Pet Peeves
Varia

Pet Peeves alert: over kleine dingen die me mateloos irriteren

Pet peeves, we hebben ze allemaal. En de afgelopen maanden zag ik regelmatig er eens een post over verschijnen bij andere bloggers (kijk maar eens bij Talitha, Babs of Joni). Het was pas toen ik hun blogposts las, dat ik me realiseerde wat pet peeves eigenlijk waren: kleine ergernissen waar vooral jij je aan irriteert. Blijkt dat ik er ook best wel wat heb. Benieuwd naar welke die zijn? En ohja, maak je vooral geen zorgen. De ergernissen liggen geheel aan mij 😉

Pet peeves: kleine dingen die me mateloos irriteren
 1. Te dikke behaarde buiken in een wit marcelleke bij zomerse temperaturen. Wat is dat toch? Van zodra er een streepje zon te zien is, besluit de helft van bejaard Vlaanderen om hun dikke buiken te tonen in zo een wit onderhemd.
 2. In dezelfde categorie: sokken (en al helemaal witte) in sandalen. Er is er een reden waarom er sandalen op de wereld zijn. En gesloten schoenen. Die sokken, dat dient voor gesloten schoenen.
 3. En nog op het vlak van kledij: broekkousen dragen bij 30°C. Ok, vaak zijn het buitenlanders die dit doen. Maar toch, zomerse temperaturen. Dan mag je die melkflessen echt wel even laten zien.
 4. Mensen die er een sport van maken om net die ene fout in je document te vinden. En je daar ook luid op wijzen. Of nog erger: je daarover mailen met je baas in cc.
 5. Ook op professioneel vlak: mensen die het verschil tussen bcc en cc niet kennen of willen toepassen. Niet elke e-mail moet aan iedereen in het bedrijf gericht zijn.
 6. Autobestuurders in Brussel die het concept we schuiven in de rij aan voor een rood licht niet kennen. En vrolijk en vooral ongegeneerd op het andere rijvak tot net voor het rood licht rijden. Om dan als het op groen springt keihard gas te geven. Dat is niet alleen onbeleefd. Het is ook levensgevaarlijk.
 7. Autobestuurders die het concept ritsen niet kennen. En dus weigeren om je er tussen te laten. De file gaat echt niet langer worden of duren door er telkens 1 wagen tussen te laten. Integendeel.
 8. Autobestuurders die ervan uitgaan dat ik een arrogante bestuurder ben omdat ik met een BMW rij. Ik rij daar mee zoals ik met elke andere wagen rij. En ja, als BMW-rijder gebruik ik mijn richtingsaanwijzers en ben ik hoffelijk in het verkeer. Er is geen reden om me meteen boze blikken toe te werpen.
 9. Het verkeer vormt een geweldig grote bron van ergernis voor me 🙂 Want ook aan middenvakrijders erger ik me mateloos. Als je de wagen rechts van je niet kan/wil/mag/… inhalen ga er dan achter rijden. In plaats van de hele tijd ernaast. Zo hou je het verkeer op.
 10. Moeders die in de hyperkleine gang van de crèche op het spitsuur een praatje slaan. De koer is groot genoeg. Als je wil kletsen dan mag dat maar ga daar staan. Sommigen van ons hebben iets minder tijd en willen gewoon graag hun kind ophalen.
 11. Mensen die in de supermarkt de rij om aan te schuiven voor de kassa verlaten om nog snel iets te gaan halen. En dan denken dat ze doodleuk hun plaats terug kunnen innemen in de rij. Er is zo iets als ‘opgestaan, plaats vergaan’.
 12. Mensen die steevast klagen hoeveel werk ze wel niet hebben. Maar elke dag stipt 8u per dag werken en geen minuut langer. Dan heb je niet te veel werk he!
 13. Mensen die keihard twijfelen over wat ze al dan niet eens zouden eten in een lunchzaak. En vooral dan als ze al een hele poos hebben staan aanschuiven. En dus meer dan tijd genoeg hadden om de menukaart uit hun hoofd te leren. Sommige onder ons hebben ook honger. En niet veel tijd!
 14. Trage mensen tout court. Traag zijn, slenteren, besluiteloos zijn, … dat zit niet in mij. En bij andere mensen kan ik me daar mateloos aan ergeren. Het ligt dan steeds op het puntje van mijn tong om te zeggen “steekt wa peper in u gat”.
 15. Wandelaars die hun hond niet aan de leiband houden. Als loper heb ik al meerdere keren een hartstilstand gekregen daardoor. Ok, ik heb daar gigantisch veel schrik van. Maar toch, als je vrolijk aan het joggen bent en zo een hond besluit plots om je te achtervolgen, dat is en blijft verschieten.

Er zijn nog talloze dingen waar ik me mateloos aan erger. Maar die hou ik voor een volgende editie 🙂

Wat zijn jullie pet peeves? Aan welke dingen kunnen jullie je mateloos ergeren? 

17 Comments

 • Sofie

  Oops toch een aantal dingen die ik doe waar jij je aan ergert :p Zoals mijn honden loslaten, maar ik weet dat er eentje is die achter joggers aangaat en dan laat ik ze ook niet meer los als het plek is waar joggers komen. En ik loop wel eens snel achter iets dat ik vergeten ben, maar ik laat dan mijn kar en mandje staan. Sorry :p
  Ik erger me ook heel snel in het verkeer en daarom ga ik dan liever met de trein werken. Want het is vooral van en naar het werk dat ik me opjaag.
  Trage mensen heb ik ook een hekel aan!!!

  • Evi

   Op zich vind ik dat niet erg dat mensen hun honden laten loslopen maar als je net als jij weet dat er eentje is die achter joggers aangaat dan is het iets anders natuurlijk. Als jij hem op plekken waar ook joggers komen aan de leiband houdt en voor de rest los laat lopen dan vind ik dat helemaal prima 🙂

 • Nina

  Oei, nummertje 11 durf ik te doen!
  Enkele andere zijn zeer herkenbaar.
  Grappig dat jij met een BMW rijdt, een auto waar richtingaanwijzers optioneel zijn 😉

  • Evi

   Hahahaha, no worries. Ik ben er zeker van dat ik talloze dingen doe waar andere mensen zich aan ergeren 😉 Volgens het lief rij ik trouwens atypisch met die BMW (eerder bomastyle dan wat anders :-))

 • goannelies

  Puntje 4 is zeker herkenbaar. Ik deel vaak een tekst die bijna af is op het werk om feedback te krijgen op de inhoud maar het ontaardt meestal meteen in een discussie over spelfouten, schrijfwijzen en zinsconstructies. Terwijl ik expliciet erbij zeg dat ik daarop nog niet heb nagelezen (want de tekst is dus nog niet af). Ik moet daar misschien maar gewoon mee stoppen. En vreemd dat mensen al op voorhand raar kijken naar BMW’s, ik let daar net niet op. Behalve als een auto iets raars doet en dan blijkt het cliché vaak te kloppen, jammer genoeg.

 • Chez Julie

  Luid blaffende honden tijdens het lopen, daar ben ik niet echt tuk op. Ik verschiet daar altijd zo hard van… En verder: tof dat je auto richtingaanwijzers heeft! 😉

  • Evi

   Hahahaha, ik vind dat ook heel tof dat mijn auto dat heeft 😉 En dat van die honden, same here zenne. Ik ben er eigenlijk tout court niet tuk op 🙂

 • Samaja

  Je ergernissen in het verkeer zijn zo herkenbaar! En zo van die trage mensen aan de controles in de luchthaven die dan ook nog eens compleet uit de lucht vallen dat je geen vloeistoffen in je handbagage mag stoppen. Aaarrrggh! Vooral als ik daar vlak achter kom en eindeloos moet wachten…

  • Evi

   Ohja, in de luchthaven kan ik me daar ook geweldig hard aan ergeren. Ik denk dan de hele tijd waar hebben jullie de voorbije tien jaar ofzo geleefd? 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *