Trollenpad een avontuurlijk natuurpad
Op (uit)stap

Speelwandeling: Trollenpad in Aalst

Het was tijdens het scrollen op Instagram dat ik zag dat er een nieuw avontuurlijk natuurpad in Aalst zou openen: het Trollenpad. En dus besloot ik op de eerstvolgende vrije dag na de officiële opening om het Trollenpad met Tuur te gaan ontdekken.

Trollenpad een avontuurlijk natuurpad

Trollenpad in Aalst, dat is een natuurbelevingspad voor jong en oud

Aalst ligt niet zo heel ver van waar wij wonen. En dus hebben we in het verleden al een aantal van hun wandelingen gedaan. Maar het was eerder per toeval dat ik op Instagram zag dat het Trollenpad – een nieuw avontuurlijk natuurpad – aangelegd zou worden. De officiële opening, die liet ik aan ons voorbijgaan. Want ik had zo een vermoeden dat er heel wat volk op af zou komen.

Maar de laatste donderdag in mei was een vrije dag. En dus trokken Tuur, ik en mijn mama naar het natuurgebied Biezebroeken om daar het nieuwe natuurbelevingspad – het Trollenpad – te gaan ontdekken. In het gebied zelf vind je drie uitgestippelde wandelingen: een groene wandeling van 5,60km. Een blauwe wandeling van 4,80km. En een rode wandeling – die van het Trollenpad – van 2,40km. Geen al te lange afstand dus, zodat ook de allerkleinsten deze wandeling vlot kunnen meedoen.

Houten trollen en speelzones, je vindt het allemaal op het Trollenpad

Gedurende de wandeling wijzen zes houten trollen je de weg. De houten trollen zijn trouwens ontworpen door Yosquin Gilbos en gemaakt door Stephan Seghers. En er werd ook een verhaal aan vastgeknoopt. Daarin kom je meer te weten over de verborgen magie van het eeuwenoude bronbos Biezebroeken in Moorsel. Let wel, dat verhaal vind je niet terug tijdens de wandeling. Maar kan je wel lezen op de website van het Trollenpad.

Onderweg kom je naast de zes trollen ook verschillende speelzones en elementen tegen. Iets wat vooral Tuur de max vond. Denk maar aan houten blokken om op te klimmen, een ladder die naar een platform leidt vanwaar je een fantastisch zicht hebt en heel wat boomstammen om op te klauteren. Er zijn ook een paar zones waar je kan picknicken. Of als je met kleine kinderen op stap bent even kan uitrusten. En je leert dankzij de borden op het pad heel wat bij over de natuur.

Het Trollenpad: praktische informatie

  • Adres: Biesebroekweg, 9310 Aalst
  • Parkeren kan je het makkelijkste doen aan sporthal De Faluintjes. Van daar is het ongeveer 10 minuten wandelen tot aan de start van het Trollenpad
  • De wandeling is om en bij de 2,5km lang en is vrij toegankelijk
  • Let wel: honden zouden niet toegelaten zijn
  • Speelzones en natuurlijke speelelementen bevinden zich op het avontuurlijk natuurpad
  • Moeilijk toegankelijk met buggy
  • Wandelschoenen of laarzen zijn geen overbodige must. Wij deden de wandeling toen het al enkele dagen niet geregend had en kwamen toch nog behoorlijk wat modderige stukken en diepe plassen tegen

Het Trollenpad nabij Aalst dat is een avontuurlijke speelwandeling van 2.5km. Tijdens de wandeling kom je verschillende natuurlijke speelelementen en heel wat houten trollen tegen.

Op zoek naar andere fijne wandelingen met kinderen? Dan is de interactieve stadswandeling ‘Waar is de bril van Draakje Fosfor‘ in Gent misschien wel iets voor jullie. En ook de Wolfsputten in Dilbeek zijn de moeite waard. Lees zeker ook eens deze tips om met kleuters te gaan wandelen, zodat je samen veel wandelplezier kan beleven.

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *