5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #20

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. Dus aan het begin van elke maand bladerde ik met plezier door de foto’s van de vorige maand. Om er vervolgens vijf te selecteren. En daar een woordje uitleg bij te noteren.

5 beelden, 5 dingen #20

Januari leek wel de maand te zijn waar maar geen einde aan kwam. Ik begon terug te werken na een heerlijk weekje vakantie eind december. En alhoewel de start rustig verliep duurde dat niet lang. Want het werd in week twee al heel erg druk op het werk. En ook op privévlak, want er stonden best wel veel uitstappen gepland. Zoals het afscheidsconcert van LikeMe. Tijd voor een terugblik aan de hand van vijf foto’s.

1. Januari was naast een drukke maand ook de maand waarin we getrakteerd werden op sneeuw. Ik besloot om geen onnodige risico’s te nemen en veilig van thuis uit te werken. Waardoor ik tijdens een pauze een sneeuwballengevecht met Tuur kon houden. Drie keer raden wie er won 😉 .

2. Januari was ook de maand waarin ik met mijn wagen naar de autokeuring moest gaan. Nog nooit gedaan, maar kijk, intussen weet ik ook hoe dat moet. Al heb ik daar eigenlijk weinig moeten doen, buiten alle papieren afgeven (want jawel geen idee van welke ze effectief nodig hadden) en verder vooral staan wachten in de kou.

3. Net als vorig jaar gingen wij op 1 januari wandelen. En het was er ook dit jaar eentje onder het motto hoe vettiger hoe prettiger. Maar we genoten van de tijd met ons drie buiten!

4. Nadat het sporten hier wat minder ging, pikte ik het in januari terug goed op. En realiseerde ik me opnieuw hoeveel deugd ik daar iedere keer van heb.

5. Naast sneeuw waren er in januari ook best wel wat mooie zonnige dagen met veel vrieskou. Precies het soort winterdagen waar ik grote fan van ben. En dus haalde ik op die dagen mijn fototoestel boven om die zonnige vrieskou wat vast te leggen.

Hoe was jouw januari maand?

17 Comments

 • Irene

  Ik vind dat zo mooi, die bevroren bomen! Ik ben zelf ook nog nooit naar de autokeuring geweest. Onze auto nu is technisch gezien ook vooral het lief zijn auto dus ik laat dat taakje aan hem over 😉

  • Evi

   Ja he, vind die ook altijd zo mooi 😊 Haaa, was het niet dat het mijn bedrijfswagen is, ik zou het lief er ook met naar de keuring sturen 😉

 • fieke

  Die keer dat ik met mijn vorige auto naar de keuring moest, liet ik graag over aan manlief :-).
  En die ‘vettige’ wandeling, die zal wel heel plezant geweest zijn.
  Succes met het terug oppikken van sporten! Ik ging afgelopen zondag voor het eerst in maanden nog eens zwemmen, en ook al zag ik er tegenop, het heeft me enorm veel deugd gedaan. Nu nog volhouden…

  • Evi

   Ja dat was hier ook het plan tot hij me er fijntjes op wees dat het wel mijn (bedrijfs)wagen is 🙈 Hopelijk lukt het wat intussen om het zwemmen vol te houden!

   • fieke

    Dat was bij ons geen issue hoor, die bedrijfswagen. In sommige dingen is Bart gewoon veel beter :-).
    Zwemmen: sinds die ene keer ben ik helaas niet meer geweest.. Ik weet dat ik er wel deugd van zou hebben, maar het ingepland krijgen tussen al de rest is momenteel een moeilijke.

 • Chez Julie

  Ook geen autokeuringsheld hier (wat als je in de foute richting rijdt en zo?), ik laat dat sinds een paar jaar over aan de garage. De afgelopen weken ben ik geregeld gaan schaatsen: geen extreem intensieve sport, maar ik amuseer me er behoorlijk goed mee 🙂

 • marieclaire

  Die modderige paadjes zijn wel een uitdaging tijdens een stukje wandelen. Ik heb mijn verplichtingen laten versloffen want ziek, waarvan ik nu de wrange vruchten pluk. Komt ooit wel weer goed.

 • Hilde

  Fan van de vierde foto, mooi hé met die bevroren takken tegen die mooie blauwe lucht. Te zien aan zijn steelse blik, kan ik al raden wie het sneeuwballengevecht heeft gewonnen.
  Nog nooit zelf naar de autokeuring geweest? Daar kan ik niet van meespreken. Heb dat altijd zelf gedaan. Goed dat je die stap gezet hebt en zo moeilijk is dat inderdaad niet hé.
  Ik maakte gisteren een wandeling – het was mooi, zonnig weer – en sommige paden zagen er gelijkaardig uit aan dat op jouw derde foto. Maar wel een heerlijke mooie dag (ik zag zelfs een kleine bonte specht die ik op beeld kon vastleggen).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *