kinderboekenreeks Game Helden review
Boeken & leestips

Kinderboekenreeks Game Helden | review

Ik schreef het hier al eerder maar Tuur is een enorm leesbeest. En dus kopen we regelmatig kinderboeken voor hem. Want daar kan je er nooit genoeg van in huis hebben. Recent ontdekten we de kinderboekenreeks Game Helden. En die vielen hier enorm in de smaak. Tijd dus voor een review van de kinderboekenreeks Game Helden.

Review: kinderboekenreeks Game Helden

Tuur leest enorm graag en veel. En hij leest ook erg goed. Zo goed zelfs dat de boeken voor zijn leeftijd eigenlijk wat te makkelijk zijn voor hem. Uiteraard is daar niets mis mee. En hij leest die ook nog steeds graag. Maar soms wil hij wel eens wat moeilijkere dingen om te lezen. Alleen … veel van die boeken zijn dan in zwart-wit en zonder veel prentjes.

Dus sprongen we dan ook een gat in de lucht toen we recent de kinderboekenreeks Game Helden ontdekten. Intussen zijn er 5 boeken in de reeks verschenen. En heeft Tuur ze alle vijf in een mum van tijd uitgelezen.

In elk van de boeken beleven Raff, Puck, Manú en Phileine de zotste avonturen. Alles start wanneer ze op een namiddag uit een game gegooid worden. Op zich niets ongewoons. Ware het niet dat nadien blijkt dat ze de superkrachten die ze in de game hadden geërfd hebben. En dat blijft uiteraard niet zonder gevolgen. Sinds dat moment beleven de vier helden het ene avontuur na het andere.

Waarom wij fan zijn van Game Helden

Tuur is echt verzot op de boeken van Game Helden. En daar zijn best wel een paar redenen voor. Om te beginnen steekt elk verhaal goed in elkaar. Spanning en avontuur wisselen elkaar af, waardoor je geboeid bent om verder te lezen. Daarnaast is elk hoofdstuk vrij kort. Wat het voor jonge lezertjes behapbaarder maakt.

Maar wat Tuur absoluut de max vindt aan deze boeken is de afwisseling tussen klassiek geschreven stukken tekst. En tekst in stripvorm. Om de zoveel tijd zijn er een paar bladzijden in stripvormverhaal geschreven. Wat een leuke afwisseling is. En voldoende beeldmateriaal aan het verhaal toevoegt.

Kinderboekenreeks Game Helden – extra informatie

  • Auteur: Marcel van Driel
  • Bindwijze: hardcover
  • Uitgeverij: Billy Bones
  • Eerste boek uit de reeks verscheen in februari 2022
  • 104 pagina’s per boek
  • Voor kinderen eind tweede leerjaar (+- 7 jaar en ouder)

Het boek is beschikbaar in de boekhandel en op bol.com.

Welke boeken lazen jullie kinderen onlangs?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *