zo maak je sporten terug fijn
Fitness

Mijn 5 grootste angsten tijdens het fitnessen

Krachttraining, ik doe dat enorm graag. Het helpt me enorm om stress kwijt te raken. En ik vind fitnessen bij SANO LIVIN’ ook gewoon erg fijn. Maar toch zijn er een paar dingen die me tijdens het sporten angst aanjagen. Welke angsten ik zoal tijdens het fitnessen ervaar, dat geef ik jullie in onderstaande blogpost mee.

angsten tijdens fitnessen

5 x mijn grootste angsten tijdens het fitnessen

1. Mijn sportbroek die scheurt

Het is me nog niet overkomen, maar ik ben er ongelooflijk bang voor dat er een dag gaat komen dat mijn legging tijdens het squaten gaat scheuren. Of tijdens een andere oefening. En ik daar dan in de fitness in mijn onderbroek ga staan. Ik ben er nog steeds niet uit hoe ik dan ga reageren, maar dat het met een knalrood hoofd gaat zijn, dat staat buiten kijf.

2. Mijn hoofdtelefoon die een lege batterij heeft

Alhoewel de muziek in SANO LIVIN’ iedere keer top is, sport ik toch het liefst van al met mijn eigen muziek. En dus gebruik ik mijn sporthoofdtelefoon heel intensief. Wat me toch ook iedere keer een klein beetje bang maakt. Want de dag dat mijn hoofdtelefoon niet mijn hele sessie meegaat gaan, is de dag waarop ik weet dat het sporten niet zo goed gaat gaan. Hetzelfde geldt trouwens voor mijn gsm en sporthorloge.

3. Een blessure oplopen

Ik denk dat iedere sporter hier bang voor is. Maar ik vrees er soms net ietsje meer voor als ik ga fitnessen. Want ik ben namelijk niet zo elegant. Om niet te zeggen, met zijn momenten erg lomp. En dus is het al voorgevallen dat ik een bal verkeerd opving. Van een bankje viel. De bal tegen mijn hoofd liet vallen. Soit, you get the picture. Al die dingen zorgden nog niet voor een stevige blessure. Maar ik vrees dat die dag er wel eens zal komen.

4. Gewichten laten vallen tijdens mijn oefening

Sinds we tijdens krachttrainingen ook met gewichten werken, ontdekte ik een nieuwe angst. Namelijk dat ik die gewichten tijdens mijn oefening eens ga laten vallen omdat ze te zwaar zijn. Als ik ga trainen met mijn personal trainer erbij, vind ik dat minder erg. Want dan is zij in de buurt om ze op te vangen als ze merkt dat het te zwaar wordt. Maar als ik alleen ga herhalen is dat natuurlijk een ander verhaal. En dus heb ik daar wel eens bang voor. Dat ik tijdens een oefening de bar of andere gewichten niet meer omhoog ga krijgen. Of ze net te veel achter mij ga houden. En het ding – al dan niet met mij erbij – op de grond gaat belanden.

5. Een protje laten tijdens het fitnessen, ook dat is een van mijn angsten

Het is me nog niet overkomen, maar het heeft al een paar keer niet veel gescheeld. Zeker tijdens buikspieroefeningen. Ik weet wel dat het niet het einde van de wereld is. En het eigenlijk een natuurlijke reactie van je lichaam is. Want sporten kan je metabolisme op gang brengen, wat voor winderigheid kan zorgen. Net als oefeningen die druk uitoefenen op je maag-darmkanaal. Maar toch, het lijkt me een heel genante situatie die ik liever vermijd.

Zeg eens, waar heb jij bang voor tijdens het fitnessen?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *