Varia

9 dingen die ik in tijden van corona niet meer kan missen

Ik las onlangs bij Sanne van Moederschip een blogpost over dingen die zij in deze tijden van lockdown en corona niet meer kan missen. En realiseerde me dat er ook heel wat dingen zijn waar ik niet meer zonder zou kunnen. Benieuwd naar welke dat zijn?

9 dingen die ik niet kan missen in tijden van corona
 • Mijn loopschoenen: want die drie tot vier looptochtjes per week heb ik broodnodig om me mentaal gezond te houden.
 • Mijn noise cancelling headphones: ik had ze al een hele poos en gebruikte ze regelmatig al op het werk. En hier thuis als ik aan het strijken was en naar een podcast wou luisteren. Maar nu komen ze nog meer van pas. Want anders is van thuis uit werken met twee en een kleuter onbegonnen werk.
 • De trampoline: kort na het begin van de semi-lockdown kreeg Tuur een trampoline cadeau. En dat is echt al een godsgeschenk geweest. Tuur springt er graag op, wij kunnen hem van binnen gade slaan en hij wordt er moe van. Win-win-win!
 • De Ipad: ook deze komt hier heel goed van pas, want ja soms moet Tuur zich echt wel af en toe eens rustig bezig houden. En dan is de Ipad met wat luisterboeken, fundels en educatieve spelletjes ideaal.
corona: onmisbare dingen bujo headset
 • Mijn bullet journal: gek toch he, hoe dingen snel kunnen veranderen. Midden maart volgde ik een online workshop van Plan S. En sindsdien kan ik niet meer zonder mijn bujo. Op hele korte tijd is dat schrift de plek geworden waar ik zowat alles in noteer.
 • YNAB: ik was er al hele grote fan van voor corona. Maar sinds de semi-lockdown nog meer. Want ons budget is wel wat gewijzigd. Maar dankzij YNAB heb ik nog steeds een goed overzicht en weet ik nog steeds goed wat er mogelijk is en wat niet.
 • Onze dagelijkse tijd buiten: tenzij het regent dat het giet gaan wij elke dag een tijdje naar buiten. En daar geniet ik enorm van. Valt in dezelfde categorie: onze tuin. O zo dankbaar dat we een grote tuin hebben, zelfs als is hij nog niet aangelegd. En onze fietsen, want het aantal fietstochten dat ik sinds midden maart al met Tuur heb gedaan valt niet meer op 2 handen te tellen.
 • Ons bad: want dat is hier ‘s avonds regelmatig een plek waar ik naartoe trek voor een uurtje rust en stilte. Weliswaar als Tuur al in dromenland vertoeft 🙂
 • Mijn e-reader en de X-box voor het lief: beide zorgen ervoor dat we ons kunnen ontspannen zonder dat we naar buiten hoeven te gaan.

Wat zijn de dingen waar jij niet meer zonder kan in deze tijden?

9 Comments

 • Annelies

  Ik probeer ook elke dag naar buiten te gaan en mijn fiets is al veel meer gebruikt dan in een gewone lente. Ook nog altijd fan van YNAB al gebruik ik dat niet meer of anders tijdens Corona, maar het blijft een heel goeie tool. En gelukkig had ik nog boeken in huis (al kunnen we sinds kort wel reserveren bij de bib).

  • Evi

   Oh mogen jullie nog gewoon plezierritjes maken? Hier mocht tot voor kort een niet-essentiële verplaatsing niet 🙁 En zo een headphone, ja, het is niet goedkoop maar wel de moeite waard. Ik gebruikte hem vooral toen ik open space werkte. En nu dus ook nog steeds om weliswaar andere omgevingsgeluiden weg te filteren 🙂

 • Goofball

  gek genoeg gebruik ik door de combi homeworking en kinderen thuis mijn noise cancellation headphone veel minder. Onze bureau is op andere verdieping dan waar de kinderen spelen dus ‘k wil me nog wel bewust zijn van geschreeuw of een vraag of zo of de opeens dringende “mama, ik moet pipi doen”.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *