365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | mei 2023

k zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de mei editie.

365 vragen – mei 2023

1. Wat deed je vandaag?

Ik ging wandelen met een blogvriendin die ook heel erg van fotograferen houdt.

2. Wat was het fijnste deze week?

Het weekendje weg met het lief. Ok, het liep niet helemaal zoals gepland. Maar wat deed het deugd om er nog eens met ons twee op uit te kunnen gaan.

3. Welk juweel heeft het meest betekenis voor je?

Ik heb er een paar: een halsketting die ik van mijn ouders kreeg. En een halsketting en twee armbandjes die ik van Tuur en het lief kreeg.

4. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Euhm, geen idee van. Ik ben daar ongelooflijk slecht in, in helemaal niets doen.

5. Welk obstakel heb je pas overwonnen?

Een werkgerelateerd obstakel dus ik kan er hier niet al te veel over vertellen. Maar ik ben wel trots op mezelf dat ik het aangedurfd heb om dingen uit te spreken, een actieplan op te stellen en acties voor te stellen.

6. Wat wil je morgen anders doen dan vandaag?

Me minder zorgen maken om dingen. Minder piekeren. Nog meer in het moment leven en daarvan genieten.

7. Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

Het lief die Tuur voor zijn rekening neemt. Ik heb een paar hele slechte nachten achter de rug en ben dan ook doodmoe. Dus dat ik dan eventjes niet Tuur in bad en bed moet steken, daar ben ik immens dankbaar voor.

8. Schijnt de zon?

Ooops, geen idee van. Dat komt er dus van als je de vragen niet dagelijks beantwoord 🙈

9. Waar kijk je deze maand nog naar uit?

Best wel een paar dingen: Moederdag vieren. Maar ook de lange weekends dankzij de brugdagen die er zijn.

10. Wat drink je vaak tegenwoordig?

Koffie, water en thee.

11. Wat kun je uren doen zonder het beu te raken?

Oh best wel een paar dingen, maar lezen en fotograferen springen er uit.

12. Wat doe je vaak zonder bij na te denken?

Heel veel dingen, vooral huishoudelijke dingen nu ik erover nadenk.

13. Wat mis je het meest aan kind zijn?

De onbezorgdheid. En het gegeven dat de hele wereld nog voor je open ligt en er nog zo veel dingen te ontdekken zijn.

14. Wanneer was je voor het laatst ziek?

Serieus ziek? November.

15. Wat is je stopwoord?

Geen idee van 🙂 Ik weet oprecht niet of ik er een heb of niet.

16. Maak je je ergens zorgen om momenteel?

Ja. Deels is dat eigen aan mijn natuur. Anderzijds zijn er ook best wel wat dingen om ons zorgen over te maken.

17. Wat vind je een irritante eigenschap bij andere mensen?

Hmm, ik heb er best wel een paar.

18. Wat zijn mooie dingen de laatste tijd?

Vooral heel veel kleine gelukjes. Zoals zonnige lentedagen. Het lief die onverwacht een boek voor mij koopt. Het aardbeiplantje van Tuur dat goed groeit. Bloemen op ons terras.

19. Vertrouw je snel mensen?

Neen.

20. Wat zijn je favoriete televisieprogramma’s nu?

Geen enkel 🙂 Ik kijk bitter weinig televisie. En heel af en toe Netflix. Dan kan ik een serie echt bingen. Maar van zodra ze uit is duurt het terug een tijdje voor ik een nieuwe serie vind die ik graag kijk.

21. Wie of wat bederft je humeur altijd?

Oooh er zijn best wel wat dingen die daarvoor kunnen zorgen. Maar ik weet intussen ook wat ik kan doen om mijn humeur nadien terug wat op te vrolijken.

22. Wanneer bakte je voor het laatst iets en wat?

Dit weekend. Sinds een poosje bak ik in het weekend regelmatig zelf glutenvrij brood.

23. Ben je ergens onzeker over?

Ja, over heel veel dingen. Of ik een goeie mama ben. Of ik wel de juiste beslissingen neem. Over mijn blog, gewicht, foto’s, … De lijst is eindeloos vrees ik. Ik heb intussen wel al geleerd om te vertrouwen op het feit dat ik goed ben in mijn job. Maar het heeft heel lang geduurd voor ik dat kon. Dus al de rest dat is nog work in progress.

24. Waar ben je niet goed in?

Aardrijkskunde, wiskunde, chemie, fysica, …. heel veel wetenschappelijke dingen 😉

25. Wanneer heb je voor het laatst gehuild?

Een paar weken geleden.

26. Is het gelukt om al je verplichtingen te doen vandaag?

Yes! Al een hele poos werk ik met een to do lijst per dag. Die stel ik de avond ervoor op. En ik zorg ervoor dat er maximum 5 grote taken per dag op mijn lijst staan. Zodat ik ook ruimte heb voor wat kleinere dingen. En ik regelmatig alle taken tegen de avond netjes kan afvinken.

27. Met wie bracht je vandaag het meeste tijd door?

Het lief en Tuur.

28. Hoeveel uur werk je?

Veel te veel om goed te zijn soms, maar ik doe mijn werk enorm graag en krijg ook heel veel terug dus ik vind dat niet zo erg.

29. Wat ruik je het liefst?

De geur van versgemaaid gras, koffie, een nieuw boek dat je openslaat.

30. Wat wil je graag in huis veranderen?

Onze zolder. Voorlopig is dat echt een zolder maar op heel lange termijn is het plan om daar een vaste trap te steken. En hem af te werken als ruimte. Oh en onze woonkamer. Die zou ook wel een make-over kunnen gebruiken qua meubelen. En een likje verf, want dat is er nog niet van gekomen sinds we hier wonen.

31. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Dat mijn buikgevoel meestal wel juist zit en ik daar dus best wat meer naar mag luisteren.

Hoe was jouw mei-maand?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *