trots
Persoonlijk

5 dingen waar ik trots op ben bij mezelf

Katrien van Perfect Imperfect schreef onlangs een blogpost waarin ze 5 dingen opsomde waar ze bij haar zelf trots op is. Toen ik die post las vond ik dat heel knap van haar, durven stil te staan bij dingen die zij goed kan. En ik realiseerde me dat er ook best wel wat dingen zijn waar ik bij mezelf trots op ben.

5 dingen waar ik trots op ben bij mezelf

Er vol zelfvertrouwen staan en zonder blikken of blozen durven zeggen waar ik goed in ben, ik kan dat niet goed. Waarschijnlijk ligt dit voor een deel aan mijn opvoeding. Want ik kreeg als kind wel voor een stukje mee dat zo maar stoefen niet echt ok is. En toch zijn er best wel wat dingen die ik goed kan. En dus besloot ik om Katrien haar idee over te nemen en deel 1 hiervan eens te publiceren!

Ik ben een doorzetter

Opgeven komt maar zelden voor in mijn woordenboek. Zowel op privé als op professioneel vlak zal ik zelden een uitdaging, project of taak niet tot op het einde afwerken. Dat hier soms ook een valkuil aan verbonden is, daar ben ik me sinds een paar jaar wel al veel meer van bewust.

Ik kan goed plannen

Plannen, het is altijd een ding van me geweest. Als student al had ik volledige schema’s voor de blok. En ook nu in mijn professionele leven kan ik niet zonder mijn planning en to-dolijsten. Wat niet betekent dat ik er krampachtig aan vasthou, want dingen en plannen kunnen nu eenmaal veranderen. Maar ik ken mezelf, zonder een planning en wat structuur zou er veel minder gebeuren. En zouden er veel meer dingen in het honderd lopen.

trots
Ik heb immens veel geduld als het aankomt op Tuur

Het duurt hier vaak een hele poos voor ik echt heel boos word op Tuur. Ik vind het ook totaal niet erg om hem dingen keer op keer opnieuw uit te leggen. En zal heel vaak met hem praten wanneer hij iets deed wat niet mocht, in plaats van hem meteen zonder uitleg in de hoek te zetten.

Ik kan goed luisteren

Ik schreef het eerder al: ik denk dat er ergens aan mij een psychologe verloren is gegaan. Want ik doe dat graag: luisteren naar mensen. En nadien proberen om hen goede raad te geven of hen dingen te laten inzien. Niet dat mij dat altijd lukt hoor, maar dat luisteren, dat kan ik dus wel als de beste!

Ik deins niet terug voor een uitdaging

Uit mijn comfortzone getrokken worden, ik hou daar van. Als het te rustig is en ik niet uitgedaagd word ga ik me nogal snel vervelen. Dat ik een brede interesse heb en heel veel dingen interessant vind heeft daar waarschijnlijk ook wel iets met te maken. Maar ik deins er dus ook niet voor terug om dingen te doen die ik nog nooit gedaan heb. Want nieuwe dingen doen, ontdekken en leren, ik hou daar enorm van.

Waar ben jij bij jezelf trots op?

11 Comments

  • Evi

   In alle eerlijkheid, de afgelopen dagen ontbrak het me hier soms ook wel eens aan geduld hoor. Zeker als de zoveelste driftbui op veel te korte tijd er was. Maar over het algemeen heb ik dus best wel heel veel geduld met Tuur 🙂

  • Annelies

   Ik ben naar het schijnt ook een goede luisteraar. Daardoor ben ik vaak heel stil als mensen of klanten mij leren kennen in het begin. Ik wil hen graag eerst begrijpen. Geduld heb ik dan weer totaal niet, oeps ?

   • Evi

    Oh dat heb ik dus ook, ik ben in het begin heel stil waardoor sommigen dat soms wel eens verkeerd interpreten. Iets met een situatie eerst wat afwachten & alles opnemen en verwerken. En dan kom ik los 🙂

 • zwartraafje

  Misschien het feit dat ik er vrijwel steeds in slaag om iets positief te vinden waarop ik me kan focussen. Ook wanneer het slechter gaat en verder alles tegenzit lukt het me wel om iets fijns te vinden als tegengewicht voor dat negatieve. Maar dus ergens ook het feit dat ik ondanks die tegenslagen geen opgever ben en gewoon het beste probeer te maken van wat ik wel heb/kan.

  • Evi

   Oh dat zou ik ook heel graag hebben en willen kunnen doen, in alles iets positief vinden. Daar ontbreekt het me hier af en toe toch wel eens aan.

 • fieke

  Dat geduld hebben hangt af van hoe ik me voel. Soms eindeloos veel geduld, soms een kort lontje als ik zelf opgejaagd ben.
  En ik kan beamen dat je echt goed kan luisteren! 🙂

 • Katrien

  Oh leuk! Merci om me te vermelden. De dingen waar ik trots op ben bij mezelf, ken je dan al ?. Maar inderdaad niet simpel om op te sommen als je dat niet gewend bent. Het was bij mij ook een serieuze stap uit mijn comfortzone.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *