Gouden randjes
Gouden randjes

Gouden randjes #1

Net als de voorbije jaren pen ik ook dit jaar trouw elke ochtend die dingen neer waar ik de dag ervoor dankbaar ben geweest. Het is hier zeker en vast niet elke dag rozengeur en maneschijn, maar ik probeer wel om in elke dag iets moois te vinden. En om die positieve vibe verder te verspreiden, blog ik hier ook regelmatig over die gouden randjes in de vorm van bloemlezingen.

Gouden randjes: mijn kleine gelukjes van 2022 #1

De winter en ik, wij zijn niet altijd de beste vrienden. Tenzij we een winter zouden hebben met vriestemperaturen en stralende zon. Dan ben ik verkocht 🙂 Maar doorgaans is dat niet zo, en hebben we meer donkere, grijze dagen dan wat anders. Voeg daar dan nog eens een pandemie aan toe, met opnieuw een verlengde vakantie. En dat weet je het wel: positief blijven, het was soms een opgave de voorbije weken. Maar net dan is het zo belangrijk om elke dag minstens drie lichtpuntjes te noteren.

Naar Madrid mogen gaan voor het werk ♥ lekkere tapas eten daar ♥ zachte temperaturen daar ♥ vroeger kerstvakantie nemen dan oorspronkelijk gepland (wegens verlengde kerstvakantie Tuur weliswaar, maar he vakantie is altijd wel leuk) ♥ met Tuur naar het Huis van Kina gaan ♥ samen met Tuur Trainworld bezoeken ♥ veel en uitgebreid aperitieven op zowel kerstavond als oudjaar ♥ ongelooflijk lekkere vol-au-veggie maken ♥ met ons drie DinoLights bezoeken ♥ samen met het lief naar The Witcher kijken ♥ een hele modderige wandeling maken met ons drie ♥ onverwacht bloemen krijgen van het lief ♥ een van onze twee kippen die plots eieren legt ♥ nieuwe bujo’s in gebruik nemen ♥ nieuwe droogkast ♥ fijne whatsappberichtjes met vriendinnen ♥ zon die schijnt ♥ samen met Tuur de Tuin van Kina bezoeken ♥ en daarna onverwacht binnenspringen bij mijn metekindje voor een blitzbezoek ♥ Tuur die me dekentjes en knuffels kwam brengen toen ik ziek was van mijn boosterprik ♥ frietjes eten met ons drie op vrijdagavond ♥ 5km op net geen 35 minuten lopen ♥ fijne resultaten zien op de bodyscan bij de diëtiste ♥ tien minuten mogen boksen tijdens mijn personal training sessie en dat ongelooflijk veel fun vinden ♥ Just Dance spelen met Tuur ♥ eindelijk tijd vinden om mijn deleted items folder in Outlook helemaal op te kuisen ♥ fietsen tijdens mijn lunchpauze ♥ een boek over fotografie lezen en diezelfde avond een paar dingen proberen met mijn fototoestel ♥ vier op een rij spelen met Tuur ♥ en daarna ook met het lief (needless to say wanneer ik won en grandioos verloor ;-)) ♥ podcasts luisteren ♥ lezen in bad ♥ mijn mama haar verjaardag vieren met een brunch ♥ de planning en doelen voor februari opstellen tijdens de Plan with me sessie ♥ wandelen tijdens mijn middagpauze

Zeg eens, wat waren jouw kleine gelukjes de afgelopen tijd?

15 Comments

 • Sanne

  Leuke maand! Trainworld staat hier ook al lang op de lijst, hoe was het voor jullie? Ik hoor daar heel uiteenlopende meningen over, sommigen vonden het fantastisch en anderen doodsaai 🙂

  • Evi

   Wij vonden het leuk! Maar ik moet wel toegeven dat we niet altijd alle bordjes gelezen hebben. En dat Tuur het wel jammer vond dat een aantal dingen door corona niet toegankelijk waren. De audiogids – die je kan downloaden op je gsm – was wel een aanrader. Zeker omdat Tuur die dan zelf kon bedienen.

 • Ilona Wielinga

  Wat een fijne lijst. Ik verzamel mijn lichtpuntjes ook altijd, was vooral blij dat de lijst weer langzaamaan groeit en ik weer steeds meer van de kleine dingen kan genieten. Dat maakt me al blij.

 • fieke

  Hier ook fan van koude maar zonnige dagen, helaas zijn die nog niet zo talrijk geweest de afgelopen periode.
  Leuk lijstje met veel fijne familiemomenten!
  Hoog tijd om mijn lijstje nog eens van onder het stof te halen…

 • zwartraafje

  Ik was bijna aan het knikken bij het lezen van de intro van je blogpost. Sneeuw en zon zorgen inderdaad voor een mooie winter. Nu lijkt het eerder op één lange herfst maar dan zonder de mooie kleuren die daar in september en oktober bij komen kijken. Gelukkig waren er wel heel veel geluksmomenten om de januaridagen kleur te geven. Ook daar herkende ik er enkele van. Een nieuwe bullet journal beginnen bijvoorbeeld, maar ook bloemen/planten (ik kocht mezelf daarnet nog een mooi plantje bij de plaatselijke bloemist), sorteren en oprommelen zorgt hier ook steeds voor wat meer rust in het hoofd en samen naar een serie kijken is genieten. Het voorbije jaar heb ik heel weinig tv gekeken maar nadat we samen naar The Witcher keken zijn we nu aan het genieten van A discovery of witches.

 • Goofball

  oh een brunch en lunchwandelingen. Fijn!
  Ik ben wel nieuwsgierig en wat je moet doen in je deleted items folder in outlook (buiten nog eens een select all en DEL als dat geen automatische setting is?)

  • Evi

   Ja hier was dat dus geen automatische setting, waardoor ze in die folder bewaard bleven op de server. Wat er dan weer voor zorgde dat het meetelde voor mijn outlook opslagruimte. Na pakweg vier jaar waren er dat plots wel heel veel om manueel te verwijderen 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *