keuken
Varia

Nieuwe keuken challenge, update 2

Begin dit jaar besloot ik om deel te nemen aan de Nieuwe Keuken challenge die Isabelle van Boston Baby! organiseert. Ik wil dit jaar namelijk werk maken van zelf wat meer in de keuken te staan. En niet steeds meer te moeten nadenken over de vraag wat gaan we nu vandaag weer eens eten. Na bijna tien maanden is het tijd voor een tweede update van deze challenge!

Nieuwe Keuken Challenge – Stand van zaken

Isabelle stelde 26 uitdagingen samen. Eentje voor elke week van het jaar. Sommige daarvan zijn supereenvoudig. Andere daarentegen lijken me iets meer werk en planning te vereisen. Maar onder het motto “het is geen wedstrijd” en “niets moet en alles mag” neem ik heel graag deel! Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het tijd voor een nieuwe update.

Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte

Ik kookte eerder dit jaar al met vijgen en kaas. En maakte de afgelopen weken ook heel wat gerechten klaar met kikkererwtenmeel, bevroren frambozen en gebroken lijnzaad. Niet meteen de meest spectaculaire ingrediënten. Maar voor mij wel stuk voor stuk ingrediënten waar ik nog nooit eerder effectief met had gekookt.

Maak een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is van: Afrika – Noord-Amerika – Zuid-Amerika – Azië – Australië

Ik waagde me onlangs aan een vegetarische curry. Die trouwens overheerlijk was. Of dit gerecht specifiek oorspronkelijk uit Azië afkomstig is, daar twijfel ik wat aan. Maar curry op zich is iets typisch voor Azië, dus ik laat het voor dit puntje meetellen 🙂

Maak een gerecht met 4 ingrediënten of minder

Nu de herfst terug zijn intrede heeft gedaan kon ik een recept van Karola’s Kitchen waar ik vorige winter op verlekkerd was terug bovenhalen 🙂 En dus maakte ik onlangs terug pastinaak klaar met witloof, peer en kaas in de oven. Heerlijk smullen was dat 🙂

keuken
Maak een gerecht dat je normaal als take out zou laten komen/afhalen

Sinds we in Asse wonen heb ik een geweldig lekkere pizzeria ontdekt. Waar ik dus zo nu en dan wel eens een vegetarische pizza ga halen. Of het lief die laat ophalen 😉

Maar als ik op vrijdag van thuis uit werk vind ik het ook heerlijk om zelf mijn pizza te maken. Begrijp me niet verkeerd he, pizzadeeg maak ik niet. Maar ik beleg wel zelf mijn bloemkoolpizzabodem uit de AH met allerlei groentjes en kaas.

Bereid een volledige maaltijd op je barbecue

Het zalige zomerweer zorgde er in juli en augustus voor dat onze barbecue regelmatig werd bovengehaald. En we dus ook regelmatig wel eens een volledige maaltijd op de barbecue aten 🙂

Zet elke seizoen één week lang enkel seizoensgroenten op het menu: lente – zomer – herfst – winter

Dit puntje heb ik niet strikt bijgehouden maar we proberen hier sowieso wel om vaak met seizoensgroenten te werken. En dus aten we deze zomer bijvoorbeeld broccoli, spinazie, tomaten, snijbonen, komkommer, wortelen, …

keuken
Tussenstand

10 van de 26 uitdagingen zijn vervuld. Ik heb dus nog wel wat werk aan de winkel. Maar ik hou mezelf ook voor: het is geen wedstrijd. En het allerbelangrijkste is toch wel dat ik plezier beleef aan het koken. En meer tijd doorbreng in de keuken dan voorheen!

Welk gerecht laten jullie normaal gezien als take out komen?

16 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *