365 vragen
Persoonlijk

365 vragen | November 2023

Ik zag deze post al een paar keer voorbij komen in blogland. Onder meer bij Kelly en Sofie. Die op hun beurt hun mosterd haalden bij Irene. En omdat ik het zo een leuk idee vond, contacteerde ik Irene met de vraag of ook ik deze rubriek met 365 vragen mocht overnemen. Gelukkig vond ze dat helemaal ok. En dus bij deze: 365 vragen, de november editie.

365 vragen – november 2023

1. Heb je naar advies van iemand geluisterd? 

2022: Ja 🙂 Naar het advies van het lief toen we op wandel waren en Tuur zijn Bibberjacht app even blokkeerde. Maar ook daarnaast luister ik regelmatig naar advies van anderen. Het toepassen, dat is dan weer een ander paar mouwen.

2023: Ja! Net als vorig jaar naar het advies van het lief toen die doorhad dat ik me vandaag echt niet kiplekker voelde en me aanraadde om in bed te kruipen met wat Netflix erbij.

2. Wat zou je leven nog fijner kunnen maken?

2022: Een aantal minder goede eigenschappen en gewoontes van me die zouden verdwijnen.

2023: Misschien nog net iets meer dan vorig jaar: minder goede gewoontes die zouden verdwijnen.

3. Wat is je slechtste gewoonte?

2022: Piekeren.

2023: Nog steeds piekeren. En doemscenario’s bedenken terwijl het helemaal niet zeker is dat die zich ook gaan voordoen.

4. Wat wil je graag nog leren?

2022: Heel veel dingen 🙂

2023: Nog steeds heel veel dingen, maar specifiek best wel wat dingen die te maken hebben met fotografie.

5. Wat doe je op dit moment het liefste in je vrije tijd?

2022: Dat hangt wat van het exacte moment, maar vaak schommelt het tussen: sporten, fotograferen, bloggen, lezen en op stap gaan.

2023: Fotograferen, sporten en lezen.

6. Wat draag je graag?

2022: Kleedjes en sneakers.

2023: Ik wou dat ik kon zeggen dat hier verandering in is gekomen, maar ik draag nog steeds het liefst van al kleedjes en sneakers.

7. Waar zou je vandaag heel goed zonder kunnen?

2022: Koffie. Ik heb jarenlang op koffie geleefd. Maar vorig jaar mocht ik een hele poos geen koffie meer drinken. En ontdekte ik dat ik ook zonder functioneer. Sindsdien drink ik heel wat minder koffie dan voorheen. Maar als het echt moet, dan kan ik dus zonder koffie.

2023: Hmm, een moeilijke. Want door het stevige slaapgebrek ben ik terug wat meer koffie gaan drinken dan goed voor me is.

8. Waar heb je vandaag heel erg nood aan (gehad)?

2022: Sporten. Iets met te veel gedoe om goed te zijn. En dan weet ik dat mezelf fysiek wat gaan pushen steevast helpt om mijn hoofd leeg te maken.

2023: Slaap.

9. Wie inspireert je?

2022: Goh, best wel een aantal mensen. Maar vaak niet grote namen of beroemdheden. Eerder mensen die ik van nabij of iets minder nabij ken, maar waarbij ik wel heel wat bewondering heb voor de stappen die zij durven te zetten. Wat me dan weer vaak tot nadenken stemt en me inspireert om ook bepaalde stappen te zetten of dingen in het leven anders aan te pakken.

2023: Net als vorig jaar best wel veel mensen. Maar nog steeds geen grote beroemdheden of hele bekende namen.

10. Leef je in het moment?

2022: Nog niet genoeg, maar wel al een pak meer dan vroeger.

2023: Het afgelopen jaar was dit heel wisselend. Met zijn momenten noodgedwongen echt wel. Op andere momenten lukte het me dan weer langs geen kanten.

11. Wat zou je je graag nog herinneren van de afgelopen week?

2022: De zonnige momenten en vooral de kleine gelukjes. Zoals ‘s avonds lezen in bed met Tuur. Bijpraten met het lief. Bijpraten en op stap gaan met blogvriendinnen.

2023: de blijdschap en vreugde die te zien was op de gezichtjes toen Tuur zijn verjaardag vierde met enkele vriendjes uit de klas.

12. Wat deed je vandaag?

2022: Sporten, poetsen, bloggen.

2023: Een beetje poetsen en verder veel rusten want ik voelde me absoluut niet lekker.

13. Met wie heb je laatst gesproken? Waarover ging het gesprek?

2022: Met het lief. Over huiswerk van Tuur en over een aantal veranderingen bij mij op het werk en wat die doen met de collegialiteit.

2023: Met het lief. Al was dat maar kort want ik was zo ziek dat ik zelfs voor Tuur in bed ben gekropen.

14. Waar heb je op dit moment nood aan?

2022: Vakantie, maar dan bij voorkeur eentje voor mij alleen. En een paar dagen met het lief erbij.

2023: Rust, vakantie. Tijd en ruimte om creatief te zijn.

15. Wat is het volgende boek dat je wil lezen?

2022: Kwaad bloed. Ik herontdekte dankzij mijn Kobo Plus abonnement de boekenreeks rond Comoran Strike en realiseerde me dat ik er best wel nog een paar te lezen heb. Dus Kwaad bloed staat als volgende op mijn TBR lijstje.

2023: Als The last letter from your lover uit is wil ik graag verder werk maken van The Ghost Ship.

16. Noem een tof moment van deze herfst.

2022: De herfstwandelingen die we maakten. En Tuur die gewillig meewerkte toen ik pogingen ondernam om hem te fotograferen terwijl hij blaadjes omhoog gooide.

2023: De vele boswandelingen die ik al maakte. En de prachtige kleuren die ik daar telkens zag.

17. Wat wil je graag meegeven aan de volgende generatie?

2022: Wees mild voor jezelf en lief voor elkaar. Laat imperfecties toe en leef in het moment.

2023: Nog meer dan vorig jaar: wees mild en lief voor jezelf. Leef in het moment. Trek je niets aan van wat anderen zeggen. Wees voluit wie je bent.

18. Hoeveel planten heb je?

2022: Binnen in huis een stuk of zeven. Buiten in onze voortuin heel wat. Aan de ene kant Japans bloedgras en aan de andere een bodembedekker die in de lente ook bloeit.

2023: Telt een haag als plant? Dan heel veel 🙂 Want eerder deze maand hebben wij in onze tuin een haag geplant. Verder staan er in huis meer dan 10 planten.

19. Als je iets voor altijd uit je leven kon bannen, wat zou dat zijn?

2022: Negativiteit en negatieve mensen. het leven zo zoveel mooier en eenvoudiger zijn mochten we er positief instaan en iedereen zijn eigen ding laten doen, zonder te oordelen daarover.

2023: Absoluut negativiteit en negatieve mensen!

20. Wat is het tofste nieuws dat je recent hoorde?

2022: Goh, er waren best wel een paar toffe dingen, waarvan eentje bloggerelateerd. Dus daar komt binnenkort meer nieuws over 🙂 .

2023: Dat de foto’s die ik op mijn nieuwe Instagramaccount post echt wel mooi zijn. Ik voel me daar nog steeds immens onzeker over. Dus zo een compliment doet altijd extra deugd.

21. Wat is op dit moment je favoriete drankje?

2022: Verse groene muntthee.

2023: Pepermuntthee.

22. Heb je het gevoel dat je iets achterlaat als je er ooit niet meer bent? Waarom wel of niet?

2022: Euhm, hangt er precies zo wat van af wat er exact bedoeld wordt, maar ja ik vermoed toch wel een paar dingen zoals het lief, Tuur, maar ook deze blog. En ik hoop stiekem toch ook wel een hoop leuke herinneringen.

2023: Ik blijf dit een hele moeilijke vinden. Nog meer dan vorig jaar hoop ik vooral dat ik een pak mooie herinneringen zou achterlaten. En het leven van de mensen die me dierbaar zijn verrijkt ga hebben.

23. Wat is het laatste dat je voor jezelf kocht?

2022: Een koffie bij Starbucks. Wij hebben geen vestiging in de buurt, maar als ik op een luchthaven ben dan kan ik aan de verleiding niet weerstaan.

2023: Kleren en schoenen, want mijn garderobe was dringend aan vernieuwing toe.

24. Staat de kerstboom al?

2022: Neen 🙂 Wij wachten tot na Sinterklaas.

2023: Ja! Want dit jaar kon ik wel een stevige portie extra gezelligheid gebruiken.

25. Kijk je ergens tegenop?

2022: De feestdagen. Het is niet dat ik die niet graag vier, maar heel het verplichte en drukke gedoe daarrond, daar kijk ik tegen op. Ik weet dat het onpopulair is maar ik genoot er eigenlijk enorm van om de feestdagen tijdens de hele coronaperiode in intieme en beperkte kring te kunnen vieren.

2023: De feestdagen en het feit dat er bijna een jaar om is. Al is dat gevoel ook dubbel. Want 2023 is nu niet meteen een topjaar geweest.

26. Hoe gaat het met je vandaag?

2022: Best wel goed, want er staan leuke dingen op de planning zoals sporten en uit gaan eten. Maar ook wel wat vermoeid. Het werken in ons kantoor in Madrid hangt nog wat in mijn kleren.

2023: Mag ik het antwoord op deze vraag een jaartje overslaan?

27. Wat is het leukste van deze dag geweest?

2022: Lezen in bad en bed.

2023: Een dagje thuiswerken op woensdag. Dat gebeurt anders namelijk nooit op woensdag. En dus kon ik dit keer Tuur afzetten en ophalen op de basket (en stiekem ook even kijken terwijl ze aan het trainen waren).

28. Heb je ooit spijt gehad van een vriendschap?

2022: Spijt is een groot woord, maar achteraf bekeken heb ik bij sommige vriendschappen wel al eens flink met mijn wenkbrauwen gefronst.

2023: Spijt nog steeds niet, maar bij sommige heb ik me toch wel al vragen gesteld.

29. Welke schoenen heb je vandaag aan? (foto!)

2022: Een paar witte sneakers om Tuur te gaan halen, want verder waren het pantoffels aangezien ik van thuis uit gewerkt heb.

2023: oops, rats vergeten van een foto te nemen. Maar het waren een paar zwarte sneakers.

30. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

2022: Dat slaap cruciaal is om te functioneren en te overleven. De laatste dagen en weken slaap ik immens slecht. En dat merk ik in alles. Mijn lontje is korter. Ik kan minder goed creatief nadenken.  En mijn lichaam liet me zeer duidelijk weten dat rust nodig is door ziektekiemen mee te nemen uit Madrid.

2023: Hoe belangrijk luisteren naar je lichaam is. En hoe moeilijk ik dat vind.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *