Op (uit)stap

Het Stoerparcours in Herselt | Natuurbelevingspad voor kinderen in Herselt 

Op een warme zondagnamiddag in juni trokken Tuur, het lief en ik naar de provincie Antwerpen. Want daar bevindt zich in Herselt Het Stoerparcours, een heus natuurbelevingspad voor kinderen. Ik had er hier en daar al eens over gelezen. En ook wat leuke foto’s over zien voorbijkomen op Instagram. Mijn nieuwsgierigheid was dan ook gewekt. En dus besloten we om deze wandeling ook eens te doen. Ik deel graag onze ervaring hierover in onderstaande blogpost. 

stoerparcours herselt natuurbelevingspad

Natuurbelevingspad Het Stoerparcours in Herselt: hier mag je je aan verwachten

Tijdens corona probeerden we om heel wat te gaan wandelen met Tuur. En we merkten toen dat interactieve wandelingen het makkelijkste zijn om met Tuur – en bij uitbreiding kinderen in het algemeen – te doen. Door de wandeling interactief te maken, neem je namelijk al gauw een deel van het gebruikelijke gezeur weg 😊 . 

Maar ook na corona zijn we dat blijven doen. Denk maar aan onze uitstapjes naar het avonturenpad in de Getevallei, het Trollenpad nabij Aalst, de Wolfsputten in Dilbeek of een interactieve stadswandeling in Gent. Dus toen ik hoorde over een natuurbelevingspad voor kinderen in Herselt, voegde ik het Stoerparcours meteen toe aan ons lijstje met mogelijke uitstappen. 

Na een uurtje rijden kwamen wij vervolgens op een zonnige zondagnamiddag in Herselt aan. En na eventjes gezocht te hebben, vonden we de start van het Stoerparcours. De wandeling zelf is ongeveer 4 kilometer lang. En neemt je mee door het bos van Hertberg in Herselt. Een prachtig natuurgebied, dat enorm uitgestrekt is. 

Op je route kom je zes speeltuigen tegen. Waar jong (en oud) naar hartenlust kunnen klimmen en klauteren. Maar ook hun evenwicht testen. En nog veel meer. Trek dus zeker voldoende tijd uit voor de wandeling als je jouw kroost op alle zes de speeltuigen wat wil laten spelen.

Natuurlijk maken niet alleen de zes speeltuigen deze wandeling zo leuk. Bij elk speeltuig hoort ook een opdracht om de weg verder te zetten. Vergeet hiervoor zeker niet om bij het begin van het natuurbelevingspad een foto van de legende te nemen. Want links is niet links op je weg. En anders loop je het risico om de wandeling wel heel erg lang te maken 😉 . 

Eten & drinken in de buurt van het Stoerparcours

Nadat Tuur zich flink had uitgeleefd op alle zes de speeltuigen, was het tijd voor een verfrissing. Wij dronken iets en aten een ijsje op het terras van Mie Maan. Een taverne die zich recht tegenover de start van natuurbelevingspad Het Stoerparcours bevindt.

Je kan er ook huisbereide gerechten en snacks eten. En voor diegene die ’s ochtends vroeg al op pad willen gaan zelfs ontbijten. Let wel, op donderdag zijn ze gesloten. 

Het Stoerparcours: praktische informatie over dit natuurbelevingspad voor kinderen

  • Adres: Diestsebaan 28, 2230 Herselt
  • Je kan je wagen parkeren op de parking van Mie Maan of een paar kilometer verder op parking Noord of Zuid 
  • Op het parcours bevinden zich zes speeltuigen
  • Wandelschoenen (laarzen bij regenweer) zijn geen overbodige must

Meer informatie kan je ook vinden op website van de Provincie Antwerpen.

Bezocht jij al eens natuurbelevingspad Het Stoerparcours in Herselt?

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *