Boeken & leestips

De geheimen van Saffron Hall | Review

Trouwe lezers zullen het intussen wel weten: ik lees enorm graag historische fictie. Dus toen ik tijdens mijn wekelijkse rondje scrollen in Kobo Plus het boek De geheimen van Saffron Hall zag staan was ik geïntrigeerd. En nadat ik de korte inhoud las voegde ik het boek meteen toe aan mijn TBR lijst. Intussen heb ik het boek uit. En is het tijd voor een review van De geheimen van Saffron Hall.

De geheimen van Saffron Hall review

Review: De geheimen van Saffron Hall

Korte inhoud

In De Geheimen van Saffron Hall volg je de avonturen van twee vrouwen: Eleanor en Amber. Eleanor woonde in de zestiende eeuw in Saffron Hall. Ze komt daar terecht na haar huwelijk met Greville. En begint er saffraan te kweken, terwijl haar echtgenoot zijn positie aan het hof probeert te verstevigen. Dat haar saffraan daar uiteindelijk een doorslaggevende rol in zal spelen had ze nooit voor mogelijk gehouden. Maar het hof van Henry VIII  is een wispelturig hof. En dat merken uiteindelijk ook Eleanor en haar echtgenoot als die laatste van verraad beschuldigd wordt. Wat uiteindelijk tot zijn dood zal leiden. Eleanor is op dat ogenblik hoogzwanger en wordt door de soldaten van de koning uit Saffron Hall gezet.

Flashforward naar 2019. Want dan trekt Amber tijdelijk bij haar grootvader op Saffron Hall in, nadat ze haar kindje tijdens haar zwangerschap verloor. Om haar verdriet een plaats te geven besloot ze haar grootvader te helpen om met het sorteren van zijn boekencollectie.

Door een stom toeval ontdekt Amber na een zware storm Eleanor’s gebedenboek. En merkt ze al gauw dat Eleanor er ook haar eigen verhalen en avonturen in neerpende. Die bovendien een groot geheim bevatten. Of Amber er in zal slagen Eleanor’s geheim te ontrafelen, dat laat ik in het midden. Want

Wat ik vond van De geheimen van Saffron Hall

Ik heb De Geheimen van Saffron Hall enorm graag gelezen. Sowieso ben ik al fan van verhalen waarin meerdere personages afwisselend hun verhaal vertellen. En al helemaal als dat alles zich afspeelt in een historische setting.

Bovendien schrijft Clare Marchant op een heel aangename manier. En wordt je vanaf pagina één mee in het verhaal gezogen. Waardoor je samen met Amber het geheim van Eleanor wil ontdekken. En ook meer over haar leven toen in de zestiende eeuw te weten wil komen. Maar daarnaast was ik als lezer ook evenzeer geboeid door de verhaallijn van Amber. En was ik ook heel erg benieuwd of het haar zou lukken om haar verdriet een plaats te geven.

Meer informatie

  • Auteur: Clare Marchant
  • Bindwijze: beschikbaar als paperback en e-book
  • Uitgever: HarperCollins
  • Verschenen in april 2021
  • 352 pagina’s
  • Voor lezers die houden van historische fictie

Het boek is beschikbaar bij bol.com en in de KOBO webshop.

Deze blog bevat affiliate links.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *