verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in april

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in april 2020

Jullie konden het hier al lezen: maart was een goede leesmaand. Boeken waren een toevluchtsoord voor wanneer ik genoeg had van al het nieuws rond corona. Maar in april lukte dat lezen me niet zo goed meer. Te veel afleiding, te veel zorgen, te veel piekeren, te veel doelloos scrollen op Instagram, … Het was net alsof geen enkel boek me nog echt kon boeien. Ik begon wel in verschillende boeken, zowel fictie als non-fictie, maar slaagde er in om er maar één ook echt uit te lezen.

Schaduw

Star D’Aplièse staat op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader, heeft ook zij net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Daar ontdekt Star het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen? (Samenvatting: Goodreads.com)

Nadat ik in maart de eerste twee delen van de Zeven Zussen reeks las, was ik wel nieuwsgierig geworden naar de rest. En dus waagde ik me in april aan boek drie (en ja, intussen ben ik ook begonnen aan boek 4 :-)). Het verhaal leest opnieuw erg vlot. De locatie waar dit verhaal zich afspeelt vind ik sowieso wel een erg boeiende omgeving. En uiteraard spraken ook de historische personages die er in verwerkt werden me erg aan 🙂 Al kon het me dit keer wel minder beroeren dan boek 2. Ik gebruikte dit boek niet voor de Verbeelding Book Challenge.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 6/30

Goodreads Reading Challenge: 9/30

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *