circus
Op (uit)stap

Kids tip: Boxtalino circus in De Schorre

Naar het circus gaan, het was hier al jaren geleden. Dus toen ik een uitnodiging kreeg voor de première van de nieuwe voorstelling ‘Follow the star‘ van het Boxtalino circus begon ik weg te dromen. En wou ik eigenlijk wel graag gaan. Want geef toe, een circus, het heeft toch iets magisch.

Boxtalino circus: een Belgisch vleugje magie en acrobatie

Na even te hebben afgepunt of Tuur niet te jong was – wat gelukkig niet het geval was – trokken we de eerste zaterdag van de kerstvakantie richting De Schorre in Boom. Voor een namiddag vol magie en spektakel.

Ik had zelf nog nooit van het Boxtalino circus gehoord. Maar kwam te weten dat het een Belgisch circus is. Dat het gezelschap dit jaar zelfs tien jaar bestaat. En ontstond uit pure passie voor het circusleven. Want het is blijkbaar het enige Belgische circus zonder circusroots*. Mijn nieuwsgierigheid was dus nog meer geprikkeld 🙂

circus
“Follow the Star”

En al helemaal toen ik las dat er een heus verhaal achter de wintervoorstelling zat:

In de paleizen  van koning Melchior, Caspar en Balthasar is het altijd feest. De koningen  en hun gasten vermaken zich aan een rijk gevulde tafel. Eten en drinken tot het niet meer kan terwijl exotische danseressen en roekeloze acrobaten het feest in een vurig tempo opluisteren. Krijgers en soldaten laten aan de drie koningen zien hoe dapper en sterk ze wel zijn. En toen verslikte koning Melchior zich, bleef Caspar met open mond naar de hemel staren en krabde Balthazar in zijn haar. Het werd opeens muisstil want daar verscheen aan de hemel een ster… Paarden en kamelen werden opgetuigd. Koffers met goud, wierook en mirre gepakt en daar vertrokken ze. De drie wijzen uit het oosten, koning van Tharsis, Arabië en Saba vertrokken en volgden de ster… De vierde koning “Artaban” had de ster gemist en kwam te laat.

Doorheen de hele voorstelling kwam dit verhaal ook duidelijk naar voor. Je merkte goed wanneer een nieuwe koning aan de beurt was. Zowel de kledij als de acts waren hier op afgestemd. Een drone vormde de ster die ze volgden. En een clown zorgde voor de nodige overgang en afleiding tussen elk onderdeel.

circus
Feeërieke voorstelling

Bij een circus dacht ik in eerste instantie aan olifanten, beren, tijgers en kamelen. Maar ik kon er niet verder naast zitten. Want niets van dat alles kregen we te zien in De Schorre 🙂

Wat dan wel? Een originele, feeërieke voorstelling met veel acrobatie en magie. Een absolute aanrader mocht je nog een kindvriendelijke uitstap zoeken tijdens de kerstvakantie. Tuur zat geruime tijd geboeid en met open mond naar al dat moois te kijken. Enige minpuntje: naar het einde toe duurde de voorstelling voor Tuur net een tikkeltje te lang (+/- 2u.). Ter info: Tuur is momenteel drie jaar en heeft absoluut geen zittende poep. De pauze tussen beide delen bracht wel soelaas. Net als de popcorn 😉

circus
circus
circus

Voor meer informatie: www.boxtalino.be

Gaan jullie wel eens naar een circusvoorstelling?

Noot: Wij werden door PR Style uitgenodigd voor de première van de nieuwe voorstelling van het Winter Wonder Circus ‘Follow The Star’. Maar het oordeel, dat is en blijft helemaal van mezelf. Je zal hier trouwens ook enkel producten en evenementen vinden waar ik zelf 100% achter sta.

Beeldmateriaal: eigen foto’s, buiten de uitgelichte afbeelding. Die is van PR Style 🙂

*Bron: Cartoon Productions

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *