Varia

Over hoe ik overstag ging en lid werd van de Cent pur Cent make-up club

Make-up en ik, we zijn nooit de beste vrienden geweest. Maar deze zomer begon het te dagen dat ik als 35-jarige misschien toch wel wat make-up kon gebruiken. Al was het maar om die met zijn momenten steeds groter wordende wallen onder mijn ogen beter te verdoezelen. Doordat ik heel wat positieve dingen zag verschijnen over Cent Pur Cent besloot ik om het er eens op te wagen.

Workshop Cent pur Cent 

Aangezien ik in dat soort dingen nogal een kluns ben bedacht ik me dat het een goed idee zou zijn om een gratis workshop van Cent Pur Cent te volgen. Zo gezegd, zo gedaan. En op een zonnige zwoele avond trok ik naar Wemmel en kreeg ik heel wat advies en tips mee. Maar door alle drukte nadien deed ik er eigenlijk amper iets mee. 

Gevolg, een paar maanden later wist ik niet zo goed meer hoe ik alles nu ook alweer moest aanbrengen. En toen spotte ik dit filmpje van Cent pur Cent op mijn Facebook: 

Make-up in 5 minuten

Leek me helemaal niet moeilijk te zijn. En 5 minuten extra in de badkamer, dat kon er ook nog wel bij. Dus, ik ging er mee aan de slag. Poging 1: ik bracht alles netjes aan op een zondagochtend. Maar Tuur wou absoluut mee in de badkamer en stelde me vaak vragen. Resultaat: toen ik bij mijn ouders aankwam vroeg mijn mama zich af of ik in een poederdoos gevallen was… Niet zo geslaagd dus.

En ook poging 2, 3 en 4 zorgden ervoor dat ik er eerder uitzag als een mislukte schminkdoos. Een subtiel laagje make-up als resultaat was in de verste verte niet te bespeuren. Voor zij die het zich afvragen: ik was wel zo slim om te experimenteren tijdens het weekend 😉

Les Cinq Etoiles van Cent Pur Cent
Nieuwe workshop to the rescue

Het was duidelijk, ik moest dringend eens een nieuwe workshop volgen. Dit keer vond er eentje plaats in Asse zelf. En ik moet zeggen, er werd meer tijd uitgetrokken. En ik kreeg ook beter te horen welke kleurschakeringen er goed bij me zouden passen.

De dagen nadien experimenteerde ik wat met de Les Cinq Etoiles doos die ik me na de workshop aanschafte. En tot nu toe kreeg ik nog geen opmerkingen over een verkeerd resultaat. Dus ik denk dat ik de basis onder de knie aan het krijgen ben. Al is het nog steeds erg basic hoor, want buiten concealer, foundation, mascara en wat blush komt er verder nog niets aan te pas.

Na een geslaagde Cent Pur Cent workshop
Dus vanaf nu elke dag een fris laagje make-up?

Wil dit nu zeggen dat ik vanaf nu elke dag opgemaakt de deur uit wandel? Neen hoor! In het weekend bijvoorbeeld draag ik zelden make-up. Maar er zijn ook nog heel wat weekdagen waarop ik enkel tracht om mijn wallen te verdoezelen. En ik verder zonder enige andere make-up naar het werk ga.

Maar er zijn evengoed ook dagen dat ik er in slaag om een verfijnd laagje make-up aan te brengen. En er dus misschien net dat tikkeltje frisser uit zie 😉

Hoe zit dat bij jou? Gebruik jij make-up? En welke producten gebruik je dan?

30 Comments

 • Nina

  Het staat je prachtig!

  Ik ben ook geen held met make-up.

  Had producten van cent pur cent gevraagd voor mijn verjaardag, maar mijn mama vond het te duur.

  • Evi

   Oh dankjewel! Hun producten zijn inderdaad niet goedkoop. Maar ik heb wel de indruk dat je er vrij lang met doet (of het moet zijn dat ik er heel weinig van aanbreng ;-))

 • fieke

  Mooi gedaan!
  Hier nog iemand die niet zo’n grote fan is van make-up. ‘s Morgens is het al vroeg genoeg, en ik zie er eerlijk gezegd tegenop om nog vroeger te moeten opstaan 🙂

  • Evi

   Dankjewel 🙂 Ik sta er hier nu ook niet speciaal vroeger voor op hoor, dat had ik er niet voor over. Maar 5 minuten extra, die had ik wel nog (het is te zeggen: anders zat ik 5 minuten op mijn gsm te verspelen).

 • Inge

  Oooh, ik ook sinds een paar maanden. Heb veel last van puistjes bij momenten en met deze make-up is het echt een groot verschil. Ik ben fan! Helaas wel redelijk kostelijk… :O XX

  • Evi

   Ik heb niet zo veel last van puistjes maar wel van zwarte puntjes en ik merk inderdaad zelfs daar een verschil 🙂 Hun producten zijn inderdaad niet goedkoop, maar ik heb wel de indruk dat je er een tijdje met kan doorbrengen hoor. Dus dat scheelt dan wel weer natuurlijk 🙂 X

  • Hilde

   Make-up hoort gewoon bij m’n dagelijkse ochtendritueel. Ik krijg daarrond ook regelmatig complimentjes. Voel mij daar gewoon erg goed bij en het hoeft idd niet lang te duren. Zolang het maar een naturel ogende look is en er niet vingerdik op ligt dat ik ben geschminkt. Daar voel ik me het beste bij.

 • Samaja

  Mooi resultaat! Ik gebruik niet zoveel make-up, maar ik merk ook dat ik op een leeftijd gekomen ben dat het soms beter is met, omdat ik er dan veel frisser uitzie ;-). Ik meng foundation door mijn dagcrème en soms gebruik ik ook mascara tijdens de week. Maar meer is het eigenlijk niet. Die tutorial van 5 minuten lijkt me wel wat, dat kan ik nog net inpassen.

  • Evi

   Het is dat he, ik merk dat ik er gewoon soms wat frisser uitzie met. Maar ik gebruik buiten die paar producten niets. Want dat levert hier toch alleen maar geknoei op 😉 En die 5 minuten vond ik ook ideaal! Want voor dit vroeger opstaan, dat zag ik niet meteen zitten 😉

  • Evi

   Ik denk dat heel wat mensen dit jaar er eens met aan de slag zijn gegaan 😉 Ik heb voorlopig een mascara van hen (en moet toegeven dat zelfs dat soms nog geknoei oplevert). Dus geen idee van of een duurder exemplaar beter gaat zijn.

 • josie

  Nope. 41 en geen make-up. Zijn van die foundations ook niet gewoon vies om op je huid te hebben? Als ik uitga schmink ik mijn ogen wel, maar zo elke dag, pfieuw, geen tijd voor…

  • Evi

   Langer dan 5 minuten spendeer ik er hier ook niet aan hoor 😉 Want ik ga voor dit absoluut niet vroeger opstaan. De foundation die ik op mijn wallen aanbreng valt heel goed mee. Die trekt heel snel in, dus daar heb ik geen last van. En de andere zijn allemaal poeders, dus dat scheelt ook al heel wat ten opzichte van de klassieke make-up producten.

 • Irene

  You look good! Met en zonder make-up 🙂 Ik vind het ook allemaal maar moeilijk eerlijk gezegd. Ik gebruik enkel mascara maar er zit niet echt regelmaat in. Dan eens weken aan een stuk en dan weer weken niets.

  • Evi

   Dankjewel 🙂 Hier zijn er ook nog veel dagen dat ik niets gebruik hoor. Maar af en toe dus wel, en dan vind ik het resultaat iedere keer beter worden 😉 Ik moet wel toegeven, oefening baart kunst heb ik gemerkt.

  • Evi

   🙂 Ik gebruikte het ook amper hoor. Maar af en toe vind ik mezelf met een heel dun laagje make-up er wat frisser uitzien. Het is zeker en vast niet te fel opgemaakt, want een schminkdoos dat wil ik nu ook weer niet worden 😉

 • Delphine

  Je ziet er goed uit! (ook zonder make-up ?). Ik gebruik sinds begin dit jaar ook cent pur cent en ook content van. Wel nog geen mascara daarvan gekocht. Alleen ook spijtig van de prijs…

  • Evi

   Dankjewel 😉 Ja, die mascara kwam hier vooral omdat die mee in die doos zat. Want inderdaad goedkoop kan je hun producten niet noemen he. Jammer eigenlijk!

 • Katrien

  Ik heb een tijdje terug ook zo’n workshop gevolgd. Heel leerrijk maar ik vond de make-up op zich te weinig gepigmenteerd. En dus zweer ik bij mijn vertrouwde producten!

 • Flavie

  Ik draag dagelijks oogschaduw (heel subtiel) en mascara… in de winter ook wel bronzing poeder om wat kleur op hebben… in de zomer is dat niet nodig.
  Heel naturel opgemaakt zijn vind ik mooi en het geeft mij een iets zekerder gevoel over mezelf.

 • Séverine De Ryck

  Mooi resultaat! ? Mijn make-up gebruik is heel beperkt en ik doe het niet elke dag, maar toch zie ik er echt beter uit met dat laagje extra. Mijn dagcrème van Jane Iredale, concealer, fond de teint en wat mascara is in een wip aangebracht. Het wenkbrauwpoeder van Jane Iredale was ook een oogopener voor mij. Toch lijkt het steeds alsof die make-up na enkele uren alweer van mijn gezicht is verdwenen of mascara uitgelopen… Met oogschaduw ben ik trouwens al jaren geleden gestopt omdat mijn oogleden op zo’n manier draaien dat je daar toch niets van ziet…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *