5 beelden
Fotografie

5 beelden, 5 dingen #6

Eind 2021 besloot ik om de rubriek 5 beelden, 5 dingen eens goed af te stoffen en nieuw leven in te blazen. Want ik vind dat zo een fijne rubriek om te maken en te lezen. En dus besloot ik om hem opnieuw maandelijks te maken. Dus bij deze, 5 beelden en 5 dingen van januari 2022.

5 beelden, 5 dingen #6

Januari was hier tegen alle verwachtingen in drukker dan ik wou. De maand begon nochtans heel rustig, maar daarna werd onze agenda drukker en drukker. En dus besloot ik naar het einde van de maand toe om het opnieuw wat anders aan te pakken. Een aantal dingen te schrappen. En voor februari voldoende oplaadmomenten in te plannen.

5 beelden
5 beelden
5 beelden
 • De maand werd goed gestart met een wandeling op 1 januari in Affligem. We besloten om een stuk van het Roofridderspad te doen. En genoten daar met volle teugen van. Al lag er wel gigantisch veel modder op ons pad. Iets wat vooral Tuur de max vond 😉 .
 • Met ons ticket van De Wereld van Kina mochten we ook de Tuin van Kina bezoeken en dus trokken Tuur en ik daar begin januari naar toe. We leerden heel wat bij over spinnen, paddenstoelen en keken met een mengeling van afgrijzen en fascinatie naar de levende spinnen en insecten die daar zijn.
 • Januari was ook de maand van onze boosterprik. En dat heb ik geweten. Van de 2de vaccinatie was ik al serieus ziek. En jawel hoor, ook deze keer had ik prijs. Mijn Garmin bleef zelfs toen ik lag te slapen zeggen dat ik te veel en te hoge stress had. Gevolg: een body battery die volledig plat was. Je snapt dus wel dat ik niet sta te springen voor een eventuele vierde prik.
 • Ook deze maand bleef ik trouw drie keer per week sporten. Wat me deze keer keihard opviel: begin januari waren er heel wat nieuwe gezichten in de fitness en was het er ook best wel druk. Maar vanaf het midden van de maand keerde dat. En zag je opnieuw zo goed als alleen de usual suspects. Iets met goede voornemens en volhouden zeker? 😉
 • Nadat ik het boek Mamarazzi las, ging ik diezelfde avond nog met mijn fototoestel aan de slag. En legde ik enkele beelden van Tuur vast terwijl hij zich amuseerde in bad. Niet alleen vond ik het superleuk om te doen. Het deed me er ook aan herinneren dat je niet altijd prachtige locaties nodig hebt om leuke foto’s te kunnen maken. Of om te oefenen. To be continued dus! 😉

Nam jij de afgelopen maand veel foto’s?

12 Comments

 • Mie kids

  Die laatste foto van het bad is super leuk! Dat wil ik ook meer doen, zo’n spontane beelden. Dingen die je niet wil vergeten vastleggen. Ik krijg donderdag mijn boosterprik (nadat hij uitgesteld werd omdat ik Corona kreeg). Ik hoop dat ik er niet te ziek van word.

  • Evi

   Oh ik hoop dat je intussen niet te ziek was van die boosterprik? En ja, ik heb me voorgenomen om meer van die alledaagse situaties te fotograferen. Want het zijn toch vaak net die momenten die ik niet wil vergeten 🙂

 • Kelly

  Leuke en spontane foto in het bad! Dat zijn de beelden die ik zelf het meest koester. En om op je vraag te antwoorden: uiteraard nam ik veel foto’s. Zoals alle andere maanden. 😉

 • zwartraafje

  Die laatste foto is echt super leuk. Ik maak vrij veel foto’s maar het zijn vaak dezelfde zaken die er in voorkomen. Knutselprojecten, maaltijden, versierde enveloppen voor ze gepost worden, grappige details (zo staat er momenteel eentje op de gsm van een kiwi die precies een gezicht heeft), boeken, mijn bullet journal lay-out, details die me opvallen in een boek, … dus niet meteen kunstzinnige foto’s.

  • Evi

   Kunstzinnig zou ik mijn foto’s ook niet noemen hoor 😉 Maar dat hoeft ook helemaal niet! Belangrijkste is dat je er plezier aan beleeft en die dingen fotografeert die jij graag wil vastleggen 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *