fotografietag
Fotografie

Fotografietag

Fotograferen, het is iets wat ik heel graag doe. Niet dat ik er zo een expert in ben hoor. Maar dat deert me niet, want ik ambieer ook geen carrière als professionele fotograaf. Het belangrijkste is vooral dat ik plezier aan beleef aan fotograferen. Medeblogster Hilde deelt die liefde voor fotografie en stelde er bovendien een heuse blogtag rond op. Die ik met heel veel plezier overneem.

De Fotografietag

Wat was je eerste eigen camera?

Een instapmodel van Canon, de Canon EOS2000D. Een spiegelreflexcamera waar ik heel veel plezier met beleefd heb. Ik kocht hem in 2019 omdat ik wat tegen de grenzen van fotograferen met een smartphone aanliep. Maar aangezien ik nog nooit met een spiegelreflex had gefotografeerd wou ik er ook niet meteen erg veel geld aan uitgeven.

Nadat ik de fantastische Van Newbie tot Fotofreak cursus van An volgde, deed ik mezelf een paar extra lenzen cadeau. En sinds een paar maanden ben ik de trotse eigenaar van een Canon EOS RP. Een systeemcamera dit keer maar wel met opzetstuk zodat ik de lenzen van mijn spiegelreflex er op kan gebruiken.

Waar maak je de meeste foto’s van?

Van Tuur 🙂 En als het eventjes lukt ook van het lief. Al draait die zich het liefste van al snel weg als hij ziet dat ik ga fotograferen. Dus daar is het kunst om hem stiekem vast te leggen. Bij Tuur zit de uitdaging er vooral in om hem in zijn beweging te bevriezen en dus fotografeer ik hem vooral in de P-stand.

Als ik ga wandelen neem ik ook heel graag foto’s van de omgeving. En als we uit eten gaan, uiteraard ook van het eten!

Met welke app bewerk je je smartphone-foto’s het liefste?

Zowel de foto’s die ik neem met mijn smartphone als die die ik neem met mijn systeemcamera bewerk ik in Lightroom. Ik gebruik daarvoor op mijn telefoon de betalende versie. Daarnaast bewerk ik heel af en toe een foto ook in Snapseed.

Wat is je favoriete zelfgemaakte foto?

Hmmm, dit vind ik een hele moeilijke om te kiezen. Dus ik heb er een aantal genomen die ik zelf leuk vind en/of waar ik zie of weet dat ik progressie gemaakt heb.

Hoeveel foto’s maak je gemiddeld op een dag?

Het hangt er een beetje van af. De dagen dat we op stap gaan vaak meer dan 100. Op andere dagen ligt het aantal een pak lager, maar meestal toch wel tussen één en 5 foto’s per dag. En op de dagen dat ik bewust met fotografie bezig ben – omdat ik bijvoorbeeld deelneem aan een fotochallenge – ligt het toch al gauw terug op rond de 20.

Op welke plek wil je ooit nog foto’s maken?

Ooit zou ik heel graag eens willen proberen om het Noorderlicht te fotograferen. En verlaten plaatsen, dat zou ik ook wel heel graag eens willen doen. Stiekem ben ik echt wel een beetje jaloers als ik urbex foto’s zie voorbij komen op Instagram. Al ga ik daarvoor toch eerst nog stevig moeten oefenen denk ik. Net als achterhalen hoe je in godsnaam die plekken vindt 😉 .

Aan welke fotografie tip heb je het meeste gehad?

Goh, aan zowat alles wat An me leerde in de Van Newbie tot Fotofreak opleiding om eerlijk te zijn. Daar heb ik echt goed leren fotograferen met een spiegelreflexcamera. En vooral hoe je dat doet zonder de automatische stand te gebruiken. Maar ik leerde er ook heel wat bij over compositie en nabewerking.

Hoe deel jij je foto’s met de buitenwereld?

Af en toe deel ik foto’s op Instagram, sowieso heel vaak via deze blog hier. En elke maand voeg ik er ook enkele toe in het krantje dat we samenstellen voor mijn grootouders met Tribu News.

Fotografeer jij veel? Doe je dat dan vooral met je smartphone? Of met een fototoestel? Zin gekregen om de tag over fotografie over te nemen? Laat het dan zeker weten in de comments! Dan kom ik met veel plezier lezen 🙂 .

4 Comments

  • Mie kids

    Ik heb net dezelfde Canon als jij 🙂 Mooie foto’s hoor! Ik probeer nu ook veel te oefenen, zodat mijn foto’s beter worden. Met het mooie weer in aantocht, zal ik ook weer meer naar mijn camera grijpen hoop ik.

  • fieke

    Urbex locaties vind je vooral op fotografiefora :-). Ik hou ook heel erg van fotograferen, maar de laatste maanden heb ik zo vaak dat ik achteraf denk: waarom heb ik hier nu geen foto’s van gemaakt? Op zich wel leuk, zo in het moment zijn, maar toch ook niet altijd.
    Ben je tevreden van je systeemcamera? Zo eentje staat hier ook nog op de wishlist, maar ik vind het best een pittige investering…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *