Nieuwe keuken challenge, update 2

Begin dit jaar besloot ik om deel te nemen aan de Nieuwe Keuken challenge die Isabelle van Boston Baby! organiseert. Ik wil dit jaar namelijk werk maken van zelf wat meer in de keuken te staan. En niet steeds meer te moeten nadenken over de vraag wat gaan we nu vandaag weer eens eten. Na bijna tien maanden is het tijd voor een tweede update van deze challenge!

Nieuwe Keuken Challenge – Stand van zaken

Isabelle stelde 26 uitdagingen samen. Eentje voor elke week van het jaar. Sommige daarvan zijn supereenvoudig. Andere daarentegen lijken me iets meer werk en planning te vereisen. Maar onder het motto “het is geen wedstrijd” en “niets moet en alles mag” neem ik heel graag deel! Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan is het tijd voor een nieuwe update.

Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte

Ik kookte eerder dit jaar al met vijgen en kaas. En maakte de afgelopen weken ook heel wat gerechten klaar met kikkererwtenmeel, bevroren frambozen en gebroken lijnzaad. Niet meteen de meest spectaculaire ingrediënten. Maar voor mij wel stuk voor stuk ingrediënten waar ik nog nooit eerder effectief met had gekookt.

Maak een gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is van: Afrika – Noord-Amerika – Zuid-Amerika – Azië – Australië

Ik waagde me onlangs aan een vegetarische curry. Die trouwens overheerlijk was. Of dit gerecht specifiek oorspronkelijk uit Azië afkomstig is, daar twijfel ik wat aan. Maar curry op zich is iets typisch voor Azië, dus ik laat het voor dit puntje meetellen 🙂

Maak een gerecht met 4 ingrediënten of minder

Nu de herfst terug zijn intrede heeft gedaan kon ik een recept van Karola’s Kitchen waar ik vorige winter op verlekkerd was terug bovenhalen 🙂 En dus maakte ik onlangs terug pastinaak klaar met witloof, peer en kaas in de oven. Heerlijk smullen was dat 🙂

keuken
Maak een gerecht dat je normaal als take out zou laten komen/afhalen

Sinds we in Asse wonen heb ik een geweldig lekkere pizzeria ontdekt. Waar ik dus zo nu en dan wel eens een vegetarische pizza ga halen. Of het lief die laat ophalen 😉

Maar als ik op vrijdag van thuis uit werk vind ik het ook heerlijk om zelf mijn pizza te maken. Begrijp me niet verkeerd he, pizzadeeg maak ik niet. Maar ik beleg wel zelf mijn bloemkoolpizzabodem uit de AH met allerlei groentjes en kaas.

Bereid een volledige maaltijd op je barbecue

Het zalige zomerweer zorgde er in juli en augustus voor dat onze barbecue regelmatig werd bovengehaald. En we dus ook regelmatig wel eens een volledige maaltijd op de barbecue aten 🙂

Zet elke seizoen één week lang enkel seizoensgroenten op het menu: lente – zomer – herfst – winter

Dit puntje heb ik niet strikt bijgehouden maar we proberen hier sowieso wel om vaak met seizoensgroenten te werken. En dus aten we deze zomer bijvoorbeeld broccoli, spinazie, tomaten, snijbonen, komkommer, wortelen, …

keuken
Tussenstand

10 van de 26 uitdagingen zijn vervuld. Ik heb dus nog wel wat werk aan de winkel. Maar ik hou mezelf ook voor: het is geen wedstrijd. En het allerbelangrijkste is toch wel dat ik plezier beleef aan het koken. En meer tijd doorbreng in de keuken dan voorheen!

Welk gerecht laten jullie normaal gezien als take out komen?

16 Comments

 1. Kris10 18/10/2019 at 09:00

  Wij halen ook wel eens pizza af, maar maken die net zoals jij even graag zelf? Niet het deeg uiteraard :p Groot gelijk dat je dat gaat kopen.

 2. Villasappho 19/10/2019 at 10:54

  Ik ben niet van het koken, maar m’n vriend wel. Ik hou niet van rijst hebben we van de week van genoten. Take out vind ik te duur, we halen zelf wel eens patat.

 3. Samaja 19/10/2019 at 12:16

  Wij maken onze pizza ook graag zelf, maar eveneens niet het deeg ;-).

 4. fieke 24/10/2019 at 20:50

  Pizza eten wij ook liever vers gemaakt dan afgehaald. Het deeg maak ik wel zelf. Eigenlijk is dat niet moeilijk, maar je moet wel rekening houden met de tijd voor het rijzen…
  Ik moet met schaamrood op de wangen toegeven dat ik de challenge een beetje uit het oog verloren ben. Ai, ai, ai…

  1. Evi 25/10/2019 at 08:55

   Dat kan toch helemaal geen kwaad 🙂 Het is geen wedstrijd he!

   1. fieke 26/10/2019 at 09:44

    Gelukkig maar, of ik was gebuisd 🙂

 5. zwartraafje 26/10/2019 at 12:30

  Eten aan huis laten leveren doen we eigenlijk niet, maar nu er een sushi-restaurant bij ons in het dorp is durf ik daar wel eens naartoe gaan met mijn doosjes om vervolgens thuis van verpakkingsvrije sushi te smullen. Denk dat ik dat komende maandag ga doen om mezelf te belonen na een dagje onderzoeken in het ziekenhuis.

  1. Evi 03/11/2019 at 18:08

   Groot gelijk! Hopelijk is de reden waarom je naar het ziekenhuis moet niet te erg?

   1. zwartraafje 06/11/2019 at 17:07

    Nee hoor, het was de jaarlijkse controle voor mijn Diabetes. Dus dan worden er aantal zaken nagekeken om te zien of mijn Diabetes daar gaan negatieve invloed op heeft. Een bezoekje aan de podologe, oogarts, diëtiste en een hartonderzoek zitten er standaard bij. Dit jaar werden ook de zenuwen in mijn voeten en benen nagekeken. Mijn vader vergelijkt het steeds met een autocontrole. Gelukkig bleek de motor (mijn hart dus) nog steeds goed te werken en draaien de banden (voeten) ook nog goed mee. Toch sinds ze wat extra druk kregen de vorm van steunzolen. 😉

    1. Evi 18/11/2019 at 10:04

     Oh ik wist helemaal niet dat je diabetes had. Wel fijn dat alles nog goed werkt 🙂 Maar ik kan me inbeelden dat het toch elk jaar wat stressen is.

 6. Isabelle 01/11/2019 at 19:05

  OOOh ik moet dringend ook een update doen! Ik maak ook geregeld zelf pizza met die bloemkoolbodems, super lekker! Maar jij bent keigoed bezig! De volgende op mijn lijstje: het lievelingsgerecht van mijn bestie klaarmaken 🙂

  1. Evi 03/11/2019 at 18:17

   Oh dat is een spannende zeg! En ik ben alvast benieuwd naar jouw update 😉

 7. Leen 16/11/2019 at 12:57

  Omg dat gerechtje van Karola’s kitchen heb ik een tijdje terug ook klaargemaakt (voor het eerst) en da’s inderdaad superlekker!!

  1. Evi 18/11/2019 at 10:44

   🙂 Dat is inderdaad een topper he!

Leave a Reply