Laarbeekbos
Op (uit)stap

Getest & goedgekeurd: het speelplein aan het Laarbeekbos

We proberen om regelmatig met Tuur er op uit te trekken en nieuwe plekken te ontdekken. De ene keer wat ver van huis, de andere keer dichter bij huis. Nadat ik over deze speeltuin op de blog van Elke van Sunkissed las, was ik geïntrigeerd. Want ik had er geen idee van dat er zo dichtbij zo iets leuk was. Tijd dus om dat te gaan ontdekken! En zo kwam het dat we afgelopen zondag richting Jette trokken om een paar heerlijke uren door te brengen in de speeltuin aan het Laarbeekbos.

laarbeekbos

Speeltuin in het Laarbeekbos

Het plan zat al langer in mijn hoofd om op Vaderdag er nog eens met ons drie op uit te trekken. Maar aangezien Tuur ook wou barbecueën en ik best nog wel wat dingen in het huishouden te doen had, was een verre uitstap niet meteen ideaal. Om wat inspiratie op te doen, snuisterde ik op de website van Elke (Sunkissed). En daar las ik voor het eerst over de speeltuin in het Laarbeekbos in Jette. Nu moet je weten dat Jette zonder file op nog geen twintig minuten rijden van ons huis ligt. Dus dat leek me ideaal te zijn!

De speeltuin zelf is relatief groot. Zo zijn er twee grote (en vooral ook hoge) glijbanen met klimtorens en loopbruggen, een kleinere glijbaan, twee kabelbanen (al werkte er afgelopen zondag eentje niet), enkele schommels, spinnenwebben, een kleine klimmuur en drie hangmatten. Daarnaast zijn er ook heel veel bomen om in te klauteren en tal van takken om kampen met te bouwen. Voor de afgesloten speelzone bevindt er zich een vrij groot park waar je naar hartenlust kan ravotten, picknicken en relaxen.

Wat wij ervan vonden?

Toen we omstreeks iets voor twee toekwamen, stond de parking al aardig vol. En ja, misschien waren de vele wagens die langs de kant van de weg geparkeerd stonden een teken. Maar ik negeerde dat vrolijk en reed de doodlopende straat in. Enkele manoeuvres (en liters zweet 😉 ) later stonden ook wij geparkeerd langs de kant van de weg.

En eigenlijk viel het in de speelzone en park zelf erg goed mee. Ja er was best wel veel volk. Neen, ik heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld. De volwassenen hielden goed afstand. En Tuur moest – buiten aan de kabelbaan en de hangmat – eigenlijk nooit echt wachten om ergens op of in te kunnen. Iets drinken of eten kan je trouwens in de Chalet van Laarbeek doen die bovenaan het park ligt. Al lieten wij die wijselijk links liggen, want daar was het wel erg druk. En dus gingen wij voor een ijsje van de ijskar die aan het begin van het park stond.

Tuur amuseerde zich er die namiddag rot. En vond het eigenlijk heel jammer dat hij op tijd naar huis moest voor de BBQ. Het zal je dan ook niet verbazen dat hij die avond als een blok in slaap viel 😉 . En ik plechtig moest beloven dat we gauw eens terug zouden gaan!

Ben jij al naar het Laarbeekbos geweest? En welke speeltuinen zijn nog zoal de moeite? 😉

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *