Go Run
Hardlopen

Go Run: het ideale kerstcadeau voor lopers

Midden november stelde Josefien van Josie’s Little Things haar boek Go Run voor. Aangezien ik er al maanden naar uitkeek, was ik uiteraard van de partij! Sindsdien heb ik het boek hier al heel vaak vastgehad. En is het tijd voor een review.

Go Run: Op naar een betere conditie en meer plezier bij het hardlopen

Zelf loop ik al een paar jaar. Maar eerlijk is eerlijk, dat verloopt hier met ups en downs. En dus beleef ik zeker en vast ook niet altijd evenveel plezier aan het lopen. Net dat wil Josefien met haar boek aanpakken. Go Run start dan ook bewust met een hoofdstuk over mind en motivatie. In plaats van meteen in loopschema’s te duiken. Want zolang het niet goed zit in je hoofd, mag je trainen wat je wil. Dan ga je geen fun beleven aan het lopen. En zal het lopen ondanks de vele trainingen ook niet zo vlot gaan.

Heerlijk vind ik het dus dat het boek start met een heel aantal geweldig goeie redenen om te lopen. Daarna krijg je als lezer ook nog wat toelichting over mentale training. Waarna er een hoofdstuk volgt over de ideale running gear. Met praktische tips om ze te onderhouden!

Go Run and have fun
Loopschema’s, blessures & food: Go Run bespreekt het allemaal

Uiteraard kan een hoofdstuk over trainen in een boek over lopen niet ontbreken 🙂 En lezers van Go Run worden best wel verwend. Want je vindt er namelijk vier verschillende trainingsschema’s! Met uiteraard ook een heleboel tips erbij. Maar ook blessures en zelfs food komen aan bod. Samen met experten uit elk vakgebied bespreekt Josefien zowat elk aspect dat bij lopen aan bod kan komen. En het allerlaatste hoofdstuk? Dat bevat tips om het lopen nog aangenamer te maken 🙂

Go Run: 15 redenen om te lopen
Go Run: het ideale kerstcadeau voor lopers

Doordat het boek zowat elk aspect over en rond lopen bespreekt, is het best wel een stevig exemplaar. Met erg mooie foto’s trouwens 😉 Bovendien is alles netjes gestructureerd en heel overzichtelijk. En net daardoor weet ik het nu al zeker: dit boek gaat hier absoluut geen stof vergaren. Integendeel, het zal hier nog vaak vastgepakt worden om stukjes uit te herlezen.

Wat ik trouwens ook erg fijn vind aan Go Run is de afwisseling tussen wetenschappelijk onderbouwde tekst en de persoonlijke loopavonturen van Josefien & haar runner’s squad. Het zijn niet altijd allemaal succesverhalen. En eerlijk? Dat motiveert mij meer dan wanneer ik alleen maar zou lezen dat alles een fluitje van een cent was.

Ben je dus nog op zoek naar een eindejaarsgeschenk voor iemand die loopt of interesse heeft in lopen? Dan kan ik je dit boek absoluut aanraden, want het is een toppertje!

Go Run verscheen bij uitgeverij Lannoo en kost 25,99 euro.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *