wandelen met kinderen muziekbos
Op (uit)stap

Wandelen met kinderen in het Muziekbos

De paar dagen dat het niet pijpenstelen regende in de kerstvakantie trok ik met Tuur er op uit. En gingen we af en toe gaan wandelen in het bos. Een van onze wandelingen deden we in het Muziekbos in Ronse. Tuur vond die zo leuk dat ik hem hieronder graag met jullie deel. Want het Muziekbos is absoluut een fijne plek om te gaan wandelen met kinderen.

Het Muziekbos: ideale plek om te gaan wandelen met kinderen

Als kind groeide ik niet zo ver van Ronse op. En dus kende ik het Muziekbos wel al voor ik er met Tuur naartoe trok. Alleen, ik was er nog nooit met hem geweest. En dat terwijl het Muziekbos echt wel een hele fijne plek is om te gaan wandelen met kinderen. Het werd dus hoog tijd om daar verandering in te brengen. En dat deden we tijdens de kerstvakantie.

Zelf combineerde ik onze wandeling in het Muziekbos met een bezoek aan mijn ouders. Maar uiteraard kan je ook zonder die tussenstop gaan wandelen in het Muziekbos, al dan niet met of zonder kinderen ;-).

De troeven van het Muziekbos

Er zijn best wel een paar redenen waarom het Muziekbos zo ideaal is om te gaan wandelen met kinderen. Om te beginnen zijn er tal van uitgestippelde wandelroutes aanwezig. En die kan je zo lang of zo kort maken als je zelf wil.

Daarnaast zijn er ook twee speelzones aanwezig. Eentje voor -12-jarigen en eentje voor +12-jarigen. Maar uiteraard kan je op allebei gaan spelen 😉 .

Tot slot zijn er in het bos zelf ook wel nog wat bezienswaardigheden zoals een Geuzentoren en grafheuvel. En doordat het bos nogal wat hellingen kent, vindt Tuur dit ook de max. Want dat betekent dat hij tijdens de wandeling kan klimmen en klauteren op de rand van een helling. En niet de hele tijd op een vlakke ondergrond dient te stappen.

Onze wandeling in het Muziekbos

Op basis van vorige wandelingen had ik dit keer gekozen voor een wandeling van ongeveer zes kilometer. Deze vond ik op de website van Routen. Mijn vaste plek om wandelroutes te ontdekken en op te zoeken trouwens!

Door de knooppunten te volgen zouden we zowel de Geuzentoren als grafheuvel en speelzone passeren. Uiteindelijk hebben wij onze route nog wat aangepast en de volgende knooppunten gevolgd: 92, 91, 59, 58, 35, 91, 92 want Tuur speelde net iets te lang in de speelzone 🙂 . Goed voor net geen 6km (5,75 om precies te zijn) wandelen.

Eten en drinken in en rondom het Muziekbos

Na onze wandeling gingen Tuur en ik bij mijn ouders lunchen. En dus hadden we geen picknick mee. Maar uiteraard kan je in het bos wel picknicken. Zo staat er aan de Geuzentoren bijvoorbeeld een picknickbank. Maar ook op andere plaatsen in het bos vind je picknickbanken.

En net voorbij de parking op Ruddersveld kan je de Ijsmolenhoeve vinden. Toen wij er waren was deze jammer genoeg gesloten. Maar het lijkt me wel de ideale plek te zijn om een drankje en een hapje te nuttigen na een heerlijke wandeling (met je kinderen) in het Muziekbos.

Wandelen met kinderen in het Muziekbos: praktische info

  • Adres: Ruddersveld / Kanarieberg in Ronse
  • Op de kruising tussen Ruddersveld en de Kanarieberg is er een parking voorzien
  • Net voorbij de parking vind je de Ijsmolenhoeve.
  • Onze route: knooppunten 92, 91, 59, 58, 35, 91, 92
  • Picknickbanken zijn aanwezig in het bos
  • Bezienswaardigheden: twee speelzones, een Geuzentoren en grafheuvel
  • Onze route was niet echt toegankelijk met een buggy
  • Wandelschoenen (laarzen bij regenweer) zijn geen overbodige must. Net als een eventuele wandelstok want wij kwamen op onze route heel wat modder tegen 😉 .

Ging jij al eens wandelen in het Muziekbos?

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *