Varia

Mijn 7 tips om te ontspannen

Collegablogster Babs vroeg mij in een reactie op mijn Vragen staat vrij bericht wat ik doe om te ontspannen. De uitknop volledig aanzetten (see what I did there 😉 ) lukt me nog steeds niet. Maar er zijn wel een aantal dingen die ik doe om te ontspannen na een zware dag of week. Wie weet komen ze ook jou van pas. En dus deel ik hieronder graag mijn 7 tips met jullie om te ontspannen!

Een warm bad nemen

Iets wat ik vaak doe als ik al een paar nachten niet geweldig goed geslapen heb. Een warm bad nemen met een goed boek. En soms een glas wijn erbij. Al is dat laatste eerder in het weekend of op een vrijdagavond. Dat warm bad mag je trouwens letterlijk nemen. Ik vind een bad zalig op het moment dat het water erg heet is. Zo warm dat het even zengelt aan je benen als je erin stapt, de spiegel bedoempt en je benen na afloop rood zien. Call me crazy maar zo heb ik een bad het liefst. Meestal lig ik er een uurtje in. Nadien ben ik helemaal ontspannen. En slaap ik telkens erg goed!

Bad

Joggen

Niets zo fijn als gaan joggen en mezelf fysiek wat pushen om te ontspannen. En mijn frustraties los te laten. Het lukt me niet altijd om te gaan joggen. En vaak vertrek ik met wat tegenzin als het een lange of irritante dag is geweest. Maar ik weet dat ik me na een paar minuten rustiger begin te voelen. Door in de buitenlucht te zijn en te luisteren naar mijn favoriete muziek kan ik orde scheppen in mijn hoofd. En kom ik vaak met oplossingen of nieuwe ideeën terug thuis. En gebeurt dat niet, dan heb ik tenminste ondertussen wel aan mijn conditie gewerkt 🙂

Sunday-runday-ook-in-het-nieuwe-jaar

Meebrullen met foute muziek in de wagen

Iets wat ik erg vaak doe ‘s avonds terwijl ik naar huis rij. Voor mij de ideale manier om de stress wat los te laten. Ik denk wel dat andere chauffeurs vaak denken dat er een vijsje los zit bij mij. Maar geloof me vrij, een feestje bouwen in je auto en meebrullen met foute plaatjes doet erg veel deugd! Mijn favorieten? Scream & Shout van Britney en Will.I.Am, Take My Love van Goodshape en iets meer recenter Best Friend van Sofi Tukker.

Bloggen

Uiteraard ontspan ik ook door te bloggen. Nadenken over nieuwe berichten, invalshoeken en welke foto’s ik kan nemen en toevoegen, ik hou daarvan. Maar ook blogs lezen werkt ontspannend voor mij. Al moet ik wel eerlijkheidshalve meegeven dat blogs schrijven iets is wat ik vooral in het weekend doe als ontspanning. In de week heb ik er vaak al heel wat uren achter een computer opzitten. En zie ik het ‘s avonds niet altijd meer zitten om de computer nog eens op te zetten.

20180314_202347

Series kijken

Er zijn dagen waarop ik mentaal te moe ben om nog te bloggen of veel andere dingen te doen. Ik weet uit ervaring dat gewoon meteen mijn bed inkruipen me geen deugd gaat doen. Ik slaap namelijk beter als ik tussen werk en slaap nog iets gedaan heb. En op zo een dagen kan ik genieten van te kijken naar series. Thuis bijvoorbeeld. Maar ook andere series zoals The Crown, The Newsroom, The Americans of tal van Scandinavische series.

before-we-die

Koken

Ok, dit geldt wel enkel als ik enkel en alleen voor mezelf moet koken. En er geen druk ligt of het niet erg is als het eens mislukt. Maar me 100% concentreren op een gerecht, nieuwe smaken leren kennen en uiteindelijk iets op tafel kunnen toveren, ik vind dat ontspannend.

Lezen

Uiteraard ontspan ik ook door bijvoorbeeld te gaan uit eten, of iets te gaan drinken met vriendinnen. Maar iets wat ik elke dag doe om te ontspannen is lezen. Elke avond voor ik ga slapen lees ik een aantal pagina’s. Soms zijn dat volledige hoofdstukken. Soms maar een paar pagina’s. Maar het is een ritueel waar ik aan vasthou. Want het help me om mijn gedachten wat los te laten. En rustig te worden en in slaap te vallen.

20180204_162552

Wat doen jullie om te ontspannen? Aanraders die ik zeker eens moet proberen? 

22 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *