redenen waarom warming-up belangrijk is
Fitness,  Hardlopen,  Work-outs at home

7 keer wat sporten mij oplevert

Het sporten stond hier door omstandigheden een poosje op een lager pitje. Maar dat betekent uiteraard niet dat ik helemaal niet meer sport. Bovendien haal ik er nog steeds heel wat voordelen uit. En dus leek het me een fijn idee te zijn om in onderstaande blogpost eens op te lijsten wat sporten mij oplevert.

sporten oplevert

7 keer wat regelmatig sporten mij oplevert

Door omstandigheden heb ik niet zo intensief gesport sinds september. Maar aan motivatie ontbrak het me niet. Integendeel! Al zijn er uiteraard ook momenten waarop ik liever de handdoek spreekwoordelijk in de ring zou willen gooien. En ik me echt uit de zetel moet sleuren om te gaan sporten.

Maar net op zo een momenten helpt het om nog eens stil te staan bij wat sporten me oplevert. En omdat het jou ook misschien wat motiveert om te gaan sporten, heb ik hieronder een aantal voordelen van sporten opgelijst!

Een goed humeur

Ongeacht hoe rot mijn dag was, als ik ga sporten kom ik iedere keer opnieuw met een beter gevoel en humeur naar buiten dan voor het sporten. Deels komt dit doordat ik er sowieso een beter gevoel over mezelf door krijg. Maar sporten zorgt er ook voor dat je hersenen endorfines aanmaken. Een stof waar je gelukkig van wordt. Dus ja, sporten doet iedere keer opnieuw wonderen voor mijn humeur!

Zelfvertrouwen is een van de dingen die sporten mij oplevert

Sinds ik aan het sporten ben, heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen. Doelen behalen doet wonderen voor mijn zelfvertrouwen. En doordat ik die behaal op sportief vlak, ben ik ook veel meer in mezelf gaan geloven. En behaal ik ze ook op andere vlakken.

Een sterker lichaam

Een van de redenen waarom ik intussen aan het sporten ben: fysiek een betere gezondheid hebben. En een sterker lichaam. Door regelmatig te bewegen versterken mijn spieren en verbetert mijn flexibiliteit. Ik merk dat ook heel hard in het dagelijkse leven. Boodschappen tassen dragen gaat zonder problemen. Net als Tuur optillen. Iets waar ik voor ik sportte toch best wel wat moeite met had.

Wat sporten mij oplevert? Minder stress!

Sporten is niet alleen goed voor mijn lichaam, maar ook voor mijn geest. Het is een effectieve manier om stress te verminderen en mijn hoofd leeg te maken. Zeker tijdens krachttraining. Want daar moet ik me zo op concentreren dat ik effectief aan niets anders kan denken. Maar of je nu gaat joggen, zwemmen of yoga beoefent, sporten geeft je dus absoluut de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de dagelijkse stressoren.

Verbeterde nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor een gezond leven, en sporten kan je daarbij helpen. Regelmatige lichaamsbeweging bevordert een diepere slaap en kan slapeloosheid verminderen. Het helpt ook om je circadiane ritme te reguleren, waardoor je sneller in slaap valt en ‘s ochtends frisser wakker wordt. Een actief lichaam heeft de neiging beter te rusten, wat de algehele slaapkwaliteit verbetert.

Meer energie

Voor ik op regelmatige basis ging sporten was ik vaak lusteloos en ontbrak het me aan energie. Ok, toegegeven, er zijn nu nog steeds momenten waarop ik bitter weinig energie heb. Maar dat komt door andere omstandigheden. Want door regelmatig te gaan sporten heb ik door de band echt wel veel meer energie dan vroeger. En kan ik dus ook veel meer dingen doen naast het sporten 😉 .

Een laatste voordeel van sporten: een versterkt immuunsysteem

Sporten stimuleert niet alleen je spieren, maar ook je immuunsysteem. Door regelmatig te bewegen, verbeter je de bloedcirculatie, wat de verspreiding van witte bloedcellen bevordert. Dit versterkt je immuunsysteem en vermindert het risico op infecties en ziekten. Een gezond immuunsysteem is essentieel voor het behoud van een actieve levensstijl.

Wat levert regelmatig gaan sporten jou op?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *