisatie in Peru die kinderen van arme gezinnen een ontbijt of warme maaltijd aanbiedt.

maaltijdbox
Mijn Health in a box

Ik probeerde de box dus uit in de eerste week van september. Ik kreeg in de loop van de dag een sms’je met daarin een tijdstip waarop de box geleverd zou worden. En die timing werd netjes gerespecteerd!

In mijn box zaten drie gerechten voor twee personen, waarvan twee vegetarische gerechten en 1 visgerecht. De recepten zelf vind je online in je account. Geen geprinte versie dus, want dat is wat milieuvriendelijker.

Verder bevat de box trouwens alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Buiten enkele basisingrediënten zoals peper en zout. Bovendien hebben alle ingrediënten in de box een vrij lange houdbaarheidsdatum. Waardoor je ze vaak tot het einde van de week kan gebruiken.

Health in a box: de gerechten

Ik maakte met de box drie gerechten klaar: Shashuka, wok van halloumiblokjes met champignons & sluimererwten en pladijs met courgettelatkes. Ik was er heel benieuwd naar want het zijn niet meteen gerechten die ik zelf zou kiezen 🙂

Elk van de drie gerechten was in een wip klaar. Vaak kostten ze me rond de dertig minuten. In het recept is elke stap klaar en duidelijk uitgelegd. En ze waren eigenlijk ook helemaal niet zo moeilijk om te maken. Terwijl dat toch wel iets was waar ik op voorhand wat schrik voor had. En ook de portiegrootte viel erg goed mee. Niemand van ons had nadien nog honger 🙂

Health in a box: mijn eindoordeel

In het verleden hadden we al eens een maaltijdbox of twee uitgetest. Maar daar waren we niet tevreden van. Health in a box daarentegen viel hier wel erg goed in de smaak. De gerechten zijn supereenvoudig om klaar te maken. En ook de portiegrootte viel goed mee. De levering was netjes op tijd. En alle ingrediënten zijn best wel lang houdbaar. Alleen maar goede punten dus!

Maar datgene wat mij nog het meest aanspreekt is het feit dat deze maaltijdbox koolhydraatarm is. En ik de optie had om voor een pescotarische variant te gaan! Let wel, deze zit nog niet standaard in het aanbod. Maar ik duim stiekem dat dit wel komt. Want dan gaan ze mij bij Health in a box nog vaak zien 🙂

Deze blogpost bevat producten die ik gratis kreeg, maar dat deed geen afbreuk aan mijn eerlijke mening.

Kenden jullie Health in a box al? Probeerden jullie al eens een maaltijdbox uit?

20 Comments

 • Sofie

  Oh klinkt interessant! Alleen eet ik sinds maart Vegan.
  Ik had vroeger zo’n Hello Fresh box, ik vond dat zeer leuk maar vaak zat er toch wat suiker in én ik eet suikervrij. En sinds ik alleen woon, heb ik geen oven meer en er zaten heel vaak gerechtjes in voor in de oven.

  • Evi

   Hier viel het aantal gerechten voor in de oven erg goed mee. Ik maakte enkel die latkes in de oven, maar je kan dat denk ik ook bakken hoor 🙂 Het 100% vegan is een grotere uitdaging denk ik.

 • emmy

  waauw! als ik zo’n maaltijdbox zonder koolhydraten kan krijgen, graag! Laat dat nu net de reden zijn waarom we geen maaltijdboxen meer bestellen.

  • Evi

   Dat was hier ook de reden dat ik wat weigerachtig tegenover het concept van maaltijdboxen stond. Maar deze is koolhydraatarm en past perfect binnen mijn levensstijl 🙂 Ik ben er alvast fan van!

 • Flavie

  Ik vind het heel moeilijk om koolhydratenvrij te eten, omdat ik het echt wel mis. Maar ik minder elke week en zo lukt het mij beetje bij beetje… zo’n box is geen optie, omdat wij op het werk eten en dat willen wij echt zo houden (onze maag kan niet goed meer tegen ‘s avonds warm eten).

 • Leen

  Deze is ook nieuw voor mij! Ik ben gestopt met mijn maaltijdbox bij Ekomenu; uiteindelijk was dat wel een grote hulp in ons huishouden (want zo kon het lief ook al eens iets klaarmaken) maar toch altijd veel afval (alles apart verpakt, de menukaarten, de papieren zak per gerecht) en de levering kwam NOOIT op het aangegeven tijdstip wat maakte dat we de hele avond moesten thuisblijven. Ik vond het een groot pluspunt dat ze voor verschillende diëten een box hebben (veggie, vegan, glutenvrij, enzovoorts) en het heeft me goed op weg geholpen met mijn ‘vegan levensstijl’ dus ik ben hen dankbaar maar nu is onze relatie over 😀

  • Evi

   Hier zaten de meeste dingen los in de box en de gerechten zijn digitaal. Dus dat vermindert de afvalberg toch wel al een klein beetje. Over het leveringstijdstip had ik absoluut niet te klagen 🙂

 • Isa

  Ik kende de box nog niet, maar ben zeker geïnteresseerd. Op dit moment lukt het om zelf from scratch te koken met een weekmenu, maar ik hou deze zeker in het achterhoofd. Heel fijn dat het suikervrij en KHarm kan. Btw, Shakshuka is hier een favorietje!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *