Mijn 7 tips om te ontspannen

Collegablogster Babs vroeg mij in een reactie op mijn Vragen staat vrij bericht wat ik doe om te ontspannen. De uitknop volledig aanzetten (see what I did there 😉 ) lukt me nog steeds niet. Maar er zijn wel een aantal dingen die ik doe om te ontspannen na een zware dag of week. Wie weet komen ze ook jou van pas. En dus deel ik hieronder graag mijn 7 tips met jullie om te ontspannen!

Een warm bad nemen

Iets wat ik vaak doe als ik al een paar nachten niet geweldig goed geslapen heb. Een warm bad nemen met een goed boek. En soms een glas wijn erbij. Al is dat laatste eerder in het weekend of op een vrijdagavond. Dat warm bad mag je trouwens letterlijk nemen. Ik vind een bad zalig op het moment dat het water erg heet is. Zo warm dat het even zengelt aan je benen als je erin stapt, de spiegel bedoempt en je benen na afloop rood zien. Call me crazy maar zo heb ik een bad het liefst. Meestal lig ik er een uurtje in. Nadien ben ik helemaal ontspannen. En slaap ik telkens erg goed!

Bad

Joggen

Niets zo fijn als gaan joggen en mezelf fysiek wat pushen om te ontspannen. En mijn frustraties los te laten. Het lukt me niet altijd om te gaan joggen. En vaak vertrek ik met wat tegenzin als het een lange of irritante dag is geweest. Maar ik weet dat ik me na een paar minuten rustiger begin te voelen. Door in de buitenlucht te zijn en te luisteren naar mijn favoriete muziek kan ik orde scheppen in mijn hoofd. En kom ik vaak met oplossingen of nieuwe ideeën terug thuis. En gebeurt dat niet, dan heb ik tenminste ondertussen wel aan mijn conditie gewerkt 🙂

Sunday-runday-ook-in-het-nieuwe-jaar

Meebrullen met foute muziek in de wagen

Iets wat ik erg vaak doe ’s avonds terwijl ik naar huis rij. Voor mij de ideale manier om de stress wat los te laten. Ik denk wel dat andere chauffeurs vaak denken dat er een vijsje los zit bij mij. Maar geloof me vrij, een feestje bouwen in je auto en meebrullen met foute plaatjes doet erg veel deugd! Mijn favorieten? Scream & Shout van Britney en Will.I.Am, Take My Love van Goodshape en iets meer recenter Best Friend van Sofi Tukker.

Bloggen

Uiteraard ontspan ik ook door te bloggen. Nadenken over nieuwe berichten, invalshoeken en welke foto’s ik kan nemen en toevoegen, ik hou daarvan. Maar ook blogs lezen werkt ontspannend voor mij. Al moet ik wel eerlijkheidshalve meegeven dat blogs schrijven iets is wat ik vooral in het weekend doe als ontspanning. In de week heb ik er vaak al heel wat uren achter een computer opzitten. En zie ik het ’s avonds niet altijd meer zitten om de computer nog eens op te zetten.

20180314_202347

Series kijken

Er zijn dagen waarop ik mentaal te moe ben om nog te bloggen of veel andere dingen te doen. Ik weet uit ervaring dat gewoon meteen mijn bed inkruipen me geen deugd gaat doen. Ik slaap namelijk beter als ik tussen werk en slaap nog iets gedaan heb. En op zo een dagen kan ik genieten van te kijken naar series. Thuis bijvoorbeeld. Maar ook andere series zoals The Crown, The Newsroom, The Americans of tal van Scandinavische series.

before-we-die

Koken

Ok, dit geldt wel enkel als ik enkel en alleen voor mezelf moet koken. En er geen druk ligt of het niet erg is als het eens mislukt. Maar me 100% concentreren op een gerecht, nieuwe smaken leren kennen en uiteindelijk iets op tafel kunnen toveren, ik vind dat ontspannend.

Lezen

Uiteraard ontspan ik ook door bijvoorbeeld te gaan uit eten, of iets te gaan drinken met vriendinnen. Maar iets wat ik elke dag doe om te ontspannen is lezen. Elke avond voor ik ga slapen lees ik een aantal pagina’s. Soms zijn dat volledige hoofdstukken. Soms maar een paar pagina’s. Maar het is een ritueel waar ik aan vasthou. Want het help me om mijn gedachten wat los te laten. En rustig te worden en in slaap te vallen.

20180204_162552

Wat doen jullie om te ontspannen? Aanraders die ik zeker eens moet proberen? 

22 Comments

 1. Hilde 31/03/2018 at 15:29

  Een uur in bad…ja dan moet het water wel heet zijn wil het warm blijven ;-). Als ik echt aan rust toe ben, vind ik die vooral in het offline gebeuren, weg van elk scherm. Lezen hoort daar dus zeker ook bij. Tegenwoordig doet een goede wandeling en meer beweging over het algemeen me ook wel ontzettend goed. Zoals je een tijdje terug kon lezen: https://regenboogbui.wordpress.com/2018/03/12/wat-ik-doe-om-rust-te-vinden/

  1. Evi 31/03/2018 at 20:51

   Hahaha, ja het water moet dan inderdaad wel warm zijn 😉 Hier hangt het er een beetje van af. Er zijn dagen dat joggen me meer ontspant dan bijvoorbeeld bloggen. Maar offline tijd helpt sowieso wel!

 2. Samaja 31/03/2018 at 16:48

  Lezen en meezingen met de foutste muziek eerst, dat zijn geweldige manier om te ontspannen, vind ik 🙂

  1. Evi 31/03/2018 at 20:55

   Ik kan je daar alleen maar gelijk in geven 😉

 3. Lize 31/03/2018 at 17:32

  Een lekker warm bad staat bij mij ook op de 1ste plaats. TV kijken kan inderdaad ook ontspannend zijn of eens gaan wandelen.

  1. Evi 31/03/2018 at 20:58

   Zo een warm bad kan zoveel deugd doen he

 4. Sofie 31/03/2018 at 20:07

  Een bad is heerlijk, maar helaas heb ik dat niet :'( Lezen vind ik ook leuk maar als ik te gestresseerd ben, kan ik me daar niet altijd op concentreren. Zingen vind ik ook heerlijk! 🙂

 5. Annelies 02/04/2018 at 19:32

  Wij hebben geen bad en dat vind ik best jammer. Lezen in bad zou de ideale ontspanningsmethode zijn voor mij denk ik, voorlopig blijft het dus bij eerst een verkwikkende douche en daarna lezen in bed :).

  1. Evi 06/04/2018 at 13:07

   Ik zou niet meer zonder bad kunnen, was trouwens ook een van de voorwaarden voor ons nieuwe huis 🙂 Maar lezen in bed is ook heerlijk ontspannend!

 6. missfolies 03/04/2018 at 15:03

  Ja, Ken Follett… dat zijn boeken om helemaal in te verdwijnen. Pure ontspanning idd. En met al de rest ga ik ook akkoord, al prefereer ik een douche boven een bad, anytime

 7. fieke 04/04/2018 at 20:17

  Bijna dacht ik dat lezen er niet meer bij zou staan, maar dat kon niet hé :-).
  Wij hebben nog niet zo heel lang een bad, maar ik ga er maar zelden in. Misschien moet ik dat eens wat vaker doen…
  Leuke invalshoek voor een blogpost trouwens, ik ga het idee noteren voor als ik eens zonder inspiratie zit!

  1. Evi 06/04/2018 at 13:14

   Dat zou inderdaad niet kunnen he, dat lezen er niet zou tussen staan 🙂 En dat van dat bad, zeker eens wat vaker doen, pure ontspanning & me-time! Blij trouwens dat ik je kon inspireren 🙂

 8. Josefien De Bock 06/04/2018 at 13:03

  Lezen, lopen, muziek beluisteren en meekwelen in de auto, serietjes kijken: doe ik ook!
  Leuk om te lezen hoe jij rust vindt. Ik schrijf er binnenkort ook een blogje over!

  1. Evi 06/04/2018 at 13:15

   Het zijn geen spectaculaire dingen, maar ze helpen wel enorm, en dat is net goed 🙂 Ben benieuwd naar jouw blog erover!

 9. Flavie 06/04/2018 at 14:24

  Als ik echt nood heb aan ontspanning is voor mij een bad nemen de beste remedie… lezen ook, dan wordt het lezen in het bad 😉

  1. Evi 08/04/2018 at 17:23

   Zalig he, lezen in bad 🙂

 10. Delphine 10/04/2018 at 11:09

  Ik ga echt zelden in bad. En dan nog ben ik het na een kwartier beu of hoor ik de kinderen roepen of is er al eens een peuterhoofdje in het deurgat verschenen… 🙂 Dat meekwelen met de muziek in de auto doe ik ook wel! Lopen doe ik niet, maar wel fietsen en yoga, helpt ook enorm goed!

 11. Séverine De Ryck 15/04/2018 at 18:04

  Best friend van Sofie Tukker is ook mijn favoriete nummer van het moment! ? Ons huis heeft jammer genoeg geen bad. Badzitten is inderdaad een heerlijke activiteit, ook al deed ik het eigenlijk niet vaak toen ik wel nog een bad had!

  1. Evi 19/04/2018 at 07:33

   Ik zou echt niet meer zonder dat bad kunnen 🙂

 12. Leen 30/04/2018 at 09:33

  Ik kan me wel redelijk goed vinden in je lijstje 🙂 🙂 vooral dat heet bad o met dat schijtweer van nu zou dat ook wel deugd doen! Voor mij helpt yoga ook om te ontspannen, nu ja, de ene dag al beter dan de andere. Lopen en lezen zijn de enige dingen die mijn hoofd écht leeg kunnen krijgen.

 13. Hoe ik ontspan - Text Fairy | Content Writer & Journalist 17/01/2020 at 21:56

  […] deelde collega-blogster Evi (trouwens een leuke blog om te volgen!) haar tips om te ontspannen. Het bracht me op het idee om zelf ook eens een post te wijden aan hoe ik ontspan. Ik ben nogal van […]

Leave a Reply