Life lately
Persoonlijk

As we speak #8

Het was alweer een maand geleden dat er hier nog eens een As we speak bericht was verschenen! In deze rubriek plaats ik korte stukjes over de dingen waar ik met bezig ben of die me bezig houden. De stukjes op zich zijn niet voldoende voor een volledige blogpost. Maar het zijn wel dingen die ik graag met jullie wil delen. De mosterd voor mijn ‘As we speak’ berichten haalde ik trouwens bij Kelly en nog enkele andere bloggers die in navolging van haar dergelijke berichten publiceren.

Waar ik met bezig ben
Onze bouw 🙂 Die is sinds kort eindelijk van start gegaan maar het blijft toch wel spannend. Ondanks het feit dat we bouwen met een bedrijf dat alles van a tot z doet proberen we toch om wekelijks langs te gaan om alles goed op te volgen. Verder zijn we Tuur zijn woordenschat flink aan het uitbreiden door erg veel met hem te praten en boekjes te lezen. Hij begint nu echt goed te babbelen dus hoe meer woordjes hij kent hoe beter. Al heeft dat laatste wel een keerzijde want als ik eens termen gebruik die hij NIET moet overnemen mag je er zeker van zijn dat hij dat net wel doet 🙂 . Ik ging onlangs ook naar een erg interessante lezing van Kel op een van de eerste activiteiten van de Blogacademie en ben de laatste tijd ook mijn noise cancelling hoofdtelefoon uitgebreid aan het testen.

Bezig-met

Wat ik eet
Letten op wat ik eet lukt me steeds beter: frisdranken laat ik nog steeds netjes aan de kant staan maar de laatste tijd lukt het me ook beter om zoetigheden te laten voor wat ze zijn. En ook dat emo-eten ben ik aan het aanpakken. Al moet ik eerlijk toegeven dat het extreem druk hebben me ook wel helpt om geen zoetigheden te eten (want dan vergeet ik het gewoon doordat ik het zo druk heb :-)). Ik probeer ook ergens de 80-20 regel wel wat toe te passen want de boog kan niet altijd gespannen staan. Zo mocht er gisteren bijvoorbeeld wel nog eens gezondigd worden toen ik met mijn broers en hun vriendinnen ging eten voor onze verjaardagen. 

Eten

Waar ik van geniet
De laatste nazomerdagen! De voorbije twee weekends was het telkens zonnig nazomerweer en trok ik met Tuur naar de speeltuin. We genieten beide enorm van die momenten. En ik was ook heel blij dat de zon nog even te voorschijn kwam. Want geef toe niemand wordt nu toch echt gelukkig van dat grijs en nat weer, toch? Ik kreeg onlangs ook geweldig fijne post in de bus van Hilde, kocht mezelf een nieuw paar sneakers en won een cadeautje bij de Blogacademie en Kristien.

Genieten-van

Op wie ik trots ben
Op mezelf 🙂 Ik wou al een tijdje terug gaan letten op wat ik eet en meer gaan sporten. De afgelopen weken maakte ik een klik en kwam ik zelfs twee keer ‘s ochtends om 5u uit mijn bed om te gaan joggen!

Waar ik naar kijk
Bitter weinig tegenwoordig. Er zijn echt nog maar weinig programma’s die me kunnen boeien. Het nieuwe seizoen van Thuis bekijk ik wel (tja, iedereen zijn guilty pleasure niet? 🙂 ), net als Grey’ s Anatomy. En af en toe eens de Rechtbank maar verder is het dat zowat de laatste tijd. Deze week start het nieuwe seizoen van Die/Het Huis en daar ben ik toch ook wel benieuwd naar.

Wat ik aan het lezen ben
Onlangs las ik mijn 30ste boek dit jaar (hoera!) maar sindsdien heb ik precies wat een leesdip. Momenteel ben ik The Duchess War aan het lezen, een boek dat ik via Goodreads vond toen ik voor de Verbeelding Book Challenge op zoek was naar een self-published boek. Om mijn leeshonger wat aan te wakkeren bracht ik afgelopen weekend met Tuur een bezoek aan de bib. En nam ik ook voor mezelf wat leesvoer mee naar huis.

Lezen

Sporten
Dat gaat hier goed de laatste tijd! De eerste twee weken van Start to run 2 zitten er zelfs al op. Nog 8 te gaan! En als alles goed gaat loop ik tegen het einde van het jaar opnieuw die 10 kilometer. Ik merk ook iedere les dat het wat beter gaat, wat absoluut een stimulans is om die lessen verder te volgen.

Sporten

Waar ik naar uitkijk
Ons weekendje weg in oktober! Hotel is geboekt, plannen om te relaxen zijn gemaakt 🙂 Verder staan er nog heel wat leuke dingen op de agenda: twee workshops bij de Blogacademie, dinner dates met vriendinnen en blogdates met andere bloggers.

Waar zijn jullie zoal met bezig geweest de laatste tijd? 

15 Comments

  • Evi

   Ik vond het gisteren een ijzersterke en erg pakkende aflevering! Wij gaan voor een dag of twee de grens over naar Middelburg. Rome lijkt me ook heel fijn te zijn om nog eens te doen 🙂

 • Hilde

  Heel veel mooie dingen lees ik hier, zowel om op terug te blikken als om naar uit te kijken. Wow, om 5u opstaan om te sporten, da’s karakter hebben Evi. Die sneakers vind ik wel erg mooi 🙂 en veel succes met jullie bouw hoor 😉 Geniet van jullie weekendje weg in oktober.

  • Evi

   Goh ik weet niet of het echt veel karakter vereist, het viel me gewoon op dat ik dan toch al wakker in mijn bed lig dus was ik aan het denken dat ik evengoed iets sportief kon gaan doen 🙂 Die sneakers daar ben ik nog steeds een beetje verliefd op 🙂

 • Lize

  Ik ben met veel bezig de laatste tijd: een appartement kopen, een nieuwe opleiding gestart… van lezen en TV kijken komt er bijna niets meer in huis.

  • Evi

   Oh dat lijkt me ook spannend te zijn een appartement kopen. Hopelijk vlot de zoektocht & aankoop wat? Een nieuwe opleiding is ook altijd wel fijn. Welke ben je gestart?

 • Sofie

  Oh ik ben benieuwd naar die Noise Cancelling. Ik ben ook van plan om er één te kopen, er voor sparen. Want ik wil die van Bosé. Welke heb jij?
  Hier nog een Thuis-kijker, verstand op nul mag ook eens hé

  • Evi

   Wij hebben er twee: eentje voor mij en eentje voor mijn lief. Ik wissel dus wat tussen beide maar heb zelf een lichte voorkeur voor die van Bose. En inderdaad verstand op nul dat mag zeker en vast eens!

 • fieke

  Hier ook een beetje een leesdip. Ik las net het nieuwe boek van Liane Moriarty uit, maar dat viel wat tegen. Dat boek dat jij mee hebt is stukken beter vind ik!
  En heerlijk hé, dat zomerweer! Wij waren bij m’n ouders, en hebben veel buiten gewandeld en gespeeld.
  Wij kijken ook uit naar ons eerste weekendje weg zonder de dochter. Nog even geduld!

  • Evi

   Dat zomerweer was inderdaad heerlijk! Wij tellen hier ook de dagen af naar ons kinderloos weekendje. En iets zegt me dat we vooral gaan slapen, rusten & genieten 🙂

  • Evi

   Eerder voor op het werk hoor, wij hebben open space ruimtes en er zijn er ook die ervan houden om standaard te vergaderen met de deur wagenwijd open. Niet altijd even ideaal en al helemaal niet als ik moe ben en dus heel snel afgeleid ben

 • zwartraafje

  Net als jij kijk ik eigenlijk maar zelden tv. Al ben ik nu wel naar het 12de seizoen van Supernatural aan het kijken. Daar had ik echt enorm naar uitgekeken omdat ik echt wel wilde weten hoe het verder ging én daar dus eerst langer dan een jaar op moest wachten. De laatste weken was ik vooral bezig met bezoekjes aan het ziekenhuis (voor mezelf), babybezoekjes bij mijn beide schoonzusjes, mijn neef en zijn vriendin, het nichtje van mijn echtgenoot en haar man. Maar er was ook een bezoekje aan het Hobbysalon en bijpraatafspraakjes met vriendinnen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *