verbeelding book challenge
Boeken & leestips

Verbeelding Book Challenge – Gelezen in maart

Net als de voorbije jaren neem ik ook in 2020 deel aan de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling van deze challenge is dat je boeken leest in een ander genre dan wat je anders altijd leest. Je komt dus uit je leescomfortzone en ontdekt andere boeken. Elke maand publiceer ik een leesupdate met daarin een overzicht van de boeken die ik de maand ervoor las.

Verbeelding Book Challenge – Uitgelezen in maart

Maart begon hier maar half en half wat lezen betreft. Want na die klepper van februari was ik op zoek naar wat luchtigere lectuur. En die vond ik niet meteen, want ja op dat vlak ben ik nogal kieskeurig :-). Maar door het feit dat we sinds midden maart met zijn allen verplicht thuis zijn, werd er hier vanaf dan toch wel wat gelezen.

De Zeven Zussen

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd. En krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd. Naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? (samenvatting: boek.be).

Omdat ik wat nood had aan ontspannende lectuur en zowel Stephanie van Plan S als Lieze van Leve Lieze me dit boek hadden aangeraden selecteerde ik het op mijn e-reader. En wat was ik daar blij om want het leest als een trein. Het is natuurlijk geen literaire hoogvlieger, maar je wordt wel meteen meegezogen in het verhaal. Ideale lectuur dus als je eventjes wil ontspannen en toch een iet of wat meer uitgewerkt verhaal wil lezen dan een standaard chicklit. Ik gebruikte dit boek voor puntjes 22 en 27 van de Verbeelding Book Challenge.

Storm

Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe. En besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen. Naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Ik was zo in de ban van het eerste boek, dat ik meteen daarna ook begon in het tweede boek van de reeks. En dat boek viel mogelijk zelfs nog meer in de smaak. Sommige verhaallijnen zag ik wel al eventjes aankomen. Maar dat nam niet weg dat ook dit boek leest als een trein. En toch ook wel vrij goed uitgewerkte verhaallijnen en personages heeft. Leuke bijkomstigheid: Storm is blijkbaar ook de titel van een liedje van Lifehouse. Dus dit boek was meteen goed voor puntje 9.

Geen commentaar

Een woordvoerder of een persverantwoordelijke is van onmisbare waarde voor iedere organisatie. Nu alsmaar meer transparantie wordt verwacht van organisaties, is een professionele externe communicatie met bijvoorbeeld journalisten en via sociale media van cruciaal belang. De woordvoerder leidt de interne en externe communicatieprocessen in goede banen. En wordt zo hoe langer hoe meer een echte reputatiemanager. Sara Vercauteren put uit haar eigen ervaring en uit vele gesprekken met andere woordvoerders om de knepen van het vak, de truken van de foor, de interne processen en de geheimen van de unieke relatie met journalisten uit de doeken te doen. Ze geeft een blik achter de schermen en beschrijft wat er echt speelt bij het werk van woordvoerders en persmedewerkers. De auteur lardeert praktische tips met sappige anekdotes uit haar eigen carrière en die van andere woordvoerders.

Dit boek stond al eventjes op mijn te lezen lijst. Want nadat ik jarenlang in een PR-agentschap gewerkt heb en daar de knepen van het communicatievak leerde was ik heel benieuwd naar de mening van een woordvoerder. Ter verduidelijking: ik stond woordvoerders dag in dag uit achter de schermen bij, maar verscheen zelf nooit voor de camera. Het boek is erg informatief, maar zelf bleef ik wat op mijn honger zitten. Misschien omdat ik het merendeel van de informatie die werd gedeeld al kende?

The Child

Tijdens het slopen van een oud huis in London vindt een bouwvakker menselijke resten die jarenlang begraven lijken. Wanneer journalist Kate Waters zich in de zaak verdiept, ontdekt ze verbanden met een verdwijning die tientallen jaren eerder plaats heeft gevonden. Al snel blijkt Kate deelgenoot van geheimen die in de levens van drie verschillende vrouwen boven komen drijven

Vorig jaar las ik een boek van Fiona Barton en dat viel toen erg in de smaak. Dus toen ik begin deze maand wat zonder leesinspiratie zat besloot ik om een ander boek van haar te lezen. En ook dit keer viel het goed in de smaak. Er wordt heel wat spanning opgebouwd, al kwam ik ergens halverwege het verhaal wel op het spoor van de uiteindelijke plot. Doordat ik al een boek van haar gelezen had, had ik een beter beeld van een aantal personages. Wat wel hielp, want ze worden niet altijd even diep uitgewerkt. Maar als je op zoek bent naar een boek met wat spanning dat toch vlot leest, dan is dit wel een aanrader.

Tussenstand

Verbeelding Book Challenge: 6/30

Goodreads: 8/30

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *